Menu

DIRIGENT EN RASMUZIKANT.

“Das Notenblatt” is zijn krant. Zijn kennis vergaarde hij via zijn studie, hoofdvak trompet, aan de Musikhochschule Stuttgart. Zijn grote muzikale bandbreedte is zijn handelsmerk. Begeleiders op zijn pad waren grote namen als Prof. Erwin Lehn, Heeresmusikkorps 9, Robert Payer, Bernd Wolf en Orchester Joe Schwarz. Maar waar hij altijd aan dacht : zijn liefde voor de Böhmische blaasmuziek. De droom van een eigen orkest kon Gunnar Dieth in 2006 vervullen met ondersteuning van de Egerländer Gmoi Kornwestheim-Ludwigsburg :
Das Blasorchester Egerland


De formatie Gunnar Dieth und sein Blasorchester Egerland heeft speciaal het behoud van de Egerländer muziek en cultuur tot doel.
Zeer gemotiveerde muzikanten die door hun enthousiasme en sound overtuigen, geleid door de rasmuzikant Gunnar Dieth, zijn de kenmerken van dit orkest. Onmiskenbaar zijn de originele „Egerer Trachten“ die, naar oude voorbeelden uit musea, handmatig zijn vervaardigd.
Het orkest biedt onvervalste Böhmische blaasmuziek in Egerländersound. Deze muziek raakt je en het is moeilijk de benen rustig te houden. Geen titel, die niet de onmiskenbare handschrift van Gunnar Dieth draagt, waarmee hij zijn fans steeds weer opnieuw zeer enthousiast maakt.
De nieuwe cd „Ohne Limit“ is in april 2014 uitgekomen. Na „Das sind wir“ en de samplerproductie „Zeit für Blasmusik, Folge 2“ voor Radio Schwabenwelle presenteert de kapel met „Ohne Limit“ haar derde geluidsdrager. Deze cd bestaat uit een mix van oude en bekende titels zoals „Kansst du Knödel kochen“of „Im keinen Dörfchen“, en nieuwe nog niet opgenomen titels van Jörg Bollin, Franz Gerstbrein en Johannes Bihlmaier samen. Voor een eerste indruk zijn fragmenten te beluisteren op deze pagina.
De eerste cd-productie in 2010 was een geslaagde mix van bekende Egerländer titels en nieuwe, speciaal voor het Blasorchester Egerland gecomponeerde Böhmische melodieën.
Het nummer „Sonntag im Böhmerland“ van Franz Gersbrein bereikte in november 2010 direct de 4e plaats bij de Volkstümliche Hitparade van de MDR.
Ga voor uitgebreide informatie naar de eigen homepage   >>>Muzikale leiding : Gunnar Dieth.
Zang :
Eva & Martin.
Klarinet :
Imogen Dekrell, Dieter Göttfert, Kathrin Laible en Karl-Heinz Dieth
Trompet/flügelhorn : Helmut Packmor, Steffen Hellmig, Felix Schindele, Patrick Giek, Bernhard Gerstberger en
Heiko Pflüger.
Tenor/Bariton : Peter Friedrich, Siggi Daubenthaler, Stefan Held, Hans Kohler en Christian Konnerth.
Schuiftrompet : Wilfried Neubauer, Sven Petrak en Jens Kohler.
Tuba/slagwerk : Benny Reiner, Jürgen Gerstenlauer, Stefan Kienle en Tobias Haueise.
Techniek : Benjamin Klinger.
Meer informatie en foto’s  
>>>


Gunnar Dieth und sein Blasorchester Egerland bracht drie cd's uit:


    

"Ohne Limit" is de laatste cd.


    

"Das sind wir!" is de tweede productie.


    

Bladmuziek van de titels „Zum Glück gibt's Musik“ en „Nimm mich mit.“


Ga naar deze pagina om te zien en horen wat Gunnar Dieth
und sein Blasorchester Egerland te bieden heeft.


GD Music
Gunnar Dieth
Krokusweg 9
D-71332 Waiblingen

Telefoon: 0049 7151 96 62 56
Fax: 0049 7151 96 62 57

E-Mail: info@gd-music.com