Menu

CD
"Jodler mit Herz" is de laatste cd van Margret Almer. De cd is nu bij ons verkrijgbaar tegen de speciale prijs van
15,00 in plaats van
€ 17,00.   
>>>


M A R G R E T   A L M E R


TEMPERAMENTVOL, CHARMANT EN ONVERGELIJKBAAR.


Veel redacteuren, organisatoren of fans noemen haar de “barbiepop” van de volksmuziek. Omdat ze knap, aardig en natuurlijk is? Of gewoon omdat ze tijdens haar optredens zo professioneel en perfect is? Veel vragen die door het succesverhaal van Margret Almer verklaard worden!

 

Al vanaf haar prille jeugd is het leven van Margret Almer met muziek verbonden. Opgegroeid in een uiterst muzikale familie, waar ook de ouders en broers en zussen musiceerden, is ze als geboren Steiermarkse sinds haar tiende aan het podium gewend.

Als zangeres en jodelster bij een Oberkrainergroep reisde ze met haar familie jarenlang door heel Oostenrijk en nam in die tijd vier langspeelplaten op.


In haar tienertijd leerde ze klarinet en saxofoon spelen en studeerde twee jaar piano aan de Musikschule in Gleisdorf. Op haar zeventiende deed ze mee aan een missverkiezing en won de titel “Miss Oststeiermark”. Vanaf dat moment werd Margret Almer als jodelend model ook voor modeshows gevraagd. In de inmiddels spaarzame vrije tijd volgde ze ook nog een opleiding tot mannequin. Om haar stem te perfectioneren nam ze als twintigjarige privéles aan de “Hochschule für Gesang” in Graz.

 

In maart 1991 won Margret Almer de regionale voorronde van de grootste Oostenrijkse wedstrijd in de volksmuziek de “Krone der Volksmusik”. Het aantal fans nam sterk toe door talrijke live-optredens in binnen- en buitenland en regelmatige toerneeën overzee.

 

Haar nieuwe programma doet ze de laatste tijd samen met haar vriend en levenspartner. De oorspronkelijk uit de rockscene stammende gitarist begeleidt haar bij haar optredens en heeft zo de liefde voor de volksmuziek ontdekt.


REFERENTIES RADIO EN TV:

• "Grand Prix der Volksmusik" - finale 1996 - ORF, ZDF, SRG
• "Musikantenstadl' in Canada met Karl Moik - ORF, ARD, SRG
• "Grand Prix der Volksmusik" - voorronde Duitsland 1998 - ARD
• 4x "Volkstümliche Hitparade" met Carolin Reiber - ZDF
• "Wenn die Musi spielt" met Arnulf Prasch - ORF
• Presentatrice van "Band für Licht ins Dunkel" in 6 tv-shows - ORF
• Optredens in ca. 60 tv-shows in het Duitstalig gebied 


Ga hier naar de homepage van Margret Almer
of bekijk hierna haar schitterende film !