Menu


==========================================================================================================


    

DIRIGENT/MUZIKAAL LEIDER ORIGINAL LIEMERS MUSIKANTEN.
Per 1 oktober 2017 is John Derks, 53 jaar, uit Druten de dirigent van de Original Liemers Musikanten uit  Zevenaar. Als dirigent is hij fulltime actief, allround, en heeft ruime ervaringen bij o.a. Egerländer kapellen, Harmonie en Fanfare orkesten en Slagwerkorkesten /-groepen.
Momenteel is John Dirigent bij “ Fanfare” St. Lambertus - St Barbara te Alphen - Dreumel, “Muziekvereniging” Amicitia te Langenboom, “Muziekvereniging” Juliana te Haps, “Bigband” Thompson Bridgeband te Grave, “Slagwerkgroepen” Excelsior Deest, Concordia Schaijk en Juliana Haps en “Malletband” Ad Astra te Asperen. Alle orkesten hebben een hoog entertainment en Show gehalte met niveaus tussen de 1e en 4e Divisie.
Daarnaast wordt ook les gegeven op basgitaar en toetsen en schrijft hij arrangementen voor zowel Egerländer kapellen, Harmonie en Fanfareorkesten en Big Bands. Ruim 10 jaar is hij eigenaar van zijn  Vic Firth drumstokkenlijn.
Als muzikant, heeft de nieuwe dirigent van de Original Liemers Musikanten ruime ervaring in Egerländer kapellen, Ha/Fa orkesten, Big Bands, Show orkesten en Combo’s.
‘Muziek is zijn leven, Dirigeren en Doceren zijn passie. Kortom: Muziek zijn alles’
Zie ook: www.originalliemersmusikanten.nl, dé kapel met passie en muzikaal plezier!

02-10-2017


==========================================================================================================

    

HERBERT PÖLLINGER OVERLEDEN.
Na een kortstondige maar zware ziekte is zaterdag 10 december op 65-jarige leeftijd, toch nog onverwacht, Herbert Pöllinger overleden. Hij was de oprichter en muzikaal leider van de bekende muziekgroep Die Pöllys die al diverse jaren in Nederland optreedt. Eerst als het duo Doris en Herbert en de laatste jaren met zijn dochter Mara en zoon Silvio onder de naam Die Pöllys.
Wij wensen zijn naasten heel veel sterkte bij dit gevoelige verlies.

12-12-2016


==========================================================================================================

NIEUW BLAASORKEST “EGHALANDA MUSIKANTEN“.
Fascinerend hoe na zo veel jaren de muziek van Ernst Mosch de harten van de mensen in de ban heeft !
Het pas opgerichte Blaasorkest Eghalanda Musikanten smeedt ijverig creatieve plannen voor de toekomst en zal zijn fans voortaan met voortreffelijke optredens inspireren.
De Eghalanda Musikanten presenteren op warmhartige wijze de bekendste melodieën van Ernst Mosch in de gebruikelijke Egerländer klank.
Door het programma leidt Karl Graf, die in alle windstreken beroemd werd door zijn boek „ … und ewig swingt die Blasmusik“.
Uitgebreide informatie over deze nieuwe kapel is te vinden onder de volgende link   >>>

01-10-2016


==========================================================================================================

    

 "INTERNATIONAAL BLAASKAPELLEN FESTIVAL BERINGE" 
en opheffing van Blaaskapel Die Lustigen Freunde. Tijdens de onlangs gehouden vergadering van Die Lustigen Freunde en de Festivalcommissie is, na de evaluatie van het 52e Internationale Blaaskapellen Festival, besloten om te stoppen met het organiseren van het Internationale Blaaskapellen Festival Beringe. De grote inspanning die gevraagd wordt en het beperkte positieve resultaat hebben geleid tot dit besluit. Blaaskapel Die Lustigen Freunde heeft in dezelfde vergadering eveneens besloten de vereniging op te heffen bij gebrek aan voldoende leden. Het eindejaarsconcert zal dit jaar nog normaal plaatsvinden op 19 december. De Blaaskapel hoopt het 65 jarig jubileum nog te mogen vieren in het voorjaar 2016 met een afsluitingsconcert op een nog nader te bepalen datum. Die Lustigen Freunde en de Festivalcommissie bedanken de Beringse gemeenschap en alle festivalbezoekers voor de jarenlange steun die ze mochten ontvangen. Veel dank gaat verder uit naar de sponsoren, de fanclub van Die Lustigen Freunde, alle medewerkers (verenigingen en vrijwilligers), gastgezinnen en de gemeente Peel en Maas. Extra dank gaat uit naar Touringcarbedrijf Ghielen. Tientallen jaren hebben zij de hal ter beschikking gesteld ondanks alle ongemakken die ze hierbij ondervonden. Die Lustigen Freunde en het Internationale Blaaskapellen Festival Beringe nemen afscheid met de titel van Robert Payer, speciaal geschreven voor Die Lustigen Freunde in 1986:
“Treffpunkt


14-10-2015

==========================================================================================================

    

SLAVKO AVSENIK DE „VADER“ VAN DE OBERKRAINERMUZIEK IS OVERLEDEN.

Slavko Avsenik, de grondlegger van de legendarische Oberkrainersound, is gisteren (donderdag 2 juli 2015) op 85-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Begunje in Slovenië overleden . Zijn „Original Oberkrainer“ verkochten wereldwijd meer als 36 miljoen lp’s en cd’s.
Vandaag een „klassieker“ in de volksmuziek, toen een revolutionair: in de jaren 50 heeft Slavko Avsenik een geheel nieuwe Alpenländische klankkleur ontwikkeld en daarmee muziekgeschiedenis geschreven.
Zijn meest legendarische nummer is het in 1954 verschenen „Trompetenecho“, de oorspronkelijke herkenningsmelodie van Musikantenstadl voor generaties van tv-kijkers en het in- en uitschakelen van de tv. De door Avsenik Avsenik oorspronkelijk opgerichte groep bestaande uit accordeon, klarinet, trompet, bariton, gitaar en bas leeft ook in de de zogenaamde „neuen Volksmusik“ verder.
Voor zijn carrière als muzikant en componist was Avsenik skispringer en hij schopte het zelfs tot het Joegoslavische nationale team. Later “mocht” hij met zijn Oberkrainer, zogenaamd als tegenprestatie omdat men hem voor concerten naar het buitenland liet reizen, meermaals voor de toenmalige Joegoslavische president Tito  spelen. Met zijn bekende Original Oberkrainer reisde hij de hele wereld af.

03-07-2015


==========================================================================================================

    

KARL MOIK OVERLEDEN.

De Oostenrijkse televisie meldt vandaag dat Karl Moik is overleden. Hij werd 76 jaar. Karl Moik was al langer ziek. In januari werd hij uit het ziekenhuis van Hallein ontslagen waar hij was behandeld wegens nier- en hartklachten. Sinds drie weken werd hij weer in het ziekenhuis behandeld waarna zijn toestand verslechterde. In het voorjaar van 2014 werd hij tijdens de Rosenmontag in Keulen getroffen door een zwaar infarct waarvan hij maar niet echt wilde herstellen.
Karl Moik begon zijn carrière als tv-presentator in 1973 bij de ORF met de “Volkstümliche Hitaparde.” In 1980 kwam hij met zijn concept voor “Musikantenstadl” dat in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland een grandioos succes werd en miljoenen kijkers trok. Ook in de Benelux-landen genoot het programma grote bekendheid. Op 31 december 2005 presenteerde hij zijn laatste Stadl, wat hem zichtbaar raakte. Hij werd opgevolgd door Andy Borg.
Wij hebben Karl Moik in de jaren 1999 tot ongeveer 2004 persoonlijk leren kennen en hem ervaren als een zeer aimabel man die alles deed voor “zijn Stadl.” Zijn verdiensten voor de volksmuziek zijn groot.
Wij wensen al zijn naasten heel veel sterkte.

26-03-2015


==========================================================================================================

    

STEUN DE FACEBOEK-ACTIE TOT BEHOUD VAN MUSIKANTENSTADL.

Karl Moik (76) is over zijn schaduw gestapt. Jarenlang was hij ontevreden over zijn onvrijwillige afscheid van Musikantenstadl. Over de presentatie van zijn opvolger Andy Borg (54) vermeed hij elk commentaar en hij bezocht de show nooit meer.
Onlangs maakte hij een grote stap richting zijn opvolger: de tv-legende en de zanger troffen zich om over een ernstig thema te praten, de zorgen om Musikantenstadl. De traditionele show staat misschien voor het einde. Het voortbestaan is gegarandeerd tot en met december 2015 met vier in plaats van vijf uitzendingen maar wat er daarna gaat gebeuren is nog onzeker. In het voorjaar nemen de ORF en ARD een besluit over de verdere plannen. Karl Moik en Andy Borg zijn van mening dat de omroepen de vier miljoen Musikantenstadl-fans (gemiddeld aantal kijkers) niet in de steek mogen laten en dat show moet blijven bestaan. Daarom is een Facebook-actie gestart. Doe ook mee om Musikantenstadl te behouden. Dit kan door de volgende Facebook-pagina te delen: https://www.facebook.com/pages/Wir-sagen-ja-zum-Musikantenstadl-im-TV-/805231259553833 (deze link aanklikken).

15-01-2015


==========================================================================================================

BRAND TREFT HUB’N BUB’N.
Bij de grote brand op 20 november in de Beatrixhaven te Maastricht waar heel wat bedrijven vernield zijn, is ook de orkestbus met instrumenten en apparatuur van de Hub'n Bub'n in zijn geheel verloren gegaan. Veel hiervan is opgebouwd en verzameld in 25 jaar tijd, hier is niets meer van over

De Hub'n Bub'n zouden de Hub'n Bub'n niet zijn als er zeer snel besloten werd om de draad zo snel mogelijk weer op te pakken, met andere woorden kijken om het verloren gegaande zo snel mogelijk weer te verwerven. 

Als zoiets gebeurt 3 dagen voor een van de leukste optredens van het jaar, namelijk de "Hub'n Bub'n Fanclubdag" is dat een zware klus om er voor te zorgen dat de fanclubdag door kan gaan. 

Wij zullen alles op alles zetten om dit toch te laten gebeuren, aanstaande zondagmiddag om 14.00 uur zijn jullie van harte welkom op onze traditionele fanclub dag.

Wij zullen er voor zorgen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Tot zondagmiddag 23 november om 14.00 uur in Café de Haverput Vliegenstraat 59 te Bunde !! 

Bron: Hub’n Bub’n


Op de foto's van links naar rechts: de Hub’n Bub’n, de bus en wat er over is van het instrumentarium in de bus!


HUB’N BUB’N ZWAAR GETROFFEN DOOR BRAND.
De brand die woensdagavond in industriegebied Beatrixhaven in Maastricht blijkt ook muziekgezelschap Hub’Bub’n zwaar te hebben gedupeerd.
De Hub’n Bub’n, landelijk bekend vanwege hun Tiroler muziek, zagen onder meer de bandbus, een groot spandoek, hun geluidsversterkers, instrumenten, statieven, microfoons en de complete drumkit van drummer Peter Troquete in vlammen op gaan. Troquete schat de schade op minimaal 30.000 euro. “De verslagenheid is enorm”, zegt hij.
Desondanks gaat de fanclubdag van morgen (14.00 uur in café De Haverput Bunde) gewoon door. Troquete: “We laten onze fans, van wie een aantal uit Friesland komt morgen niet in de kou staan. Daarna zien we wel.“
22-11-2014
Bron: MGL


==========================================================================================================

    

50.000 BEZOEKERS OP 13E EDITIE VAN ROZENFESTIVAL IN LOTTUM.


Tijdens de 13e editie van het Rozenfestival, van 9 t/m 11 augustus 2014, zijn 50.000 bezoekers naar Rozendorp Lottum gekomen. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie waarbij, ondanks de slechte weersvoorspellingen, veel mensen uit binnen- en buitenland het dorp bezocht hebben.
Het festival begon vrijdag (9 aug.) regenachtig. Gedurende de eerste avond van het festival is circa 35mm regen gevallen in Lottum, waarbij onder andere de parkeerterreinen en diverse locaties op het festivalterrein het zwaar te voorduren hebben gehad. Zaterdagochtend zijn als gevolg hiervan diverse maatregelen genomen. Door de geweldige inzet van veel vrijwilligers lag het festivalterrein er bij de start op zaterdag weer prima bij.
Drukste dag
Vooral op zaterdag was het, mede dankzij het prachtige weer, zeer druk in het dorp. De zondag verliep een stuk rustiger door de slechte weersverwachting. De regenbuien hebben Lottum echter grotendeels links laten liggen, waardoor het voor de aanwezige bezoekers prima vertoeven was op het festivalterrein.
Bijzondere objecten
Het Rozenfestival 2014 had als thema ‘Rozen stelen de show’. Het thema kwam onder andere tot uiting op het Maasplein, dat geheel in stijl van Las Vegas ingericht was. Verder waren er objecten aangekleed met veel rode lopers. Ook werden diverse tv-programma’s in rozen uitgebeeld, zoals de Muppets Show en de bekende Disney figuren. De show werd echter echt gestolen door de kerk die meesterlijk versierd was met maar liefst 35.000 witte Avalanche rozen en 10.000 andere witte bloemen.


Gevarieerd muziekprogramma.
Het festival kende een zeer gevarieerd muziekprogramma met veel volks- en blaasmuziek waaronder Oberkrainer Ensemble Marinka, de Original Maaskapelle en diverse andere kapellen en groepen. De optredens trokken telkens veel bezoekers en ze zijn een intermezzo in het festival dat zeer goed in de smaak valt.
Rozenfestival 2016
Van 12 t/m 15 augustus 2016 wordt de volgende editie van het Rozenfestival georganiseerd. Het thema van het volgende Rozenfestival wordt bekend gemaakt tijdens de evaluatievergadering die in het najaar voor dorpsbewoners wordt gehouden.
>>>

21-08-2014


==========================================================================================================

    

GEZOCHT: ES-KLARINETTIST(E) & EUPHONIUMSPELER.

Wil je in een topblaaskapel spelen?

Wil je je muzikale grenzen verleggen?

Wil je gevariëerde optredens brengen?

Wil je deel uitmaken van een enthousiaste groep muzikanten? 

Informeer naar de vacatures: 0032 474/ 97 07 25 of kempnermusikanten@skynet.be

www.kempnermusikanten.com

30-05-2014

 


==========================================================================================================

Jan DeSmet was jarenlang dirigent van het Koninklijke Blaasorkest Alpenroos in het Belgische Ingelmunster. Hij nam afscheid en zijn opvolger wordt hier voorgesteld.

30-12-2013


    

AFSCHEID VAN EEN DIRIGENT

Een woordje schrijven over Jan Desmet is terzelfder tijd gemakkelijk en moeilijk. Gemakkelijk omdat een artistieke duizendpoot als Jan heel wat inspiratie biedt aan wie over hem een artikeltje pleegt te schrijven. Maar ook moeilijk omdat – mede door Jans veelzijdigheid – de schrijver zich noodgedwongen moet beperken en daarmee het levensverhaal van Jan ongetwijfeld een stuk onrecht aandoet. Toch probeer ik in het kort samen te vatten wat Jan als dirigent voor ons blaasorkest betekend heeft… Met het gevaar onvolledig te zijn.

Het begon allemaal met Facilita, een solowerkje voor trompet, dat Jan ooit eens in de jaren tachtig op een Alpenroosconcert vertolkt had. Op zoek naar de partituur van deze trompetsolo belandde Jan – die via Antoon Vanmeenen doorverwezen werd naar het Alpenroosarchief – bij mij. In ons blaasorkest waren we toen net op zoek naar een nieuwe dirigent en blijkbaar had Jan hiervoor interesse. Hij stelde zich kandidaat en werd na de proefrepetities door de overgrote meerderheid van de muzikanten het meest geschikt bevonden voor de job. Een keuze die we ons in de daaropvolgende tien jaar niet zouden berouwen. Geen enkele muzikant of toehoorder zal mij tegenspreken als ik beweer dat met Jan het muzikale peil en de kwaliteit van onze kapel aanzienlijk verhoogde. Jan wist enkele bekwame muzikanten aan te trekken en zo kwamen niet zo eenvoudige werkjes op de pupiter te liggen, die we vroeger angstvallig naar het archief verwezen. Nummers als Sedliacka, Novoman-želùm en Mit vollen Segeln  zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Met de komst van nieuw en jong talent werd de weg naar heel wat solowerk geopend. Wie van onze muzikanten herinnert zich nog titels als Huntsman’s Holiday, Twinkling Flutes, Concierto d’Aranjuez, Trompetenliebe en Dudacka…? Zelf nam Jan ook graag af en toe een trompet- of flügelhoornsolo voor zijn rekening. Denken we maar aan het technisch moeilijke werkje Die Teufelszunge  (ooit aangekocht door Karel Dumoulin zaliger op voorwaarde dat de chef het zou spelen) evenals zijn wondermooie vertolking van Mein verträumtes Flügelhorn  (wat op onze laatste cd te beluisteren is). Het was Jans grote zorg om bij ieder optreden een doordacht en gevarieerd programma te brengen, waarbij een evenwicht werd gezocht tussen verschillende stijlen (Egerländer-, Böhmische, Mährische en populaire melodieën), solowerkjes en zangnummers. Vaak moest hierbij ook rekening gehouden worden met de afwezigheid van sommige muzikanten. Een niet te benijden – zeg maar vaak ondankbare – klus waarover ik mij samen met Jan menig keer heb ontfermd. Gelukkig bood (en biedt nog steeds) de muziekcommissie wat soelaas bij de programmering van grotere optredens zoals het jaarlijkse Alpenroos in concert.


We zullen ons Jan niet enkel als muzikaal leider herinneren, maar ook als animator die op talrijke optredens het enthousiasme bij het publiek wist aan te wakkeren. Op het laatste ceciliafeest zagen we hem nog eens aan het werk toen hij vol overgave de aanwezigen op de tonen van de Holzhackerbuam  in onevenaarbare gebarentaal dirigeerde.

Naast dirigent en animator zou ik Jan ook nog willen typeren als een heel attentvol man, die nooit een ernstig gesprek (al dan niet gefundeerd op een filosofische of therapeutische stelling) uit de weg ging. Achter elke muzikant of toehoorder zag hij de mens, met z’n gaven en z’n fouten. En met die instelling leidde hij meer dan tien jaar zijn lievelingsorkest. Ongetwijfeld zullen in de toekomst nog vaak leuke anekdoten uit zijn dirigentschap opgerakeld worden. Met een zekere weemoed zullen wij, muzikanten, aan onze Jan terugdenken. We zullen ons hem herinneren als een dirigent die nooit zijn verantwoordelijkheid uit de weg ging. Hopelijk mogen we hem nog lang als vriend en muzikant in ons blaasorkest weerzien.

Jan, in naam van alle muzikanten: bedankt voor alles wat je voor ons betekend hebt!
Geert Devriendt


    

De opvolger van Jan Desmet

De aankondiging ‘Dirigent gezocht’ in nummer  59 van Alpensprokkels (het  krantje van Alpenroos) heeft bij de fans van ‘Alpenroos’ zo niet voor enige deining, dan toch voor wat speculaties gezorgd. Hoe moet het nu verder zonder Jan? Ah, op vandaag zijn we aan onze zesde dirigent toe in de iets meer dan vijftigjarige geschiedenis van ‘Alpenroos’. Toegegeven, het was niet steeds gemakkelijk om de opvolging vlekkeloos te laten verlopen, maar steeds werd er na verloop van tijd een passende oplossing gevonden. Nu is het ons niet anders vergaan.

Op de bekendmaking van de vacature kwamen vier kandidaturen binnen. Zo wat in de maand september mochten de vier kandidaten elk een proefrepetitie komen geven. Het moet gezegd, het ging om vier professionele muzikanten die heel sterk aan mekaar gewaagd waren. Voor het bestuur een moeilijke knoop om door te hakken, ware het niet dat de muzikanten zich in ruime mate voor dezelfde kandidaat hebben uitgesproken. Misschien omwille van zijn leeftijd. Hij was de jongste kandidaat. Of omwille van het feit dat hij niet totaal onbekend was bij ons. Hij speelde een paar keer mee en bezocht ook trouw onze concerten. De keuze is dus op Steven De Loose uit Evergem gevallen.

Steven is geboren op 30 Januari 1977. De muziekmicrobe begon al snel te kriebelen, zodat hij op zijn vijfde de eerste klarinetlessen kreeg aan de muziekschool te Heusden-Destel-bergen en de muziekacademie te Wetteren. Hij maakte al snel zijn debuut in de blaasmuziek bij de ‘Koninklijke Oude Gemeente-harmonie’ te Heusden.

Steven studeerde aan het Lemmensinstituut  bij de wereldvermaarde klarinettist Eddy Vanoosthuyse en maakte zo ondertussen ook kennis met de karakteristieke klankkleur van Ed-dy’s Leblanc Benelux Clarinet Choir.  Zo kreeg hij interesse in het bespelen van de contrabasklarinet en de Es-klarinet.  Ondertussen behaalde hij zijn Master-diploma klarinet aan het conservatorium te Gent.

Tijdens zijn studies docerend en uitvoerend musicus aan het Conservatorium van Maastricht bij de heer Jan Cober kwam Steven in contact met Claudius Valk, waarbij hij later Jazz  studeerde. Door het beluisteren van opnames van de ‘Dutch Swing College Band’ raakte hij betoverd door de Dixieland- en New-Orleansstijl.  Als freelancer trad hij vanaf dan ook vaak op in een soortgelijke formatie.  Hiernaast kwam hij ook heel vroeg in contact met de Egerländer-  en de opkomende Mährische  muziek met zijn specifieke stijl. Ook Big Band  schuwt hij niet en zo leerde hij de eerste kneepjes op saxbariton in de Big Band van het Conservatorium van Maastricht onder de leiding van Adri van Velsen. Op zijn zoektocht naar andere muzikale klankkleuren en stijlen werd hij klarinettist bij het  ‘Brussels Operette Theater’ onder de leiding van Guido Vermandere.


Tijdens zijn studies deed Steven enorm veel kennis op in harmonie- en symfonieorkesten onder de leiding van verscheidene dirigenten zoals Eddy Vanoosthuyse, Dirk Brossé, Michel Tilkin, Edmond Saveniers, Dirk De Caluwé, Jan Van Der Roost...  Als freelancer trad hij onder meer op met ‘I Fiamminghi’ onder de leiding van Rudolf Werthen. 

Gaandeweg kreeg de interesse voor het dirigeren hierdoor steeds meer vorm. Hij startte dan ook zijn studies directie aan het conservatorium van Gent bij Dirk Brossé en behaalde zijn Master-diploma ‘HaFaBra-directie’ aan het Lemmensinstituut bij Jan Van der Roost en Edmond Saveniers. Naast ‘Koninklijk Blaasorkest Alpenroos’ dirigeert hij de fanfare ‘Vlijt & Volharding’ uit Oost-Souburg (NL), een veelomvattende taak die hij met veel (muzikaal) plezier op zich neemt.

Tot zover de adelbrieven van Steven. We wensen hem van harte welkom bij ons en hopen dat het ook onder zijn leiding crescendo mag  blijven gaan en dat we hechte vrienden mogen worden.

Tot slot nog maar eens oprechte woorden van dank aan aftredend dirigent Jan Desmet, die er prat mag op gaan dat hij een deugdelijk  orkest aan zijn opvolger kan overdragen! Zijn inzet voor ‘Alpenroos’, tien jaar lang, is niet vergeefs geweest! Bedankt, Jan!

Antoon Vanmeenen

(gegevens SDL)


De Volksmuziekcentrale wenst Jan en Steven
het allerbeste voor de toekomst !


==========================================================================================================

    

INTERNATIONALE BLAASKAPELLENFESTIVAL BERINGE 2014.

Het internationale blaaskapellenfestival 2014, zal anders zijn van opzet.  Belangrijke oorzaak hiervan is dat de baten niet meer opwegen tegen de kosten.  De festivalcommissie die het festijn al 50 jaar heeft georganiseerd, heeft aangegeven dat de huidige opzet niet meer voldoet.

In overleg met de Stichting Ondersteuningfonds Muziekverenigingen Beringe, de eindverantwoordelijke voor het festival, is overleg geweest en de festivalcommissie heeft een nieuw voorstel gepresenteerd, hetgeen door de Stichting is overgenomen. Aan drie belangrijke elementen wil men ook in de toekomst vasthouden: Pinksteren, Blaasmuziek in Beringe. Men denkt dan ook aan een 2 daags muziekfestijn op internationaal niveau.

Het festival wil men houden in het gemeenschapshuis van Beringe. Zowel het gemeenschapshuis alsmede het grote kerkplein kunnen hiervoor gemakkelijk worden ingericht.
Met de directie van touringcarbedrijf Ghielen, die al 50 jaar lang als hoofdsponsor haar bedrijfsruimte ten behoeve van het festival ter beschikking heeft gesteld, heeft overleg plaats gevonden. De firma Ghielen is onlosmakelijk verbonden aan het festival en zal dientengevolge als hoofdsponsor verbonden blijven aan dit internationale muziekfestival. Voor wat betreft de verdere organisatie zal de festivalcommissie u op de hoogte houden. Blijf ook de informatie volgen op www.blaasmuziekberinge.nl.


13-11-2013


==========================================================================================================

    

DUITSE MUZIEKGROEP IN HET GRENSGEBIED ZOEKT NIEUWE MUZIKANTEN UIT LIMBURG.

Die Original Bergvagabunden, een groep uit het Duitse Essen, is op zoek naar nieuwe muzikanten voor trompet en/of accordeon. De voorkeur gaat uit naar muzikanten uit de regio Venlo. Ga voor meer informatie naar www.bergvagabunden.com. Aanmeldingen en contact via de contactpersoon van Die Original Bergvagabunden, Elmar Wiesenmüller, telefoon 0049 172 2952526 e-mail elmar@wiesenmueller.de. Ook in het Nederlands !

30-09-2013


==========================================================================================================

    

SEMINO ROSSI KRIJGT PRESTIGIEUZE “GOLDENE ANTENNE” AWARD IN BELGIË.

Zondagavond kreeg de gerenommeerde Oostenrijkse schlager- en charmezanger Semino Rossi, uit handen van Duitstalige Minister-President Karl-Heinz Lambert, de befaamde Goldene Antenne’ award en dat voor z’n indrukwekkende carrière. Voor Semino Rossi is deze onderscheiding in België, aan de vooravond van z’n nieuwe Europese concerttour, een mooie opsteker. Op zaterdag 1 december komt Semino Rossi met ‘Symphonie Des Lebens’ alvast terug naar ons land en staat hij in de Ethias Arena te Hasselt.
Toen begin januari bekend werd gemaakt dat Semino Rossi een ‘Goldene Antenne’ award zou krijgen in het najaar, was de vraag naar concertkaartjes voor deze feestelijke radioshow niet meer bij te houden. Op tien minuten tijd gingen alle 800 kaartjes de deur uit, en dat uiteraard mede dankzij de komst van onze goede vriend Semino Rossi”, aldus de Duitstalige Minister-President Karl-Heinz Lambert.
Net als de voorbije 2 jaren, komt Semino Rossi met zijn nieuwe Europese tour terug naar ons land. Op zaterdag 1 december strijkt Semino met zijn 120 koppige gezelschap neer in de Ethias Arena in Hasselt. “Mijn nieuwe ‘Symphonie Des Lebens’ tour wordt heel bijzonder. Ik laat mij op het podium muzikaal ondersteunen door mijn live band. Ik breng een fantastische artiest mee die z’n sporen verdiende bij The Buena Vista Social Club en uiteraard zijn ook mijn dansers en danseressen ook nu weer van de partij. Ik speel voor mijn publiek al mijn grootste hits en nieuwe liedjes, afkomstig uit mijn recent verschenen album ‘Symphonie Des Lebens’”.


Het verhaal van Semino Rossi blijft fascinerend en onvoorstelbaar. In 1982 nam Semino een enkel vliegticket vanuit Spanje naar Oostenrijk. Aanvankelijk verdiende hij zijn brood als straatmuzikant en later als zanger in hotels in Spanje, Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Ondertussen is de frisse vijftiger uitgegroeid tot een muzikaal icoon en vult hij moeiteloos de grootste stadions en concertzalen. De voorbije jaren kochten wereldwijd meer dan een half miljoen mensen een ticket voor een concert van Semino Rossi. Qua cd-verkoop blijft Semino Rossi ook verbazen. Z’n recent verschenen album ‘Symphonie Des Lebens’ (een cd die hij opnam met Modern Talking producer en icoon Dieter Bohlen) werd een paar weken geleden nog bekroond met goud en platina en ging – sinds de release dit voorjaar – ondertussen al meer dan 200.000 keer over de toonbank.
Kaarten voor ‘Symphonie Des Lebens’ van Semino Rossi – op zaterdag 1 december in de Ethias Arena te Hasselt – kunnen besteld worden via www.teleticketservice.com of op 070/345.345

30-09-2013


==========================================================================================================

    

NOG MEER LEDERHOSEN IN LIMBURG. DE WINKEL LEDERHOSENLAND VAN RAYMOND STEUNS IS VERGROOT TOT 500M2. NATUURLIJK IN DE STAD VAN DE OKTOBERFEESTEN, SITTARD.


    

"Lederhosenland" in Sittard is met 500 m² oppervlakte de grootste winkel in typisch Beierse en Oostenrijkse kleding in de Benelux. Zeg maar een Beierse trachten­kledingzaak. ­Dat deze in Sittard ligt is logisch: hier vinden immers ook de grootste Okto­berfeesten van de Benelux plaats.
Henk Steuns is de samensteller, de componist van Le­derhosenland. "Uiteraard ben ik een fervent bezoeker van de Oktoberfeesten, vanaf het eerste jaar. Al met­een tipte organisator Sjef Schur­gers me: ik moest lederhosen, dirndl-kleding en meer gaan ver­kopen. Maar waar haal je die vandaan ? Gelukkig was er een meisje uit het Zillertal te gast op de eerste Oktoberfeesten. Zij hielp mij op weg. Ik ging haar opzoeken en kwam terug met een rek vol kleren. Die nam ik mee naar café De Lombok in Nattenhoven, waar net een harmonikatref­fen plaatsvond. Dezelfde avond was alles verkocht."
Vervolgens vertelde Henk Steuns zijn ervaringen aan Nol Hendriks. "Die gaf me groen licht. Ik kon aan de slag. Dat deden trouwens ook zijn dochter Mirjam en schoonzoon Ramon Spoel, die nu Hendriks Mode in Sit­tard uitbaten. Ze zijn net zo enthousiast en houden zelf ook van deze kleding."


    

Het Oktoberfeest in Sittard is inmiddels toe aan de negende editie en Lederhosenland groeide mee. Muzi­kanten als Wir sind Spitze, Peer Heiligers, de Palemi­ger Spatze en de Schintaler vinden hier hun kleding en dat geldt inmiddels ook voor vele duizenden particu­lie­ren.
Lederhosenland kent filialen in Heerlen, Roermond en Aken en via de website worden vanuit de hele Benelux en tot ver in Duitsland de typisch Bei­ers-Oostenrijkse kleren bes­teld. Want Oktoberfeesten kennen ze inmiddels overal.
"Veel mensen zoeken drachtenkleding. Ook jongeren, die een paar jaar geleden nog in de Jillz-tent Jan Smit bewonderden komen nu naar de typische Duitse Brand Weizentent, ín Duitse kleding."
Heropening
Henk is na elke oktobermaand toe aan herijking van zijn Lederhosenland. "Telkens blijkt dat we te klein waren. Daarom hebben we het nu flink aangepakt. Op vrijdag 20 september opent Sjef Schurgers, de burge­meester van de Oktoberfeesten, ons nieuwe Lederhos­enland, groter dan ooit met ruim 500 m² en authen­tiek."
Henk vertelt zijn verhaal aan de bar, gebouwd uit boomstamplanken en voorzien van blauwwit geruite ta­fel­kleedjes. De Jägermeister staat klaar. "Weizenbier? Nee, dat niet. We zijn geen café."
Een authentieke kolenhaard, een gigantische koebel, houten afscheidingen, beeltenissen van het Alpenland, Le­derhosenland roept sfeer op zonder kitsch. Het is nog lang geen oktober, maar de winkelmedewerkers - uiter­aard in dirndl - helpen al volop klanten. De meta­mor­foses in de pashokjes spreken boekdelen: wie echt wil Oktoberfeesten doet dat op zijn Oktober-best.
Opmerkelijk: de maten lopen door tot XXXL en broek­maat 62. Want een Oktobervierder heeft ruimte nodig in zijn kleding. 
Shop in de shop.
Lederhosenland maakt deel uit van Hendriks Mode in Sittard, als "shop in the shop". Het hele jaar door is het hier "oktober". Henk Steuns: "Je moet dit niet zien als een alternatief voor de carnavalsmode. Deze kleding is authentiek en wordt exact zo gedra­gen in Beieren en Oostenrijk. Sterker: Ze is daar ge­maakt."
De lederhosen zijn van echt kalfsleer, Ziegenleer of zelfs (de beste) van Hirschleder. De typische schoenen hebben opzij een strik, zijn bergschoenen en voor de dames pumps. Lederhosenland is ook het land van de trachtenbluse, trachtensocken, dirndl, mieder, zeppel­hoeden, gilets, riemen en zo veel meer. Geen carna­valshandel. Alhoewel? De papieren slingers wijken al­leen in blauw-witte kleuren af van de andere serpen­tines.
Lederhosenland is gelegen aan de Rijksweg Noord 22, Sittard.
Zie ook www.lederhosenland.com

Bron: WijLimburg
10-09-2013


==========================================================================================================

    

De Wiener Sängerknaben dreigen door een uitspraak van de Oostenrijkse Rekenkamer in geldnood te komen. Opheffing van het wereldberoemde koor uit Wenen, waarvan de geschiedenis tot in de 13e eeuw teruggaat, is niet uitgesloten.
De Rekenkamer sprak uit dat het een illegale subsidie is dat de Sängerknaben zonder betaling van huur gebruik mogen maken van het Augartenpaleis in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
Het koor zal voortaan 200.000 euro per jaar moeten betalen om in het paleis te kunnen repeteren en optreden. De koorleiding probeert met politici een overeenkomst over de huur te bereiken. Het alternatief is opheffing.
Bron: MGL

21-08-2013


==========================================================================================================


    

HORST HERRMANN & DIE NEUEN OBERKRAINER NAAR FESTIVAL “60 JAAR OBERKRAINERMUZIEK” IN BEGUNJE-SLOVENIË.
Horst Herrmann & Die Neuen Oberkrainer zijn door Gregor Avsenik, de zoon van Slavko Avsenik uitgenodigd om bij het jubileum “60 jaar Oberkrainer-muziek” in Begunje (Slovenië) op te treden.

Al vele jaren terug had Horst Herrmann door technische ondersteuning bij optredens in Duitsland, Zwitserland en Nederland van Die Jungen Original Oberkrainer de gelegenheid, Gregor Avsenik persoonlijk te leren kennen.

Bij het laatste optreden van Sašo Avsenik und seine Oberkrainer met Gregor Avsenik in Nederland is het fundament gelegd voor een optreden van Die Neuen Oberkrainer tijdens het jubileumconcert.

Na een paar weken kregen wij de bevestiging en dat de voorbereidingen konden beginnen. Bij de werkgever of de muziekschool moesten vrije dagen aangevraagd worden. Voor het vervoer heeft ons  (onze)  Renault-dealer Wallmeier in Gronau (Westfalen) een luxe bus ter beschikking gesteld.

Wij verblijven in totaal 4 dagen in Begunje en hebben zo de gelegenheid vele muzikanten-collega's te leren kennen en dit eenmalige spektakel mee te beleven. Inmiddels is ook bekend, wat wij gaan spelen. Onder anderen natuurlijk ons lied “Wir sind die neuen Oberkrainer”. Maar uiteraard ook  echte evergreens van Slavko zoals “Die Kleine Eisenbahn”.

Verder treden op de vrijdag met ons op Sašo Avsenik und seine Oberkrainer, Gregor Avsenik, Oesch's die Dritten (CH), Marko Manin (I), Die Mooskirchner (A), Hubi (D), Die neuen Oberkrainer (NL), Die Lustigen 5 (D), Sepp Mattlschweiger (A), Hauskapelle Avsenik.

Touringcar Kienhuis uit Rossum (0541-538365) gaat met een eigen bus naar dit evenement. De reisdagen zijn van 21 t/m 28 augustus en er zijn nog plaatsen vrij.

Verder zijn wij nu bezig  de laatsten puntjes op de i te zetten.
>>>


15-07-2013


==========================================================================================================

GEWELDIGE PRESTATIE ESCHLÄNDERKAPEL.
Van 10 t/m 12 mei vond in het Zuidduitse Ehningen het Europees Kampioenschap voor Blaaskapellen plaats. Ruim 20 blaaskapellen uit 8 landen streden hier om de titel Europees Kampioen in drie verschillende klassen. De organisatie van dit bijzondere evenement was in handen van de Musikverein Ehningen.
De Eschländerkapel Hellendoorn heeft deelgenomen aan dit kampioenschap in de Oberstufe, de hoogste klasse voor amateurmuzikanten, en heeft in deze klasse met 87,1 punten een prachtige 4e plek behaald. Het muzikale niveau was bijzonder hoog tijdens dit grootse, strak georganiseerde evenement. De 4-koppige internationale jury, waaronder bekende namen als Franz Watz en Freek Mestrini hadden dan ook een zware taak en uiteindelijk werd de strijd om de titel slechts op tienden van punten beslist. Europees Kampioen in de Oberstufe werd de Duitse kapel Blech & Co, een welverdiende keuze van de jury.
In de Mittlere Stufe speelde de Nederlandse ‘Blaskapelle Fresia’, zij werd kampioen in hun klasse.
Winnaar van de Höchststufe, de klasse voor professionele muzikanten en overall winnaar van het evenement werd de Oostenrijkse kapel Ceska.
De Eschländerkapel kan terugkijken op een geweldig muzikaal weekend, dat mede dankzij diverse spontane bijdragen van (lokale) ondernemers en enthousiaste fans georganiseerd kon worden.
Op de foto de kapel op het podium in Ehningen.

14-05-2013


==========================================================================================================

    

GEEN DAG ZONDER SCHLAGERMUZIEK.
Voormalige Limburgs Dagblad-journalist Harrie Cremers is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij brak in Limburg een lans voor de Duitstalige schlagermuziek.
Hij was bevriend met populaire schlagersterren als Karel Gott, Freddy Breck, Rex Gildo, Dennie Christian en Andy Borg. Stond aan de wieg van de gouden jaren van het Schlagerfestival in Kerkrade. En behoorde met zijn wekelijkse radioshow 'Made in Germany' tot de best beluisterde BRT-programma's.
Harrie Cremers had een voorliefde voor schlagermuziek. De schuur bij zijn woning in Landgraaf stond helemaal volgestouwd met rijen langspeelplaten van talrijke Duitse artiesten. Een collectie van meer dan 25.000 platen. Albums die hij ook veelvuldig gebruikte bij de samenstelling van zijn radioprogramma. Vijftien jaar lang presenteerde hij daar de nieuwste hits voor een publiek van ongeveer een miljoen luisteraars. Toen de radioshow uiteindelijk werd opgedoekt, regende het klachten van teleurgestelde en boze fans.
Bij het Limburgs Dagblad, waar Harrie Cremers bijna veertig jaar werkzaam was, beschreef hij op de showpagina het wel en wee van de artiesten. Met zijn artikelen brank hij een lans voor de schlagermuziek. De Duitstalige liedjes kwamen met uitzondering van het Schlagerfestival en zijn eigen programma 'Made in Germany' nauwelijks aan de bak in Hilversum.
Afgelopen woensdag is Harrie Cremers in besloten kring gecremeerd. Hij overleed aan de gevolgen van prostaatkanker.
Bron: MGL


11-05-2013


==========================================================================================================

    

GLOBAL KRYNER STOPT.
In 2003 werd deze Oostenrijkse groep opgericht door Chrisof Spörk, een unieke muzikant maar ook iemand met een bijzondere levensstijl. Met een heel bijzondere eigen sound, Oberkrainermuziek in een modern jasje, veroverde de groep in korte tijd niet alleen Europa maar ook overzee werd de groep regelmatig uitgenodigd. Ook in Nederland heeft de groep verschillende keren opgetreden en het was een ware belevenis om te genieten van de Global-Kryner-muziek en de afzonderlijke kwaliteiten van de muzikanten en zangeres. De groep bracht meerdere cd’s uit met allemaal eigen nummers. “Trots zijn we op tien intensieve levensjaren met talrijke mooie momenten, veel nieuwe kennissen, vriendschappen en muzikale en culinaire inspiraties tussen Kiev en Mexico-City, tussen Servië en Nederland”, aldus de groep. Tot oktober is Global Kryner bezig met de “Servus Tour 2013.”
>>>

02-05-2013


==========================================================================================================

    

KIJKCIJFERS OVER 2012.
01 Adventsfest der 100.000 Lichter – ARD 1 dec. – 6,01 milj. kijkers (20,4%)
02 Winterfest der fliegenden Stars – ARD 28 jan. – 5,91 milj. kijkers ( 19,4%)
03 Frühlingsfest der Überrasschungen – ARD 17 maart – 5,72 milj. kijkers ( 19,1%)
04 Herbstfest der Überrasschungen – ARD 13 okt. – 5,43 milj. kijkers  (18,6%)
05 Krone der Volksmusik – ARD 7 jan. – 5,43 milj. kijkers (16,7%)
06 Die Helene Fischer Show – ARD 25 dec. – 5,39 milj. kijkers (17,9%)
07 Musikantenstadl – ARD 10 nov. – 5,11 milj. kijkers 16,6%)
08 Willkommen bei Carmen Nebel – ZDF 25 feb. – 5,02 milj. kijkers (15,8%)
09 Musikantenstadl – ARD 3 maart – 5,00 milj. kijkers (15,9%)
10 Willkommen bei Carmen Nebel – ZDF 24 maart – 4,89 milj. kijkers (16,6%)
11 Musikantenstadl –ARD 15 sept. – 4,61 milj. kijkers (16,1%)
12 Willkommen bei Carmen Nebel – ZDF 17 nov. – 4,58 milj. kijkers (14,7%)
13 Sommerfest der Abenteuer – ARD 2 juni – 4,48 milj. kijkers (17,6%)
14 Musikantenstadl – ARD 5 mei – 4,46 milj. kijkers (14,7%)
15 Willkommen bei Carmen Nebel – ZDF 28 apr. – 4,15 milj. kijkers (15,8%)
Het percentage tussen haakjes is het marktaandeel.
Bron: Meine Melodie.

18-01-2013


==========================================================================================================

    

VECHTEKRAINER ZOEKEN EGERLÄNDER-/BÖHMISCHE KAPEL VOOR JUBILEUMSCONCERT.
De Vechtekrainer, een Oberkrainerformatie uit de Duitse regio Nordhorn, zoekt voor het jubileumsconcert op zondag 17 maart 2013 medewerking van een blaaskapel uit het Duits-Nederlandse grensgebied. Het evenement onder de naam “Musikanten-Karusell” duurt van 15.00 tot 17.45 uur en het vindt plaats in de Konzert- und Theatersaal van de Stadt Nordhorn. Uitgebreide informatie van vorige edities is te vinden onder deze link.
Die Vechtekrainer mogen zich in de regio Nordhorn verheugen op veel belangstelling van de media. Klik hier voor meer informatie.
Kapellen die interesse hebben kunnen zich, met opgave van de kosten, als volgt melden:
DIE VECHTEKRAINER, Hermann Hilderink, Woltermanns Maate 4, 48531 Nordhorn.  Tel.: 0049 5921-35117, Fax: 0049 5921-35144, Mobil 0049 171-99 898 99. Mail: info@vechtekrainer.de

13-12-2012

 

Deze oproep leverde de Vechtekrainer 6 aanmeldingen op uit Nederland. De groep heeft inmiddels beslist welke kapel er zal optreden. Namens de Volksmuziekcentrale dank voor de getoonde interesse. 

10-01-2013


==========================================================================================================

    

SCHLAGERFESTIVAL NEEMT ADEMPAUZE.
Evenement gaat in 2013 niet door.

Het Schlagerfestival in Kerkrade neemt een adempauze. Het muziekevenement , dat de afgelopen drie jaar telkens met Pasen werd gehouden in de Rodahal, gaat in 2013 niet door.
Organisator Hans Paul Nieskens heeft besloten om het Schlagerfestival af te gelasten, omdat hij er niet in geslaagd is een goede hoofdact vast te leggen. “En dat is écht noodzakelijk om het evenement financieel te laten slagen.”

Nieskens trok enkele jaren geleden het festival -dat draait om Duitse schlagermuziek- uit het slop. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw was het evenement jaarlijks een groot succes. Ook de afgelopen drie edities toonden aan dat schlagermuziek nog steeds erg populair is met sterren asl Semino Rossi, Vicky Leandros, Heino, Chris Roberts, Costa Cordalis en Roberto Blanco.

Het Schlagerfestival werd uitgezonden door Omroep Max en de regionale televisiezender L1. Het contract tussen Nieskens en Omroep Max loopt nog tot 2015. Nieskens gaat bekijken of hij het Schlagerfestival op een andere datum alsnog kan laten doorgaan. “Omroep Max betreurt onze beslissing. Er waren immers genoeg mensen die naar de televisie-uitzendingen keken. Ik wil het festival niet meteen helemaal aan de kant schuiven. We gaan zeker bekijken hoe we in de toekomst verder kunnen gaan. Misschien moeten we een andere datum overwegen. Het valt op dat veel artiesten de Paasdagen gewoon thuis willen vieren.”

Ook presentator Dennie Christian betreurt de gang van zaken. “Het festival heeft een mooie traditie met de grootste artiesten uit het genre. Die traditie moeten we vasthouden. Een minder jaar is soms niet erg, maar voor de komende editie zijn er heel weinig aansprekende namen beschikbaar. Dat vind ik als gastheer uiteraard jammer, maar het is wel reëel om naar een andere datum uit te kijken.”

 

Bron: MGL, Peter van den Berg
28-11-2012


“MAX” BLIJFT BIJ SCHLAGERFESTIVAL.
Omroep Max blijft ook in de toekomst uitzendingen maken van het Schlagerfestival als dat wederom in de Rodahal in Kerkrade wordt gehouden.

Het muziekevenement met Duitstalige artiesten vindt in 2013 op tweede Paasdag niet plaats. De organisatie heeft het Schlagerfestival afgezegd, omdat geen goede hoofdact beschikbaar is.
Omroep Max betreurt dat er over enkele maanden geen vierde editie komt. “Het Schlagerfestival is één van onze best bekeken muziekspecials. Een marktaandeel van 11 procent is in dit genre best veel”, zegt Sanne Rademaker, communicatiemedewerker van de televisie-omroep.

Organisator Hans Paul Nieskens heeft tot en met 2015 een contract met Omroep Max. Als hij voor die tijd besluit om het evenement weer van stal te halen, is de omroep er opnieuw bij om samenvattingen te maken voor de nationale televisie. Nieskens: “We blijven volgens ons contract gewoon samenwerken.”

 

Bron: MGL, Peter van den Berg

29-11-2012

 

ACHTERGROND - TOEKOMST VAN DE SCHLAGER ONGEWIS.
Het Schlagerfestival in Kerkrade stopt voorlopig na drie edities. De toppers zijn te duur geworden. Heeft het evenement eigenlijk nog wel bestaansrecht?

 

Het Schlagerfestival in Kerkrade neemt een adempauze. Maar hoe lang gaat het duren? Dat is vooralsnog afwachten. De sterren van weleer worden steeds ouder en de toppers van nu zijn bijna onbetaalbaar geworden.

Helene Fischer is dé schlagerster van dit moment in Duitsland. De zangeres is razend populair en trekt bijna alleen maar volle zalen. Haar gage is dan ook navenant. Ze stond bovenaan het verlanglijstje van het Schlagerfestival, maar Fischer vraagt om in Kerkrade te komen zingen een bedrag dat ergens in de buurt van de 80.000 euro ligt. Of ze daarvoor een avondvullende show moet doen of enkele nummers, maakt voor haar niets uit. De tijd dat schlagersterren bijna gratis kwamen optreden, omdat er tijdens het evenement ook opnamen voor televisie gemaakt werden, is al lang voorbij. Dat gebuerde in hoogtijdagen van het festival –de periode tussen 1975 en 1985- toen het Duitstalige genre bloeide als nooit tevoren. Sindsdien heeft de schlagerwereld veel van zijn iconen verloren. Freddy Breck, Rex Gildo, Roy Black, Norbert berger (van Cindy & Bert) en Bernd Clüver zijn overleden. En de laatste artiesten van een gouden generatie –zoals Heino, Roberto Blanco, Chris Roberts en Tony Marshall- zijn ondertussen ook allemaal rond de zeventig. Keurige oude mannen, die hun zorgvuldig opgebouwde imago cultiveren met geverfd haar en een dikke laag make-up, en al jaren teren op succes uit het verleden. Ze houden de zweem van nostalgie weliswaar overeind, maar zijn allemaal in de herfst van hun carrière.
De zangers van nu kunnen niet bogen op de hits van hun illustere voorgangers en zijn daardoor voor het publiek minder interessant. En de paar echte toppers –zoals Helene Fischer, Semino Rossi en Hansi Hinterseer- slurpen meteen een groot deel van het budget op. In Duitsland, de thuisbasis van de schlager, draaien soortgelijke festivals nog op volle toeren. De schlager is nog niet ten dode opgeschreven. Over de grens, in dit geval Nederland, wordt het steeds lastiger om een dergelijk muziekevenement op niveau te organiseren. De drie afgelopen edities in Kerkrade waren nagenoeg uitverkocht, maar 2.200 toeschouwers per keer zijn onvoldoende om uit de kosten te komen. Tenzij de ticketprijzen flink worden verhoogd, maar dat pruimen de mensen ook niet.

 

Bron: MGL, Peter van den Berg

29-11-2012

 


==========================================================================================================

WIJZIGINGEN IN HET GOLDRIED QUINTETT.

Het Goldried Quintett uit Osttirol geniet grote bekendheid in de Benelux, met name in het zuiden van Nederland en België.

Roland (foto links, tweede rechts) en Hermann (foto links, tweede links) gaan aan het einde van het jaar genieten van hun welverdiende pensioen.

Peter Guttering (22 jaar zanger en gitarist bij het Goldried Quintett), Klaus Gsting (baritonspeler – 7x Musikantenskiweltmeister – 17 jaar bij het Goldried Quintett) en Stefan Wartner (10 jaar trompettist en zanger bij het Goldried Quintett) spelen met twee jonge, enthousiaste muzikanten, Roman Oraze (accordeonist) en Stefan Werlberger (klarinettist), voor u verder onder een nieuwe naam.
Het toekomstige muzikaal programma zal hoofdzakelijk de Goldried-Quintett-Sound omvatten. Ze blijven de Goldried-muziek  trouw.
Ga voor info en boekingen naar hun nieuwe homepage.

 

15-11-2012


==========================================================================================================

    

THEO KEIJSERS NIEUWE HARMONICASPELER BIJ DIE ORIGINAL ALPENGEIER.
Sinds 3 november is Theo Keijsers de nieuwe harmonikaspeler van die Original Alpen-Geier.
Deze Duits-Nederlandse Oberkrainerformatie geniet al grote bekendheid. Twee andere Nederlandse muzikanten maken al geruime tijd deel uit van de groep.

Thorsten Kovac was de voorganger van Theo maar die is vertrokken naar Oostenrijk om daar een nieuw bestaan op de bouwen zodat de formatie op zoek was naar een harmonicaspeler die de plaats van Thorsten kon innemen.

Nadat de groep Die Kaiser Buam was opgeheven is Theo solo verder gegaan wat hij wel leuk vond voor een bepaalde tijd. Hij kreeg in het voorjaar de vraag of hij interesse had om weer in een Oberkrainerbezetting te spelen.

Na een paar repetities was hem duidelijk dat dit een groep is waar toekomst in zit en sinds zaterdag 3 november zet hij zich volledig in voor Die Original Alpen-Geier, als harmonikaspeler en zanger.
Wij wensen Theo en Die Original Alpen-Geier heel veel succes.
Zie ook www.die-original-alpengeier.de

 

13-11-2012


==========================================================================================================

Uitslagen 37e Blaaskapellenconcours dat gehouden
werd op zondag 4 november 2012 in Muntendam.

Er waren ongeveer 700 bezoekers in de Menterne en het concours in Muntendam is weer uitstekend verlopen.

Goede kapellen in de wedstrijd, allemaal sleepten ze een 1e prijs in de wacht. Een uitstekend resultaat.

In de Bergklasse behaalden de  Langenberger Muzikanten uit Bathmen een 1e plaats met promotie naar de Topklasse.

De Postjagers uit Groningen behaalden in de Supertopklasse een uitstekende 1e prijs met onderscheiding van de jury
en ze behaalden met uitstekende cijfers 91.70 het Kampioenschap van Nederland 2012/2013.

De Tsjechische Kapel Pøespolanka gaf tijdens het 37e Blaaskapellenconcours een spetterende en muzikale show
die met een staande ovatie van het publiek werd beloond.

Het talrijke publiek heeft de gehele dag genoten van Blaasmuziek van de hoogste plank.

In 2013 vindt het concours weer plaats in het eerste weekeinde van november.

 


==========================================================================================================

    

UIT DE NIEUWSBRIEF VAN DE KNFM – SEPT. 2012

Holland - België

De Taakgroep blaaskapellen van de KNFM is momenteel in overleg met de Vlamo (de Belgische nationale muziekbond) om te komen tot een exclusief internationaal evenement, waarbij blaaskapellen uit Nederland en België een kwaliteitsprogramma verzorgen met aandacht voor de eigentijdse Nederlandse en Belgische culturen.

Europees Kampioenschap voor blaaskapellen
Deze maand beslist de CISM over de aanvraag van de KNFM om het Europees Kampioenschap voor blaaskapellen in het jaar 2015 of 2016 in Nederland te organiseren.


==========================================================================================================

    

ZEER GESLAAGD EERSTE KIKA-CONCERT VAN “BLASKAPELLE FRESIA”.
Rond 350 bezoekers waren zondag 7 oktober in Dorpshuis de Phoenix getuige van het allereerste optreden van “Blaskapelle Fresia” o.l.v. Simon Meurs. Zoals in de opening werd gememoreerd, waren de bezoekers getuige van de geboorte van dit nieuwe orkest. Na een voorbereidingstijd van negen maanden was het nu dan zover. De kleertjes waren gekocht, en familie, vrienden en andere belangstellenden konden komen kijken en luisteren. Ze hebben genoten van een fris, afwisselend programma en positieve reacties als bijvoorbeeld: “Het was een show vol afwisseling, humor en tempo en de tijd vloog voorbij”, waren niet van de lucht.  Vooral de bijdragen van het zangduo en de solistische optredens van o.a. een klarinet duo, twee slagwerkers en een drietal trompettisten vielen zeer in de smaak.
De opbrengst van de concerten van “Blaskapelle Fresia” komt geheel ten goede aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De toegang voor deze concerten is gratis, maar er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor KiKa.
Tijdens het concert van 7 oktober jl. werd bovendien, eveneens ten gunste van KiKa, een muziekinstrument met een prachtig bloemstuk geveild. Voor de vrijwillige donaties waren mooi gedecoreerde tafels met grote glazen flessen klaargezet. De veiling van het instrument bracht € 180,- op en in de flessen werd ruim 1300,- bijeengebracht. Tezamen met nog enkele prachtige giften bedraagt de totale opbrengst voor KiKa van dit premièreconcert van “Blaskapelle Fresia” € 1582,24! Een bedrag waar men trots op mag zijn.
“Blaskapelle Fresia” bedankt iedereen voor haar bijdrage aan deze mooie opbrengst en natuurlijk ook voor het welslagen van haar eerste concert. “Blaskapelle Fresia” is binnenkort te volgen op www.blaskapelle-fresia.nl

11-10-2012


==========================================================================================================

OKTOBERFEST VENLO WIESN WELLICHT UITGESTELD.
Venlo loopt nog niet warm voor “exclusief concept”.
Op basis van de kaartverkoop tot dusverre staat het driedaagse Oktoberfest Venlo Wiesn op 28, 29 en 30 september op losse schroeven. Een gesprek met de organisator Alain-Raymond van Abbe over ticketprijzen, programmering en de noodscenario’s.


Hoeveel kaarten zijn er inmiddels verkocht ?
“Iets meer dan duizend. Dat is ongeveer één tent vol. Om het evenement in elk geval kostendekkend te krijgen, hebben we minstens twee volle tenten nodig. Dat komt dus neer op zo’n tweeduizend tickets. We hopen dat de kaartverkoop deze week nog aantrekt.”

En anders ?

“We hebben vooraf diverse scenario’s bedacht om tegenvallende kaartverkoop op te vangen. Venlo Wiesn voor dit eerste jaar verkleinen, bijvoorbeeld naar één of twee dagen is een optie, maar het is geen optie om te draaien en de partners met de onbetaalde rekeningen laten zitten. We hebben het groots aangepakt, met een mooie biertuin, een grote tent, om nog maar te zwijgen over het programma. Bij onvoldoende verkochte kaarten zal er in 2012 geen Venlo Wiesn plaatsvinden. Dan schuiven we het een jaar op en maken we er in 2013 een Venlo Sommer Wiesn van. Later deze week gaan we het intern uitvoerig hebben over de mogelijkheden.”

Zijn tickets á 130 euro toch ietsje te duur gebleken voor de gemiddelde Venlonaar ?

“Er wordt gezegd dat veel mensen hier pas op het allerlaatste moment kaartjes halen. Ik zou dat zelf niet weten want ik ben een Amsterdammer. En daar gaat dat heel anders. Maar goed, Venlo Wiesn is natuurlijk geen goedkoop feestje. Het is bedacht voor een bepaald publiek en we mogen ook niet vergeten dat het een benefiet betreft. Bij drie uitverkochte dagen gaat 30.000 euro naar het goede doel. Ik weet echter ook dat men in Venlo gratis festivals is gewend, zoals het Zomerparkfeest.”

Er zit natuurlijk een groot verschil tussen gratis en 130 euro .

“Wij hebben gekozen voor ticketprijzen die variëren van 110 tot 130 euro. Daar hebben we het vooraf met verschillende mensen over gehad. Het is nu eenmaal een exclusief concept.”

Maar toch. Een dagkaart voor een gerenommeerd festival als Pinkpop kost een paar tientjes minder, en dan weet je wat je krijgt voorgeschoteld. Dat is bij Venlo Wiesn niet het geval. Wanneer komt er duidelijkheid over de programmering ?

Venlo Wiesn is een voorstelling met verschillende artiesten uit Beieren. Acts die we zelf misschien niet kennen, maar wel in het concept passen. Geen Heino, maar typische Bayerische muziek, inclusief blaaskapellen. Overigens hebben we ook nog Guido’s Orchestra op het oog, maar die komt alleen als er voldoende kaarten verkocht zijn.”

Wanneer wordt de knoop doorgehakt ?

“Deze week. Als de ticketverkoop aantrekt, gaat Venlo Wiesn zeker plaatsvinden. Alles is geregeld: de tent van Neptunus, de hoveniers, noem maar op. Wij voeren echter het beleid dat het festival pas doorgang vindt als er voldoende kaarten zijn verkocht. En anders hebben we pech gehad.”

 

Bron: MGL, Marco van Kampen
18-09-2012

 

 

 

DRIEDAAGS FEEST VENLO WIESN GAAT NIET DOOR.
Organisatie wil doorstart in 2013.
Het driedaagse Oktoberfest Venlo Wiesn is afgelast. Dat heeft de organisatie gisteren laten weten. Het festival zou op 28, 29 en 30 september plaatsvinden aan het Keulse Plein, vlakbij de Keulse Barrière in Venlo. Voor het evenement werden tot dusverre echter te weinig tickets verkocht om de kosten te kunnen dekken, zegt organisator Alain-Raymond van Abbe.
Een kaartje voor Venlo Wiesn kostte 110 tot 130 euro. Degenen die al een ticket hebben besteld, volgens de organisatie zo,n duizend personen, krijgen het bedrag terug. “In Venlo is men verwend met kwalitatief goede festivals waar je weinig of zelfs helemaal niets voor betaalt”, zegt van Abbe. “Als  er dan voor een exclusief feest als Venlo Wiesn 110 euro wordt gevraagd, is dat voor veel mensen blijkbaar moeilijk.” Niettemin staat van Abbe nog steeds achter het concept. “Het enthousiasme is er bij de betrokkenen nog. In samenspraak met de belangrijkste partners is besloten de aandacht te richten op een Venlo Wiesn in 2013. Het concept en vele andere interessante details kunnen dan volledig worden uitgevouwen. De voorbereidingen en de organisatie is dermate gevorderd dat Venlo Wiesn 2013 vanzelfsprekend lijkt.”

Hoewel het om een Oktoberfest-thema gaat, moest Venlo Wiesn volgens van Abbe “geen zuipfeest” worden. De focus zou komen te liggen op culinaire hoogstandjes en traditionele Bayerische artiesten. Ook Guido’s Orchestra werd gepolst, maar die sloot een paar weken geleden niet aan , omdat Venlo Wiesn geen financiële garanties kon geven, zo liet het management gisteren weten.

 

Bron: MGL, Marco van Kampen
19-09-2012


==========================================================================================================

    

KIJKCIJFERS VAN JANUARI TOT JULI 2012.
01 Das Winterfest der fliegenden Stars - 28 januari ARD - 5,91 milj. (19,4%)

02 Das Frühlingsfest der Überraschungen – 17 maart ARD – 5,72 milj. (19,1%)

03 Krone der Volksmusik – 7 januari ARD – 5,43 milj. (16,7%)

04 Willkommen bei Carmen Nebel – 25 februari ZDF – 5,02 milj. (15,8%)

05 Musikantenstadl – 3 maart ARD – 5,00 milj. (15,9%)

06 Willkommen bei Carmen Nebel – 24 maart ZDF – 4,89 milj. (16,6%)

07 Das Sommerfest der Abenteuer – 2 juni ARD – 4,48 milj. (17,6%)

08 Musikantenstadl – 5 mei ARD – 4,46 milj. (14,7%)

09 Hansi Hinterseer – 14 juli ARD – 3,28 milj. (12,6%)

10 Wenn die Musi Spielt–Open Air – 21 juli ZDF – 3,13 milj. (12,1%)

11 Melodien der Berge – 16 juni ARD – 2,90 milj. (19,5%)

12 ECHO 2012 – 22 maart ARD – 2,58 milj. (9,1%)

Gegevens met het aantal kijkers (vanaf 3 jaar) in miljoenen en tussen haakjes het marktaandeel.
Bron: Meine Melodie.

 

21-08-2012


==========================================================================================================


Het openluchttheater De Doolhof in Tegelen geniet al zeer lang  grote bekendheid vanwege de Passiespelen. Het stichtingsbestuur is dit jaar begonnen met een eigen programma en afgelopen zondag stond voor de eerste keer een Frühschoppen op het programma. Het bestuur had de bekende Maasgalmkapel uit het Belgische Kessenich uitgenodigd, die garant stond voor een uitstekend concert. De bezoekers waren niet alleen enthousiast over het concert maar ook over de schitterende accommodatie.
Ondanks het begin van de vakanties en diverse andere grootschalige evenementen in de regio was het bezoekersaantal boven verwachting. Het bestuur was dan ook zeer tevreden over deze middag en men wil volgend jaar ook weer iets organiseren op het gebied van volks- en blaasmuziek.

 

W.Vrenken, 03-07-2012

 


==========================================================================================================

    

CRISIS VOOR HET PINKPOP VAN BLAASMUZIEK.
Bijna 50-jarig Berings festival heeft het moeilijk door recessie, duurdere kapellen en verminderde belangstelling.

Afgelopen weekend was in Beringe het 49ste Internationale  Blaaskapellenfestival. Komt er een vijftigste ? Dat was lange tijd door onder meer de crisis een spannende vraag. Maar die jubileumeditie komt er, zegt voorzitter Peter Lebens. De Provincie heeft subsidie toegezegd en een donateursactie heeft, zij het wat teleurstellend, respons gehad.

Wij zijn het Pinkpop van de blaasmuziek, zegt Peter Lebens niet zonder trots. We zitten buiten de hal waar de optredens plaatsvinden, de plek voor de rokers, want binnen mag dat niet. Het is niet erg druk deze zondagmiddag, maar het loopt ook tegen etenstijd. Het zijn voornamelijk ouderen.
Beringe heeft volgens Lebens het enige blaaskapellenfestival van deze omvang in Nederland. Aarle-Rixtel kwam in de buurt, maar dat festival is vorig jaar ter ziele gegaan.
De teloorgang heeft een aantal oorzaken. Het publiek bestaat vooral uit ouderen en jeugdige aanwas is er nauwelijks. Dat betekent terugloop in de belangstelling. En dan heb je nog het feit dat je de kapellen vroeger voor een habbekrats kon boeken. Lebens: “Vroeger kwamen ze met een aftandse, rokende bus, waar ze ook in sliepen en aten. Ze kregen 1000 gulden. Een paar uur later reden ze weer terug. Die tijden zijn veranderd. Nu kost alleen de bus al 2600 euro. Dan heb je nog niet het salaris van de muzikanten betaald. Het zijn beroeps. Wil je de allerbeste kapellen hebben, ben je tussen de zes- en de achtduizend euro per band kwijt.” Dan komt er nog de recessie bij. “Zonde sponsoring gaat dit niet. Maar de sponsoring neemt af door de crisis. Wij hebben er ook last van. Wij hebben veel sponsors uit de bouw, dan weet jet het wel. De bouw ligt stil. Toch proberen de sponsors ons te helpen. Ze willen de band met ons houden en kijken of ze volgend jaar, bij het jubileum, iets extra’s kunnen doen.”
Lebens zegt dat het geen optie is het publiek een goedkoper festivalvoor te schotelen of een van minder dan de huidige drie dagen. “Dan kunnen we ons uiteindelijk geen groot, internationaal festival meer noemen. Gelukkig heeft de provincie afgelopen vrijdag subsidie toegezegd. Hoeveel weet ik nog niet. Ook de gemeente Peel en Maas doet een duit in het zakje. Dat geeft de burger moed. Maar daarmee zijn we er nog niet. Daarom hebben we bedacht: als we de gemeenschap onze problemen uitleggen, en die gemeenschap vindt het belangrijk dat we voortbestaan, dan vragen we een tegenprestatie. We bieden donateurskaarten aan. Ze kosten tien euro. Maar je krijgt er wat voor terug. Eén gratis entreebewijs. De zondag kost vijftien euro. Dan heb je al vijf euro verdiend.”

Toch liep het niet storm. Lebens geeft het grif toe. “We hebben nu honderd donateurs. We hadden op meer gehoopt, maar we zijn te laat begonnen. Maar goed, dit is een begin.” Duizend euro is een druppel op een gloeiende plaat. Maar hoe heet die is, wat met andere woorden het budget van het festival is, dat wil Lebens niet vertellen.
Bron: Peter Janssen, MGL

 

29-05-2012


==========================================================================================================


    

JAN STIJNEN OVERLEDEN.
Gisteren, dinsdag 15 mei, bereikte ons het droeve bericht dat Jan Stijnen is overleden. Jan kampte de laatste tijd herhaaldelijk met gezondheidsproblemen.
Hij was in de blaasmuziekwereld een graag geziene gast. Vooral de Tsjechische muziek lag hem na aan het hart en hij beschikte in Tsjechië over een uitgebreid netwerk onder de kapellen en anderen in de blaasmuziekwereld aldaar. Altijd stond hij klaar voor advies en menige kapel of organisatie in de Benelux heeft gebruik gemaakt van zijn deskundigheid en diensten.
Op nagenoeg elk blaasmuziekgebeuren ontmoetten wij Jan en wij hebben hem ervaren als een bijzonder aimabel mens. Het is bijzonder fijn hem vlak voor zijn overlijden, afgelopen zondag in het Belgische Stokkem, nog persoonlijk te hebben mogen ontmoeten.
Zijn familie, vrienden en kennissen wensen wij heel veel sterkte met dit verlies.
Correspondentie-adres: Familie Stijnen, Margrietstraat 75, 6373 NN Landgraaf
W. Vrenken

 

16-05-2012

 


==========================================================================================================

    

KLOKKENDORPER FESTIVAL WORDT OKTOBERFEESTEN AARLE-RIXTEL.
Na vijfenveertig jaar komt er een einde aan het jaarlijkse Klokkendorper Festival met Pinksteren in Aarle-Rixtel. Het festival, één van de grootste in zijn soort in Nederland, beleefde fantastische jaren met een bomvolle tent met liefhebbers van blaas- en feestmuziek. De laatste jaren hadden we echter last van afnemende belangstelling, reden waarom we in ons jubileumjaar 2011 nog eens alles uit de kast hebben gehaald om het festival een nieuwe impuls te geven. Inhoudelijk was het een groot succes, maar het bezoekersaantal was helaas niet voldoende om het festival in deze vorm voort te zetten. Daarom hebben wij besloten om met deze jarenlange traditie te stoppen 

Maar ………. Aarle-Rixtel kan niet zonder een prachtig muziekfeest. Daarom organiseren De Klokkendorper en haar vrijwilligers dit jaar een nieuw festijn in het weekend van 6 en 7 oktober: De Aarlese Oktoberfeesten.
De naam zegt het al, een feest met fantastische Oostenrijkse Stimmungsmuziek, lange tafels, pullen bier, bratwurst, lederhosen en dirndl’s. En dit wederom in een oergezellige en sfeervolle tent met plek voor zo’n 300 personen. Iedereen die dit festijn mee wil maken moet er dus snel bij zijn dus hou de datum alvast vrij in je agenda. Medio mei zal de kaartverkoop gestart worden.

Blijf de informatie volgen op www.klokkendorper.nl.

 

10-05-2012


==========================================================================================================

    

 “BLASKAPELLE FRESIA” DEFINITIEF VAN START.
Eerste “KiKa-concert” op zondag 7 oktober!
Met de slogan “Een nieuw orkest… een uniek project” deed dirigent Simon Meurs uit Schaijk eind vorig jaar een oproep om muzikanten te werven voor een nieuw op te richten Egerländer orkest. Binnen drie weken hadden meer dan 20 muzikanten vanuit o.a. Best, Boxtel, Eindhoven, Geldrop, Neerlangel, Schaijk en Wijchen zich hiervoor aangemeld, van ervaren kenners tot nieuwkomers in de Egerländer muziek. Na een kennismakingsbijeenkomst is de groep begin januari aan een proefperiode van drie maanden begonnen met wekelijkse repetities op de woensdagavond in Schaijk. Inmiddels zijn er vijftien repetities gehouden en na afloop van de proefperiode werd unaniem besloten om door te gaan. In de tussentijd meldden zich nog een aantal muzikanten aan en de bezetting is nu nagenoeg compleet. Er is nog plaats voor twee klarinettisten, een tenorhornspeler en een trombonist.
Er werd lang over een naam nagedacht, maar een creatieve muzikant vormde met enkele voorletters van de initiatiefnemers Frans Maas en Simon en Annie Meurs de naam “Blaskapelle Fresia”. Deze naam in navolging van andere blaasorkesten met namen als “Erika” en “Gloria”. Zo was de naamgeving een feit.


Onder het motto “Blaasmuziek om te (be)leven” stelt “Blaskapelle Fresia” zich als hoofddoel om minimaal eenmaal per jaar een concert te organiseren waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan KiKa, (de Stichting Kinderen Kankervrij).  Men wil zich door blaasmuziek op niveau onderscheiden en daarmee jongeren, muzikanten en toehoorders, voor de Egerländer-, Böhmische- en Mährische muziek interesseren. Niet alleen de traditionele muziek wordt gespeeld, maar ook de nieuwe ontwikkelingen in deze blaasmuziek worden op de voet gevolgd. Met respect voor de traditie worden ook nieuwe paden geëffend.
De leden betalen geen contributie, maar sponsoren ieder een set originele bladmuziek. Daarnaast zijn door diverse mensen uit de blaasmuziekwereld, maar ook door Schaijkse ondernemers inmiddels éénmalige en periodieke sponsorbedragen voor het orkest ter beschikking gesteld. Met deze bijdragen is “Blaskapelle Fresia” het eerste concert voor KiKa aan het voorbereiden. Dit eerste concert zal worden gehouden op de eerste zondag van oktober, op 7 oktober dus, om 14:00 uur in zaal De Phoenix in Schaijk. Onder leiding van Simon Meurs zal een aantrekkelijk programma worden gepresenteerd, met mooie blaasmuziek op niveau. Met dit concert verwacht “Blaskapelle Fresia” een mooi bedrag bijeen te brengen voor KiKa.
De toegang is gratis, maar het concert is niet voor niets!

02-05-2012


==========================================================================================================


    

LIMBURGER ROY RENGS BESTORMT DUITSE SCHLAGER HITLIJSTEN.
Presentatie nieuwe CD in Blerick.
Met zijn 'Herz hinter Gittern' bestormt Roy Rens momenteel de Duitse Schlagerhitlijsten. Zijn naam prijkt tussen grote sterren als Jürgen Drews, Olaf Henning, Nik P. Matthias Reim en Peter Wackel. Een ongekend succes voor een Limburger, die pas kortgeleden zijn muzikale carrière weer oppikte. Want zo lang is de Blerickenaar nog niet bezig. Een jaar geleden onthulde hij zijn plannen. Hij voorspelde toen al dat hij niet de makkelijke weg zou kiezen op de route naar succes. Geen gelikte marketingcampagne of een voor de hand liggende cover. En ook geen talentenshow waarbij je even aan de top staat. Roy Rens wil de Schlagerwereld veroveren met zijn eigen sound. En het lijkt hem zowaar te gaan lukken.
Na een zakelijke carrière en een opgebouwd gezinsleven, pikte Roy een jaar geleden de muzikale draad weer op. Vol zou hij gaan om zijn hobby professioneel op de rails te zetten. "Een goed fundament is daarbij heel belangrijk", vertelt hij. "Je moet de 'juiste' mensen om je heen verzamelen en een fanclub opbouwen. Goed management, goede tekstschrijvers en dan er vol voor gaan op de bühne. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen." In 'Die offizielen Deutschen Party & Schlager Charts staat de titeltrack van zijn eerste cd inmiddels op plek veertig. Daarbij grote namen achter zich latend. Rens: "Die hitlijst wordt samengesteld door vierhonderd dj's en radiopresentatoren. Het zegt toch wel iets als je daar tussenstaat. Dat is nog niet veel Nederlanders gelukt.
“Rens wordt bijgestaan door zijn manager Arno Klein uit Brunssum, die het klappen van de zweep op Schlagergebied wel kent. In het verleden begeleidde hij grote namen als Manuela, Jack Jersey en de Solid Sisters. In 2007 ging hij met pensioen. Tot hij Roy Rens tegen het lijf liep. Het klikte tussen beide mannen en samen stippelden ze een route uit. Sterschrijver Tom Marquardt werd overgehaald om de eerste single te schrijven, getiteld 'Ich hab den Himmel Heute Nacht berührt'. Klein: "We hebben onszelf vijf jaar de tijd gegeven. Ik ken de wereld, weet welke valkuilen er zijn. In Roy heb ik alle vertrouwen."
Ook 'Herz hinter Gittern' is geschreven door een gelauwerde tekstschrijver, Erika Hagler uit Oostenrijk. Zij tekende samen met Tom Marquardt ook voor de bonustrack 'Die Traumfrau. Een bewerking van 'You are so beautiful' geschreven door Billy Preston en bekend geworden in de uitvoering van Joe Cocker. "Voor het eerst dat platenstudio Universal een buitenlandse artiest een nummer laat bewerken”, zegt Rens. De zeven tracks op de cd zijn zeer verschillend. "Het moest een cd worden voor alle seizoenen. Daarom staat ‘Ma Ma Mallorca’, geschreven door Arno op den Camp, naast een nieuw kerstnummer. De komende tijd staan er veel optredens op het programma. Waaronder de prestigieuze Schlagerparade op de Duitse televisie. Wordt een drukke tijd. Maar dit is wel wat ik altijd al wilde.
"De presentatie van de eerste cd met de titel ‘Herz hinter Gittern, vindt plaats op 20 mei in café De Witte aan de Pepijnstraat 198 in Blerick. Entree vrij.
>>>

02-05-2012


==========================================================================================================

SASO AVSENIK UND SEINE OBERKRAINER VOOR DE EERSTE KEER IN NEDERLAND.
Hij is het kleinkind van de legendarische Slavko Avsenik en zijn vader Gregor is een begenadigd gitarist. Wij hebben het dan over de jeugdige Saso, dat wordt uitgesproken als Sacho, Avsenik. Met de andere jeugdige bandleden heeft hij in korte tijd enorm succes in de Oberkrainermuziek. Zijn vader Gregor, die het Gasthaus Avsenik in Begunje runt, heeft zijn muzikale carrière niet voortgezet maar van tijd tot tijd treedt hij op als gastspeler. Op zondag 29 april is Saso Avsenik met zijn band voor het eerst in Nederland bij het tweedaagse  Oberkrainerfestival Holland. Ook zijn vader zal er optreden evenals Vera Solinc & Ihre Oberkrainer, Die lustige Steiermädel en Horst Herrmann und seine Oberkrainer. Een festival dat je als liefhebber van Oberkrainermuziek zeker niet mag missen.

 

06-02-2012


==========================================================================================================

    

UITNODIGING AAN ALLE KAPELLEN IN NEDERLAND.

Graag willen we U uitnodigen voor een Blaaskapellen-evenement dat wordt gehouden in het Cultureel Centrum “De Menterne” te Muntendam op zaterdag 3 en zondag 4 november 2012.

Aan dit evenement (feest) kunt u deelnemen op 3 manieren.

Dat is nog nooit in Nederland vertoond en dit alles in één weekeinde.

Ten 1e Het 37e Blaaskapellenconcours Muntendam.

Ten 2e De Open Nederlandse Kampioenschappen voor Blaaskapellen.

Ten 3e Het 1e festival voor Blaaskapellen Muntendam.

Op 3 en 4 november het bekende concours te Muntendam met

Nederlandse en Buitenlandse kapellen.

Op 4 november de N.K. Blaaskapellen.

In 2011 zijn in de Topklasse de Kannenmarkter Musikanten uit Appeltern en in de Super Topklasse de Eschländerkapel uit Hellendoorn Nederlands Kampioen geworden. Wie wordt hun opvolger in 2012?

Op 3 november het 1e festival voor Blaaskapellen met als doel Blaaskapellen, die nog niet toe zijn aan een concours maar toch wel graag willen weten hoe een deskundige aankijkt tegen hun optreden,

de kans te geven zich te laten beoordelen, door middel van het verkrijgen van adviezen en tips over zowel de muzikale als algemene prestatie.


Tenslotte nog enkele punten die pleiten voor Muntendam:

  • De KNFM reglementen ingangsdatum 1-1-2012
  • Een vakkundige jury
  • Een uitstekende organisatie
  • Veel deelnemende kapellen uit diverse landen
  • Grote (internationale) publieke belangstelling
  • Een sfeervol Cultureel Centrum met een uitstekende akoestiek
  • Na afloop mogelijkheid voor een 5 minutengesprek met de jury
  • Kapellen kunnen tegen een vergoeding (tijdens een repetitie) gebruik maken van deskundige begeleiding (KNFM pool deskundigen)

Wilt u deelnemen aan één van de 3 activiteiten verzoeken wij U ons dit kenbaar te maken door een telefoontje of e-mail.

Graag tot ziens op ons Blaaskapellen evenement in Muntendam.

Aanmelden en informatie:

W. Gruben. Driemolenslaan 38, 9649 ET MUNTENDAM

tel.: 0598-616271  E-Mail: w.gruben@home.nl

 

18-01-2012


==========================================================================================================

    

Peter Maffay (62) krijgt in Kerkrade de Martin Buber Plakette.

“Investeren in de jeugd loont”.

Peter ‘Du’ Maafay kreeg in Kerkrade de Martin Buber Plakette als beloning voor zijn inzet voor probleemjongeren. Voor de officiële plechtigheid mochten jongeren uit meerdere landen hem in Herzogenrath het hemd van het lijf vragen.

Direct na zijn aankomst rent Peter Maffay het podium op, gaat tussen de kinderen staan en zingt het lied Über sieben Brücken mußt du Gehn mee, met in zijn gevolg een horde camera’s. Hij krijgt een warm welkom in Herzogenrath. De kleine zanger, die hier vooral bekend is van zijn hit ‘Du’ uit 1971, blijkt bij de oosterburen nog altijd een grote naam.

De ster moet vele handen schudden en handtekeningen uitdelen, met iedereen op de foto en het Gouden Boek van Herzogenrath tekenen voordat hij naar Burg Rode gaat, terijl de jongeren op het podium afsluiten met onvermijdelijke lied ‘Du’.


In de burcht gaat de zanger in gesprek met enkele tientallen jongeren uit de hele wereld. Die stellen hem vaak eenvoudige –maar moeilijk te beantwoorden- vragen. Zoals: waarom zet je je zo in voor getraumatiseerde jongeren, terwijl anderen daar niets om geven ? Het antwoord op die vraag ligt deels in Maffays eigen jeugd. Op zijn veertiende kwam hij met zijn ouders vanuit Roemenië naar Duitsland. “Het duurde acht to tien jaar eer we ons thuis voelden. Ik heb discriminatie en honger meegemaakt. Zag hoe mijn vader gearresteerd en mishandeld werd.”

Maffay weet dus wat armoede is en is vastbesloten anderen te helpen die ook in de problemen zitten. Ik ben zoals veel kleinere mensen. Als ik naar een bokswedstrijd kijk, hoop ik altijd dat de kleinere wint. Ik neem het op voor mensen die moeten knokken om te overleven. Ik was vanmorgen in een tehuis voor daklozen. Je zag dat die mensen lijden. Als je gezond bent, moet je zulke mensen juist helpen. We moeten elkaar helpen. Veel mensen denken dat Roemenië ver weg is, maar wat daar gebeurt kan ons ook raken.”

Helpt dat ook? “Al kun je maar een paar mensen helpen, dat is wat waard. Dan heb je iets bereikt.”

Door zijn inzet voor anderen komt zijn gezinsleven wel eens in de knel, blijkt bij de beantwoording van een andere lastige vraag. “Ik zie mijn zoontje van acht niet zo vaak als ik zou willen. Moet hem uitleggen  dat er ook andere kinderen zijn die hulp nodig hebben. Maar ik weet zeker dat er een tijd komt dat ik hem méér kan zien.”

Maffay zet zich vooral in voor jongeren. “Investeren in de jeugd loont. Dat is de beste investering voor de toekomst, onze kinderen.”

Zijn investering wordt geroemd door Frank Walter Steinmeier, oud-vice-bondkanselier (SPD) die optreedt als loudator bij de uitreiking van de Martin Buber Plakette. “Ik ken geen artiest die zoveel tijd en energie steekt in het helpen van kinderen. Dit soort mensen hebben we in onze maatschappij hard nodig, in een tijd dat alles mis dreigt te gaan.”

Daarbij doelt Steinmeier op de Eurocrisis en de recente moorden door rechts-extremisten. Daarover krijgt het duo ook een moeilijke vraag: “Als Griekenlanden Italië met alle andere landen aan tafel zitten in een restaurant en ze kunnen de rekening niet betalen, wat doen we dan: voor hen betalen of ze laten afwassen ?” Dat is niet aan de orde, vindt Maffay: “Griekenland hoort bij Europa. We hebben genoeg te eten. En mensen die echt honger hebben, moet je nooit wegsturen.”

Dialoog is het sleutelwoord bij de filosoof Martin Buber, naamgever van de plakette die Maffay in ontvangst mag nemen. “ik weet niet zoveel van Buber. Maar wat ik wel weet is dat dialoog hard nodig is om problemen op te lossen.”

Na de laatste vraag mag hij de jongeren ontmoeten. Weer handen schudden, op de foto en handtekeningen uitdelen. Dat lijkt Maffay leuker te vinden dan de officiële plichtplegingen.

 

Peter Maffay zet zich via eigen organisatie in voor jongeren in nood.

Peter Maffay is vooral bekend als zanger en rockster, maar dankt de Martin Buber Plakette aan zijn inzet voor goede doelen. Eind jaren tachtig richtte hij de Peter Maffay Stichting op. Die beheert drie kleinschalige tehuizen waar getraumatiseerde en zieke jongeren een tijdje gratis kunnen bijkomen, zodat ze hun leven weer beter aankunnen. Dat gebeurt in Roemenië en in Pollença op het Spaanse eiland Mallorca, waar Maffay een deel van het jaar woont. Daarnaast woont hij met zijn zoon en vierde vrouw in de Beierse plaats Tutzing, veertig kilometer van München. Naast opvangtehuizen runt Maffay een biologische boerderij annex winkel op de Finca Ca’n Sureda op Mallorca, waaraan ook biologisch restaurant Trencadora is verbonden. Verder probeert hij de dialoog op gang te brengen, onder meer tussen jongeren uit Israëlen de Palestijnse gebieden.

Peter Maffay werd direct nadat hij zijn grote hit ‘Du’ scoorde door veel mensen benaderd om zich in te zetten voor goede doelen. Hij voerde ook actie, bijvoorbeeld eind jaren zeventig tegen kernenergie. Tien jaar later besloot hij zijn activiteiten onder te brengen in een eigen organisatie. De stichting kreeg de steun van veel Duitse prominenten

Bron: MGL

 

07-01-2012


==========================================================================================================

BLAASMUZIEK OM TE (BE)LEVEN !

Een nieuw orkest..... Een uniek project.....

• De muziek:
De Egerländer-, Böhmische- en Mährische blaasmuziek wordt in ons land door zo’n 200 blaaskapellen beoefend. Naast de originele, traditionele volksmuziek uit de genoemde Tsjechische en Slowaakse streken, worden de laatste tijd ook vele nieuwe composities op dit gebied gespeeld. In ons land zijn er vele liefhebbers die naar deze muziek komen luisteren.
• Het initiatief:
Onder het motto “Blaasmuziek om te (be)leven” wordt in  de regio rondom Schaijk en verdere omstreken een nieuwe blaaskapel opgericht!
Dit initiatief wordt samen met enkele andere liefhebbers van deze blaasmuziek genomen door Simon Meurs, die in het verleden als kapelleider succesvol was met onder meer zijn “Stromenlandkapel” en de “Raamländer Musikanten”. Thans is hij internationaal jurylid voor de Böhmische–  en Mährische muziek en adviseur voor de Doelgroep Blaaskapellen van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen, de KNFM. In deze functies staat de doelstelling om de blaasmuziek in deze sector te promoten voorop. Hij ziet het oprichten van een nieuwe blaaskapel onder zijn leiding dan ook als een volgende uitdaging ter promotie van de Egerländer-, Boheemse- en Moravische blaasmuziek. Maar er zullen meer doelen worden nagestreefd:
• De doelstellingen:
> Het interesseren van een zo groot mogelijk publiek voor de Egerländer-, Böhmische- en Mährische blaasmuziek en deze doorgeven aan verdere generaties.
> De interesse voor deze muziek trachten te kweken bij jonge muzikanten en ze de kans te bieden om deze in de praktijk te beoefenen.
> Het belangrijkste doel dat de initiatiefnemers op zich hebben genomen is, naast het verzorgen van andere optredens, het jaarlijks organiseren van een concert, te beginnen in 2012, waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Zodra er enig zicht is op het welslagen van dit project zal deze actie worden aangemeld bij KiKa.
• Oproep:
De initiatiefnemers roepen muzikanten op om zich aan te melden voor dit unieke project. In principe zal er eenmaal per week worden gerepeteerd op de dinsdag of de woensdagavond. Er zal geen contributie worden geheven. Wel zal van u worden gevraagd één set originele bladmuziek te (laten) sponsoren. Meer informatie: s.meurs@hetnet.nl

10-11-2011


==========================================================================================================


    

ARNO BEERTS (55) IN HET HARNAS OVERLEDEN.
De in Groningen en omstreken bekende dirigent Arno Beerts is afgelopen zaterdag in het harnas gestorven. Hij dirigeerde die avond de groep 'de Postjagers' tijdens het Eeuwconcert van Gruno’s Postharmonie in de Oosterpoort en speelde zelf mee op zijn saxofoon. Meteen na het concert werd hij onwel en overleed nog dezelfde avond. Beerts is 55 jaar geworden.
De oorspronkelijk uit Maastricht afkomstige Beerts was sinds 1993 kapelmeester van de Postjagers en behaalde grote successen. Arno Beerts was ook Tamboer-maître van Gruno’s Postharmonie en daarmee het boegbeeld tijdens straatoptredens. Verder was hij dirigent van de muziekverenigingen ODO in Odoorn, Drenthina in Annen en Phiësta, de voormalige Philips Harmonie, uit Stadskanaal. Hij speelde zelf nog alt-saxofoon bij de Johan Willem Frisokapel in Assen.

De jubilerende Gruno's Postharmonie schrijft op haar website:
ARNO BEERTS OVERLEDEN
Na het Eeuwconcert van Gruno’s Postharmonie op zaterdag 8 oktober 2011 is Arno Beerts, kapelmeester van “de Postjagers”, plotseling overleden. Tijdens het concert dirigeerde Arno “de Postjagers” nog tijdens 3 nummers en speelde hij het gehele concert met de Postharmonie mee op zijn saxofoon. Na het concert voelde hij zich niet goed en is uiteindelijk bij de Huisartsenpost overleden. Op een gouden avond volgde een gitzwarte nacht.
Arno was sinds 1993 kapelmeester van “de Postjagers”. In die jaren heeft de kapel een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Onder de inspirerende leiding van Arno hebben “de Postjagers” grote successen gevierd. Zo werd drie keer op rij het Nederlands Kampioenschap binnengehaald, werden 1e prijzen behaald op Europese Kampioenschappen en werden 2 cd’s opgenomen. Sinds 2005 komen “de Postjagers” uit in de Supertopklasse. Het vakmanschap van Arno was onomstreden; diverse keren werd een 10 gescoord op het onderdeel muzikale opvatting in het juryrapport.
Naast kapelmeester van “de Postjagers” was Arno de laatste jaren ook Tamboer-maître van Gruno’s Postharmonie en daarmee het boegbeeld tijdens straatoptredens. Daarnaast werd nooit vergeefs een beroep op hem gedaan als we hem nodig hadden op de saxofoon.
Het verlies van Arno is een groot verlies voor zowel Postjagers als voor Gruno’s Postharmonie. We gedenken hem als een bevlogen kapelmeester van de Postjagers en verenigingsman met een gouden hart.

Als Volksmuziekcentrale hebben wij alleen maar dierbare herinneringen aan Arno die we regelmatig troffen tijdens concerten, concoursen enzovoort. Wij wensen zijn familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte bij dit enorme verlies.
W.Vrenken

12-10-2011


==========================================================================================================


    

CONCERTORGANISATOR BENELIVE IS ZEER BETROUWBARE, ERVAREN PARTNER

Treurnis een paar jaar geleden toen onze Oostenrijkse vriend Hansi Hinterseer dan toch niet kwam optreden in België en Nederland. MG Trading – het bedrijf wat toen verantwoordelijk was voor de geplande concerten van Hansi in Nederland en België – verzaakte aan alle verplichtingen met als gevolg dat beide concerten geannuleerd werden. Heel wat fans van Hansi Hinterseer zijn dan ook erg sceptisch of de populaire zanger volgend jaar op 26 februari 2012 naar de Lotto Arena in Antwerpen komt en op 14 maart 2012 naar de Rijnhal in Arnhem. Fans van Hansi die een ticket kopen hoeven zich alvast geen zorgen te maken want Benelive Entertainment – organisator van de twee concerten volgend jaar – is een zeer betrouwbare, ervaren partner in de Benelux. In het verleden zorgde zij al voor een mooie concerttour met Frans Bauer, Marco Borsato, Lord Of The Dance, Clouseau, e.v.a. Wie dus via de juiste wegen een ticket koopt voor de concerten van Hansi Hinterseer, die zal niet alleen uitstekende plaatsen hebben in de zaal. Hij of zij zal ook getuige zijn van het eerste grote solo-concert ‘Hansi Hinterseer Mit Die Tiroler Echo Und Chor’ in België en Nederland. Meer info over organisator Benelive Entertainment kan je vinden op www.benelive.eu. Officiële tickets voor Hansi Hinterseer bestel je voor het concert in de Lotto Arena op 26/02 via www.teleticketservice.com of op 070/345.345. Voor het concert in de Rijnhal in Arnhem op 14/03 bestel je uw tickets via www.ntk.nl of op 0900-9203.

 

20-09-2011


==========================================================================================================


    

THEO KEIJSERS UIT HORST AAN DE MAAS WINNAAR VAN INTERNATIONALE LIMEX-WEDSTRIJD.
Zondag 11 september heeft deze bekende harmonicaspeler in het Duitse Kemnath Stadt (Bayern) deelgenomen aan het 5. Internationale Limex Wettbewerb 2011. Dit is een internationale wedstrijd voor harmonicaspelers die hun kunnen tonen op een elektronische harmonica. Aan deze wedstrijd deden 17 harmonicaspelers mee uit ondermeer Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. De leeftijd van de deelnemers varieerden van 9 t/m 40 jaar. Theo werd vanuit Nederland uitgezonden na deelname aan de Nederlandse voorronde op 22 mei 2011 te Nistelrode. Met zijn ervaring en speelwijze heeft hij de internationale jury weten te overtuigen van zijn kunnen en zodoende de 1e plaats behaald. Dit leverde hem een mooie prijs op en wel een nieuwe midische-harmonica. Voor Theo is dit weer een schitterende mijlpaal om zijn muzikale solocarrière verder uit te bouwen.
De Volksmuziekcentrale feliciteert hem van harte met deze internationale erkenning en wenst hem heel veel succes voor de toekomst.   >>>

 

16-09-2011


==========================================================================================================


    

LIMBURGER GUUS SMEETS SCHRIJFT LIED VOOR HANSI HINTERSEER.

Op nieuw album schlagerkoning.
De Oostenrijkse schlagerster Hansi Hinterseer heeft op zijn recente album “Zwei Herzen” opnieuw een lied opgenomen van zanger en tekstschrijver Guus Smeets.
Vorig jaar scoorde Hansi Hinterseer een grote hit in de Duitstalige landen met “Viva Tirol”. Een lied dat zestien jaar geleden gecomponeerd werd door John Coenen –destijds eveneens  de zanger van “Viva Tirol” bij het duo Taai Taai- en Guus Smeets. De Valkenburgse liedjesmaker kwam daardoor in contact met Rudi Schedler Musikverlag, de uitgever van Hansi Hinterseer. Dat contact heeft inmiddels geresulteerd in een nauwe samenwerking. “Ik kreeg het verzoek een aantal nummers te schrijven en het liefst meteen in het Duits zodat de liedjes niet meer vertaald hoefden te worden. Met mijn muziekkompaan en vaste arrangeur Lei de Bruyn ben ik aan de slag gegaan. We wisten op voorhand niet zeker dat de nummers ooit gebruikt zouden worden. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik zag dat “Bitte kom zurück” inderdaad op het album staat.”

Volgens Guus Smeets is “Bitte komm zurück” een ‘typisch Hansi Hinterseerliedje’: romantisch en zoetgevooisd. “Zoals de fans van de schlagerkoning het graag willen. Daar heb ik uiteraard wel rekening mee gehouden. Het is trouwens een lied dat ook uitstekend bij Semino Rossi zou passen.”

Guus Smeets – die in zijn leven voor tientallen Limburgse en nationale artiesten teksten schreef- heeft inmiddels de smaak te pakken. Met John Coenen duikt hij binnenkort ook weer de studio in om een demo op te nemen, die eveneens aangeboden wordt aan de uitgever van Hinterseer. Of het nummer ook opgenomen wordt, is nog niet bekend. De mogelijkheid bestaat eveneens dat het bij een andere artiest uit de stal van Rudi Schedler Musikverlag terechtkomt.

Guus Smeets is vereerd dat Hinterseer wederom een compositie van hem zingt. Financieel gezien levert “Bitte komm zurück” in elk geval royalties op voor hem en Lei de Bruyn. “Dit is natuurlijk heel leuk. Hansi Hinterseer is toch een grote naam. Ik weet niet of hij inspraak heeft gehad in de liedjes die op het album verschenen zijn, maar ik verwacht het wel. Hij zal op zijn minst nummers willen zingen die hem ook persoonlijk aanspreken. Ik denk dat Lei en ik als schrijversduo nu ongeveer wel weten hoe de liedjes moeten klinken.”

Bron: De Limburger.

 

01-09-2011


==========================================================================================================


    
NIEUW: DRIEB PRODUCTIONS.
Ronald Buersens, Alexander Beekwilder en Rob van den Berg zijn personen die alle drie een passie hebben voor blaasmuziek. Daarnaast hebben zij individueel vanuit hun beroep heel verschillende kwaliteiten. Na enig overleg kwam duidelijk naar voren dat als je deze kwaliteiten bij elkaar brengt er een prachtig samenwerkingsverband ontstaat dat zich kan richten op, naar hun mening, een ontbrekende schakel in de blaasmuziekwereld! En zo ontstond Drie B Productions.

Waar richt Drie B zich op?
Drie B richt zich op een aantal verschillende onderwerpen binnen de blaasmuziekwereld.
1. Uitversterking van het orkest: Drie B is in staat om op een uitstekende wijze een (blaas)orkest uit te versterken. Het leveren van maatwerk is hun sterke kant. Het aanbod van de producten varieert van een basis PA opbouwend tot een volledige professionele PA waarbij het surround uitversterken van een (blaas)orkest de specialiteit is.
2. Opleidingen geluidstechniek: Drie B heeft een aantal opleidingen in hun pakket om iemand op te leiden tot een goede geluidstechnicus. Ook hier weer maatwerk. We geven workshops extern tot professionele opleidingen in de studio in Mol (B). Eer wordt zowel in analoge als in digitale geluidstechniek opgeleidt.
3. CD productie: Drie B produceert ook geluidsdragers. Zij zijn in staat om (door hun kennis en ervaring) als geen ander een cd productie van blaasorkesten te realiseren. In overleg met de klant wordt bepaald wat het plan van aanpak wordt, welke prijs en wat het uiteindelijke resultaat gaat worden. Wederom maatwerk.
4. Creativiteit: Bovenstaande producten zijn de meest gangbare. Maar Drie B heeft ook een enorme creativiteit om (blaas)muziek in een onverwachte vorm te brengen. Zo is er een (management)workshop ontwikkeld die op allerlei manieren kan worden toegepast op conferenties, teambuilding, etc. Hier neemt Drie B een live-orkest voor mee, Krajovjanka. Daarnaast kan Drie B een optreden van een orkest ook visueel ondersteunen. Bijvoorbeeld door een fotopresentatie tijdens het optreden.
Richt Drie B zich alleen op de blaasmuziek?
Nee zeker niet. Alle genoemde producten zijn ook leverbaar aan bijvoorbeeld zangkoren, (cover)bands, bigbands, etc. Kortom Drie B kan zeer breed werken en heeft zich gespecialiseerd in MAATWERK! Nieuwsgierig of geïnteresseerd? Ga dan naar onze website.

 

09-08-2011


==========================================================================================================


    

Gratis videoclip voor ‘Tiroler Tukkers’.

Naar aanleiding van succes SchlagerTV in Twente

Voor de Tiroler Tukkers uit Geesteren ging deze week een lang gekoesterde wens in vervulling. Op initiatief van muziekzender SchlagerTV heeft het muziekgezelschap donderdag 21 juli haar allereerste videoclip opgenomen. De clip van het nummer ‘Tukker Boarischer’ zal binnenkort te zien zijn bij SchlagerTV, dat bij de Almelose kabelexploitant Cogas wordt doorgegeven in het analoge basispakket in een kanaaldeling met zusterzender TV Oranje.

SchlagerTV succesvol in Twente.

Aanleiding voor de gratis videoclip is een eerder kijkersonderzoek bij Cogas Kabel waaruit bleek dat SchlagerTV in Twente een grote hit is. Om dat succes te accentueren, heeft de directie besloten om een clip te produceren en uit te zenden van de Tiroler Tukkers. SchlagerTV kan sinds 1 oktober 2010 worden ontvangen in de gemeenten Twenterand, Wierden, Almelo, Hof van Twente, Tubbergen, Oldenzaal en Dinkelland. De Duitstalige muziekzender is bij Cogas Kabel te zien van 00.00 tot 12.00 uur. Op de overige uren wordt TV Oranje doorgegeven.

Tiroler Tukkers.

De 'Tiroler Tukkers' worden gevormd door Ria Kamp en Jan Kokhuis, die beiden de Steirische harmonica bespelen. Ze spelen Oostenrijkse volksmuziek maar ook Egerländer, Schlager, Oberkrainer, Volkstümlich en Nederlandstalig. De Tiroler Tukkers worden bijgestaan door klarinettist Jeroen Leus en trompettist Gerard ter Haar. In de clip spelen ze het nummer ‘Tukker Boarischer’, een bewerking van een liedje dat in Oostenrijk bekend is als ‘Hegl Boarischer’. De geluidsopnamen werden gemaakt in de Milkmark Studio van Jeffrey Revet in Geesteren. De videoclip wordt geproduceerd door William ten Kate van William Cross Media. Meer informatie over de Tiroler Tukkers is te vinden op www.tirolertukkers.nl.


Op SchlagerTV worden 24 uur per dag videoclips en andere beelden met Volksmusik uitgezonden. Naast bekende schlagerzangers krijgen ook minder bekende artiesten een kans. SchlagerTV is vrij van reclameblokken. Meer informatie is te vinden op www.schlagertv.nl.

TV Oranje vertoont 24 uur per dag videoclips en programma’s met Nederlandse artiesten. Iedere artiest kan zijn of haar clip insturen. Verder biedt de zender een dagelijkse Verzoekparade, een Nederlandstalige Top 30, shownieuws, showflitsen en een muziekagenda. Meer informatie is te vinden op www.tvoranje.nl.

 

09-08-2011


==========================================================================================================


    

OKTOBERFEEST ARTIESTEN LIVE!
Het nieuwste schlagerbureau van Nederland staat online.
Na maanden van voorbereiding, werk, en scouten naar de beste (én bereikbare) schlagerartiesten van dit moment, is www.oktoberfeestartiesten.nl eindelijk online.
Oktoberfeestartiesten.nl heeft kosten noch moeite gespaard om voor u het entertainment te selecteren dat écht toegevoegde waarde heeft op uw oktoberfeest. Dit betreft niet alleen entertainment uit Nederland, maar ook artiesten en bands uit Duitsland en Oostenrijk welke exclusief aan Oktoberfeestartiesten verbonden zijn.
Naast het feit dat wij periodiek oktoberfeesten in binnen- en buitenland bezoeken, hebben wij overeenkomsten gesloten met grote artiestenburo's uit Duitsland en Oostenrijk waardoor ook de bekende 'Schlager VIP's' voor u bereikbaar zijn.
Onze artiesten zijn te boeken voor uw oktoberfest, stimmungsparty, tiroler feest, of gewoon zomaar een leuke avond met livemuziek. Denk aan namen als Dieter Koblenz, Die Powerhosen, Die Bayrische 7, Marc Pircher, die Junge Zillertaler, Udo Jürgens en vele anderen.
Bezoek onze site regelmatig voor nieuwe updates, en schroom vooral niet contact met ons op te nemen mocht u vragen hebben. Bis bald!
Oktoberfeestartiesten; hét schlagerbureau voor Nederland!

26-07-2011


==========================================================================================================


    

REIS IN 2012 MET STEINETZKI MEE NAAR HET 3E SÜDTIROLER FESTIVAL IN MÜHLBACH/PUSTERTAL.

Dit festival voor Böhmische en Mährische Blasmusik vindt plaats van 13 tot 15 juli 2012.

Steinetzki gaat voor de derde keer deelnemen aan dit festival. De kapel is voornemens om een bus in te zetten zodat ook liefhebbers van blaasmuziek uit de Benelux kunnen meereizen naar het schitterende Mühlbach.

Het is de bedoeling om op donderdag 12 juli 2012 vanuit Stein te vertrekken en op maandag 16 juli 2012 weer terug te zijn.

De familie Knapp van hotel “Millanderhof” zal er garant voor staan om iedereen onvergetelijke dagen in Südtirol te bezorgen. Hotel “Millanderhof” ligt in Brixen, 10 km achter Mühlbach.

Muziekliefhebbers die Steinetzki willen ondersteunen tijdens het festival, vol met Böhmische en Mährische blaasmuziek, en willen genieten van een paar onvergetelijke dagen in het mooie Südtirol kunnen voor verdere info terecht bij: Herman Op den Camp, Kloosterstraat 9, 6181 NJ Meers–Elsloo. Tel. +31 (0) 6 1080 88 of per e-mail.


==========================================================================================================


    

ZILLERTALER TRACHTENWELT IN LEERDAM.
Met de hoofdvestiging in Schlitters en 21 filialen in Oostenrijk is het het grootste en bekendse modehuis
op het gebied van typische Oostenrijkse klederdracht. Tijdens het Oostenrijks Festival op 15 en 16 april
in Partycentrum Het Dak is de Zillertaler Trachtenwelt aanwezig met een stand waar men terecht kan.
Bent u op zoek naar Oostenrijkse kleding dan is dit een unieke gelegenheid.  >>>

04-04-2011


==========================================================================================================


    

KIJKCIJFERS VOLKSMUZIEKPROGRAMMA’S 2010.
Frühlingsfest der Volksmusik – 20 maart ARD – 6,49 milj. (20,2%)

Adventsfest der 100.000 Lichter – 27 november ARD - 6,29 milj. (20,1%)
Krone der Volksmusik – 9 januari ARD – 6,17 milj. (18,8%)
Herbstfest der Volksmusik – 16 oktober ARD – 6,07 mil. (19,4%)

Winterfest der Träume – 16 januari ARD – 6,05 milj. (18,4%)

Musikantenstadl – 13 maart ARD – 5,58 milj. (17,8%)
Willkommen bei Carmen Nebel – 6 maart ZDF 5,54 milj. (17,7%)

Musikantenstadl – 18 september ARD – 5,28 milj. (18,3%)

Willkommen bei Carmen Nebel – 8 mei ZDF – 5,27 milj. (18,2%)

Musikantenstadl – 24 april ARD – 5,18 milj. (19,1%)
Willkommen bei Carmen Nebel – 30 oktober ZDF – 5,17 milj. (17,1%)

Sommerfest der Volksmusik – 5 juni ARD – 4,94 milj. (23%)

Willkommen bei Carmen Nebel – 20 november ZDF – 4,86 milj. (16,1%)

De gegevens hebben betrekking op de periode 1 januari tot 31 december 2010. Alle cijfers in miljoenen. Tussen haakjes het marktaandeel.
Bron: Pabel-Moewig Verlag/Meine Melodie.

 

22-01-2011


==========================================================================================================


    

"JODELKÖNIGIN" MARIA HELLWIG OVERLEDEN.
Meer dan 50 jaren behoorde ze tot de succesvolse zangeressen in de volksmuziek. Nadat ze meer dan een week op de intensive-care van het ziekehnuis in Rupolding had gelegen is zij vrijdagavond op 90-jarige leeftijd overleden.
Nadat ze meerdere keren in haar Gästehaus in haar woonplaats Reit im Winkl was gevallen is ze niet meer hersteld.
Toen ze ouder werd is Maria hellwig getroffen door ernstige ziektes. In 1996 kreeg ze een hart- en ooginfarct waardoor ze bijna blind werd.
Maria Hellwig heeft een grootse carriëre achter de rug, die in 1946 begon, en zij stond bekend als een zeer geliefd mens. In 1957 bracht ze haar eerste album uit waarna er nog meer dan 180 volgden.
Zij zal in onze gedachten altijd bij ons blijven, niet alleen als zangeres maar ook als een grootse persoonlijkheid.

27-11-2010


==========================================================================================================


    

FANTASTISCH EGERLÄNDERFEEST IN VELP.
Zaterdag (23 okt.) organiseerden de Isseltaler Musikanten weer het tweejaarlijkse Egerländerfeest met als locatie Larenstein in Velp. De hal van Larenstein was ingrijpend verbouwd en we vroegen ons af welk effect deze verandering zou hebben. Gegeven de grote belangstelling en de stemming die een ongekende hoogte bereikte mag gerust gesteld worden dat de liefhebbers bepaalde zaken voor lief nemen als de muziek en de organisatie maar goed zijn. De Isseltaler Musikanten en de Innsbrucker Böhmische, onder leiding van Norbert Rabanser die ook regelmatig in de begeleidingsband van Semino Rossi speelt, brachten muziek van hoog niveau.
Onze visie over de belangstelling voor de blaasmuziek werd in Velp nogmaals bevestigd want we hebben met genoegen geconstateerd hoeveel jongeren deelnamen aan de workshops en tijdens het optreden van de Innsbrucker nam het aantal alleen maar toe. Ook over de workshops, waaraan verschillende muzikanten van de Innsbrucker leiding gaven, waren de deelnemers, die zelfs vanuit Belgie waren aangereisd, zeer enthousiast. Zelfs muzikanten met een jarenlange ervaring stelden tijdens de workshops veel opgestoken te hebben. Wij hopen dat de Isseltaler Musikanten over twee jaren het succes van deze editie te evenaren.
W. Vrenken

 

25-10-2010


==========================================================================================================


    

    

ERNST MOSCH LEEFT!
Gratis workshop met Peter Jenal op vrijdag 22 oktober om 18.00 uur te Herpen. Peter Jenal is klarinettist in het orkest van Ernst Hutter und Die Egerländer Musikanten. Heb je zin om Böhmische blaasmuziek te spelen op topniveau en onder een bezielende dirigent die ook 9 jaar onder Ernst Mosch heeft gespeeld ? Neem dan contact met mij op vóór 20 oktober 2010. Wij zoeken nog klarinettisten, Flügelhörner, trombones en een Es Bas. Het is de bedoeling een nieuw orkest op te richten. Een orkest dat onder leiding komt te staan van Peter Jenal. Repetities en optredens 1 keer per maand in de omgeving Ravenstein. Informatie via Anton Wubbels, 0486-416388 of per e-mail.

11-10-2010


==========================================================================================================


    

EINDE GRAND PRIX DER VOLKSMUSIK.
De deelnemende, en tevens organiserende, omroepen aan de Grand Prix der Volksmusik, ORF ZDF en SF, hebben laten weten dat de finale van de Grand Prix der Volksmusik op 28 augustus de laatste is geweest in deze vorm. Na de 25e editie in Wenen, waarin ook de oprichter Hans R. Beyerlein en alle winnaars werden geëerd, zijn de omroepen tot de conclusie gekomen dat men toe is aan “een nieuw hoofdstuk”, aldus Edgar Böhm van ORF Entertainment. Er zal in de toekomst zeker een voortzetting komen in een ander formaat. Daarover wordt al gepraat met ZDF en SF. Ook Südtirol, dat de laatste jaren aan de finales deelnam zal hierbij betrokken blijven. De omroep RAI Bozen zond de finale wel uit maar was geen mede-organisator. De kijkcijfers in Oostenrijk hebben geen rol gespeeld in het besluit. In Duitsland was de kijkdichtheid echter aanzienlijk minder dan de voorgaande jaren. “Een coproductie heeft alleen zin als men op alle betrokken markten succesvol is”, aldus Edgar Böhm. De komende weken worden diverse varianten voor een nieuw formaat bestudeerd.

 

15-09-2010


==========================================================================================================


LEUKE OOSTENRIJKSE KANDIDATEN EN PUBLIEK GEZOCHT VOOR DE NL-TEST VAN DE NCRV.

In Nederland wonen 196 nationaliteiten, maar wat weten zij van elkaar? In september 2010 presenteert de NCRV een humoristische spelshow die volledig in het teken staat van de verschillende culturen in Nederland. In ‘De NL Test 2010’ komen vragen aan bod die je misschien niet meteen aan je buurman stelt, maar wel graag wilt weten!

Voor dit programma is tv-producent MasMedia op zoek naar extraverte, vrolijke Belgen, Marokkanen, Brazilianen, Oostenrijkers en Nederlanders met een minimum leeftijd van 18 jaar. Heb je een gezonde dosis zelfspot, weet je veel van je eigen cultuur en zou je het op willen nemen tegen andere culturen? Stuur dan een mailtje! De opname vindt plaats op zaterdag 4 september in De Lichtfabriek in Haarlem.

Zit je liever in het publiek? Dat kan! Als publiek speel je ook een belangrijke rol in het programma. Met behulp van stemkastjes speel je actief mee. Je kunt je hiervoor aanmelden per e-mail!

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne van Engelen via 035- 528 88 65 of per e-mail.

Wil je De NL Test 2009 bekijken? Dat kan via deze link

We zien jullie aanmeldingen graag tegemoet!

Hartelijke groeten,

Productie De NL Test

13-08-2010


==========================================================================================================


    

HEINO KRIJGT GEEN CENT UITGEKEERD.
Rechtbank wijst claim zanger af.


Keulen. De populaire Duitse volkszanger Heino (71) krijgt definitief geen cent van zijn verzekeringsmaatschappij voor het noodgedwongen afzeggen van een tournee in 2007.
Heino en zijn management Kult Musik GmbH claimden een bedrag van 3,5 miljoen euro wegens gederfde inkomsten. Heino moest destijds ongeveer veertig optredens afzeggen, onder meer vanwege de ziekte tinnitus, ofwel oorsuizen. De verzekeringsmaatschappij weigerde uit te bestalen, omdat de zanger bij het afsluiten van de verzekering onjuiste en onvolledige informatie zou hebben opgegeven.

Daarop stapte de zanger naar de rechtbank, die het contract nietig verklaarde. Heino had gelogen over zijn gezondheid. Hij slikte medicijnen om tinnitus de kop in te drukken en leed aan gezondheidskwaaltjes, zo bleek uit getuigenissen. Dat had hij allemaal niet opgegeven. In hoger beroep voor het hooggerechtshof in Keulen heeft Heino opnieuw nul op het rekest gekregen. Tegen deze uitspraak is geen beroep mogelijk.

Heinz-Georg Kramm, zoals zijn echte naam luidt, begon in de jaren vijftig van de vorige eeuw met zingen tijdens bruiloften en partijen. Halverwege de jaren zestig nam hij onder de artiestennaam Heino zijn eerste plaat op. Wereldwijd verkocht hij meer dan 50 miljoen platen.
DDL, 12-06-2010


==========================================================================================================


    

HIT “VIVA TIROL” VERLAAT CADEAUTJE VOOR LIMBURGSE TEKSTSCHRIJVERS.

Royalties Limburgs lied als aardig zakcentje.

De royalties van Hansi Hinterseers versie van “Viva Tirol” kunnen voor guus Smeets en John Coenen een aardig zakcentje opleveren. Als tekstschrijvers en componisten hebben ze recht op een deel van de opbrengst. Het album met daarop het lied staat niet alleen hoog in de hitlijst, Hinterseer zingt het nummer ook bij al zijn concerten en televisie-optredens.

 


Internationale erkenning voor John Coenen en Guus Smeets. De Oostenrijkse schlagergod Hansi Hinterseer scoort in de Duitstalige landen een grote hit met “Viva Tirol”. Het vrolijke lied werd vijftien jaar geleden door de twee Limburgers geschreven.

   Trots laten ze enkele You-Tube-filmpjes zien. Hossende toeschouwers gaan helemaal uit hun dak op de vrolijke klanken van Viva Tirol. In een strak geregisseerde Duitse televisieshow zingt Hansi Hinterseer het lied zelfs nog een keer als het uitzinnige publiek om een Zugabe blijft schreeuwen.

   En dan te bedenken dat het nummer vijftien jaar geleden in een studeerkamertje in Geulle werd geschreven door John Coenen en Guus Smeets. Het duo is niet onbekend in de Limburgse muziekscene. John Coenen (Geulle) –voormalig bandlid van The Walkers en Fietsefreem- was zelf als zanger van Taai Taai met Viva Tirol zeer succesvol. Guus Smeets (Valkenburg) maakte deel uit van Ezzebleef en is verantwoordelijk voor een hele reeks liedjes van Limburgse artiesten, onder wie de Schintaler, Sjef Diederen, Frans Theunisz en Thei en Marij.

   John Coenen en Guus Smeets kunnen zich nog precies herinneren hoe Viva Tirol het levenslicht zag. “We hebben bij mij thuis een demootje opgenomen”, vertelt Coenen. “Omdat het warm was die dag hadden we een raam open staan. De hele middag zijn we bezig geweest. Opeens klonk er applaus van mensen op het terras van een café aan de overkant van de straat. ‘Volgens mij hebben we een hitje’, zei ik toen tegen Guus.” Viva Tirol deed het inderdaad erg goed in Limburg en bereikte zelfs de nationale hitlijsten. En nu gaat Hansi Hinterseer met het succes van de Limburgers aan de haal. Viva Tirol staat op zijn laatste album “Komm mit mir” en scoorde zelfs beter dan de titeltrack van de cd.

   Vooral zijn après-skiversie van het nummer is vaak te beluisteren. Uiteraard zijn Smeets en Coenen zeer verguld en trots, alleen staat niet hun naam als tekstschrijvers op de cd vermeld. Die eer gaat geheel onterecht naar het componistenechtpaar Marc Bell en Dagmar Obernoster. Plagiaat? Het ruikt er wel degelijk naar. “Op hun website stond dat zij het geschreven hadden. Uiteraard hebben we snel aan de bel getrokken”, zegt Guus Smeets. “Hoe dat kan? Viva Tirol is ook al eens opgenomen door het Duitse Alsdörp Trio. John wist daarvan. De schoonzoon van Hansi Hinterseer is die versie op het spoor gekomen. Marc Bell en Dagmar Obernoster zijn bekende muziekauteurs. Zij hebben de tekst enigszins aangepast en toen in eerste instantie hun naam aan het liedje gekoppeld. We kregen meteen te horen dat het een vergissing was. Alles is inmiddels netjes geregeld.”

   Voor Coenen en Smeets is dat inderdaad niet geheel onbelangrijk. Als tekstschrijvers en componisten van de muziek, levert de hit van Hansi Hinterseer vijftien jaar na dato alsnog een aantrekkelijk financieel cadeautje op. Hoeveel euro’s John Coenen en Guus Smeets tegemoet kunnen zien, is nog niet bekend, maar dat kan aardig oplopen. Ze krijgen betaald voor elke keer dat het lied op de radio te horen is en Hinterseer het tijdens concerten en televisie-optredens ten gehore brengt. “Voor ons haat het toch vooral om de eer” zeggen ze. “Toch prachtig dat ons nummer door zo’n populaire zanger wordt opgenomen. Hebben we toch nog internationale erkenning.” En het geld? “Ach, ik wordt dit jaar 65”, lacht John Coenen. “Ik zie het toch vooral als een kleine aanvulling op mijn AOW.”

 

Peter van den Berg, DDL
19-05-2010


==========================================================================================================


    

MARKUS UNTERLADSTÄTTER VAN DIE JUNGEN ZILLERTALER BIJNA VERDRONKEN.
Markus Unterladstätter, leider, gitarist en trompettist van Die Jungen Zillertaler is bijna  verdronken op Mallorca. De groep was begin deze week naar Mallorca gevlogen om daar opnames te maken voor hun nieuwe dvd en een tv-programma. De opnames werden onderbroken door een zeer hevig onweer. Toen ze terugkwamen bij hun huurauto stond die al onder water. Gezamenlijk probeerden ze de auto op het droge te duwen maar toen gebeurde het. Doordat de deksel van een afvoerput was weggespoeld werd hij meegesleurd door de krachtige waterstroom. Zijn collega’s konden hem op het laatste moment redden. “Door de sterke druk had ik geen enkele kans” zegt de hevig geschrokken muzikant die ongedeerd bleef. Omdat de regen niet ophield zijn ze teruggekeerd naar het Zillertal en ze willen voorlopig niet terug naar Mallorca. De foto is genomen op maandag 3 mei, vlak voordat het onweer losbarstte. Tweede van links Markus Unterladstätter.

06-05-2010


==========================================================================================================


    


ACCORDEONIST/KEYBOARDSPELER GEVRAAGD.

Die Original Maaskapelle uit Wessem, een enthousiaste kapel met optredens
in binnen- en buitenland, is op zoek naar een accordeonist/keyboard-muzikant.
Muziekgenre Oberkrainer, schlager, Tsjechisch en feestmuziek. De repetities
vinden plaats op woensdagavond van 20.30 -22.30 uur te Wessem.
Onkostenvergoeding en gage bespreekbaar.
Info via internet of telefonisch 0475565048.
12-03-2010


==========================================================================================================


    

DIE RUNDEN OBERKRAINER, EEN WARE HAPPENING MET PERFECTE MUZIEK EN EEN UNIEKE SHOW !

Wij hadden al vaker gehoord dat deze groep bijzonder was en dat je eerst een optreden meegemaakt moest hebben om het te geloven. Dat maakte ons nieuwsgierig en daarom togen we vrijdag (9 april) vanuit Limburg naar het Overijsselse Goor. In de Reggehof, een bijzondere accommodatie, konden de talrijke liefhebbers genieten van deze fantastische 5-koppige formatie uit Slovenië. Dat de groep haar naam “Runden” eer aan doet was voor eenieder zichtbaar maar dit doet zeker niets af aan de kwaliteiten van de  muzikanten. De broers Leon en Robert Polanc, die sprekend op elkaar lijken, spelen een grote rol in het muzikaal gedeelte van de groep. Marko Mastnac neemt het grootste deel van de acts voor zijn rekening. De groep brengt naast zeer goede Oberkrainer-muziek ook een aantal humoristische acts waarvan de meeste in combinatie met muziek. Deze acts zijn heel goed verwerkt in het totale programma en ze zijn absoluut niet saai en vervelend. Ook het publiek wordt op een unieke manier betrokken bij de show wat tot grote hilariteit leidt. Opvallend was ook de veelzijdigheid van de muzikanten. Het was geen enkel probleem om elkaars instrument over te nemen. Al met al kunnen we een optreden van Die Runden Oberkrainer zeker aanbevelen.

12-04-2010


==========================================================================================================


    

   Lieve mensen,
De nieuwe single van Werner wordt goed opgepikt en hij wordt op steeds meer stations en vaker gedraaid! Mede dankzij jullie inspanningen om te stemmen, verzoekjes aan te vragen en in gastenboeken e.d. te schrijven. Heel erg bedankt daarvoor!!! Aanstaande zaterdag mag Werner komen zingen op de Markt in Breda (op een podium buiten in het zonnetje) waarvan opnames gemaakt worden door Stads RTV Brabant! Verder is Stella grande deze week Paradeplaat bij Radio Valencia in Belgie en staat is hij op de 2 (!) binnen gekomen in de hitlijst de Gigantische 23. Aanstaande maandag wordt een filmpje van Werner gemaakt waarin hij Stella grande mag aankondigen wat zal worden uitgezonden op TV Oranje! Op dit moment is de clip 10 keer per week te zien op TV Oranje. Dat is niet veel. Dit kunnen we verhogen door te stemmen. Bovendien zendt TV Oranje dagelijks tussen 18.00 en 19.00 uur "De Verzoekparade" uit met daarin alle clips, waar gedurende die dag de meeste stemmen voor zijn binnen gekomen. Nu willen we jullie oproepen om AANSTAANDE DONDERDAG 25 MAART massaal te stemmen om zo te proberen in "De Verzoekparade" te komen. Klik donderdag op: http://www.tvoranje.nl/index.php?menu_id=62 voor "De Verzoekparade". Bij de Geldersche Roos is "Stella grande" 2 weken geleden in de Top 30 binnengekomen op nummer 3 (!) en na 2 weken is hij gezakt naar nummer 6. Maar hier kunnen we met z'n allen nog wat aan doen! STEM VANDAAG NOG zodat Werner weer kan stijgen want morgenochtend sluit de lijst pas! Om te stemmen klik hier: http://vote.sparklit.com/web_poll.spark/981214. Kom op; dit moet lukken want hiervoor heeft ie nog maar 11 stemmen nodig!! Radio Continu is een heel groot en belangrijk station in Drenthe. Hier kun je ELKE DAG stemmen. Stella grande is hier 3 weken geleden binnen gekomen in de tiplijst op nummer 28 en ondertussen gestegen naar nummer 24. Maar alleen de nummers 1 tm 20 worden gedraaid. Willen jullie alsjeblieft allemaal een aantal dagen achter elkaar hier stemmen zodat Werner zal stijgen en gedraaid gaat worden. Om te stemmen klik hier: http://www.radiocontinu.nl/site/top20/. De ultieme wens van Werner is om binnen te komen in de Nationale single top 100 (wat gezien het bovenstaande steeds meer binnen bereik ligt) maar dan moeten we het stemmen e.d. nog een paar weken volhouden met z'n allen. We hopen enorm dat jullie hiertoe bereid zijn en zo veel en zo vaak mogelijk zullen stemmen. Op de site www.wernerredlich.com houden we jullie ook steeds op de hoogte van alle ontwikkelingen, dus kijk daar regelmatig even op of schrijf iets in het gastenboek! Alvast HEEL ERG BEDANKT!!
Hartelijke groet, Werner en Pauline Redlich
23-03-2010


==========================================================================================================


    

BLAASORKEST ALPENROOS, INGELMUNSTER-B.
'Blaasorkest Alpenroos' uit Ingelmunster, door mezelf opgericht in 1961, is dit jaar aan zijn 30ste dubbelconcert toe. Omdat ik de groep zelf in het leven riep, er de eerste dirigent van was, 36 jaar lang voorzitter en 38 jaar muzikant, ligt deze groep me uiteraard heel na aan het hart. Precies hierom durf ik je dit dubbelconcert voorstellen en aanbevelen. Misschien zegt het je wel iets.

Meer dan twee dozijn originele Duitse, Boheemse en Moravische nummers passeren er de revue. Wees gerust, er is voor elk wat wils. Ook het solowerk komt in dit concert weer ruim aan bod. Het concert gaat door in de ruime zaal van het Familiepark 'Aviflora' te Ingelmunster. Al vier jaar op rij een onverhoopt denderend succes.

Wie deze vorm van blaasmuziek niet kent zal misschien niet rap geneigd zijn om de eerste stap ernaartoe te zetten, maar wie deze eerste stap heeft durven zetten, komt steevast weer terug. Omdat het bekoorlijke, hartelijke muziek is die bovendien op een ernstig niveau wordt gebracht door een kleine dertig enthousiaste, gedreven muzikanten, nu al voor het zevende jaar onder de leiding van trompettist Jan Desmet, hoger diploma kamermuziek (1974) en trompet (1978) aan het Gentse Koninklijke Muziekconservatorium. De teksten, vooral die van de Boheemse nummers, zijn poëtisch-naïef en ademen liefde uit en nostalgie. Ze verwoorden op een heel eenvoudige manier talloze facetten uit onze aloude volkse levensfilosofie.


    


'Alpenroos'
is niet weinig trots je te kunnen meedelen dat het op 5 december 2009 tijdens de Nationale Vlamo-kampioenschappen voor Blaaskapellen in het Lemmensinstituut te Leuven de titel van Nationaal Kampioen in de Bergklasse wist te veroveren met 91,72 procent, de tweede hoogste score van het hele kampioenschap.

Voor wie geïnteresseerd mocht zijn in ons fanblad dat vijf keer per jaar verschijnt op minstens 12 tot 20 pagina's en op 260 exemplaren: voor de prijs van € 6 ben je lid en abonnee.

Hartelijk,

Antoon Vanmeenen,

stichter (1961) en sinds 2001 erevoorzitter.

24-02-2010

 


==========================================================================================================


    

LIMBURGS KERKDORP STRIKT OOSTENRIJKS POPULAIRSTE BAND VOOR AFSCHEID.

Munstergeleen huilt en lacht om laatste ‘gig’ Klostertaler.


Aan elke Alpdroom komt een eind. Ook voor de Klostertaler, Oostenrijks grootste muzikale exportproduct. Hun állerlaatste concert in de Benelux vindt op 19 juni plaats in Munstergeleen.
Klein wonder? Niet heus.

Voor de hondstrouwe fans, en dat zijn er in Limburg heel wat, mag je het gerust een onheilstijding van de buitencategorie noemen. De Oostenrijkse Klostertaler kappen ermee, na op de kop af 34 tropenjaren. De zes bandleden uit Alpendorp Klösterle am Arlberg, onder aanvoering van zanger-trompettist en mede-oprichter Markus Wolfart, zijn de vijftig inmiddels (bijna) gepasseerd en vinden het welletjes nu. De semi-Tiroler variant van hun happy powerpop heeft zijn fysieke tol geëist, zoveel is duidelijk. Criticasters zullen roepen dat Oostenrijks belangrijkste muzikale exportproduct, goed voor meer dan twintig platina en gouden platen en al tweemaal behangen met de prestigieuze Grand Prix der Volksmusik, de uiterste houdbaarheidsdatum stilaan is gepasseerd. En passant wijzend op het afscheid dat ook de branchegenoten van de Schintaler onlangs hebben aangekondigd. Maar het tegendeel blijkt waar. Sterker, de Klostertaler zijn populairder dan ooit, tot ver buiten de eigen landsgrenzen.

“Ook in Limburg, absoluut. Eigenlijk kun je zeggen dat ze stoppen op het hoogtepunt van hun roem”, zegt Karin van Velzen van de Nederlandse fanclub , die luistert naar de weinig verhullende naam Harde Kern Holland. De veertigjarige Munstergeleense, die in het dagelijks leven in haar woonplaats samen met haar echtgenoot een supermarkt exploiteert, hoeft alleen maar te wijzen op de imposante platenverkoopcijfers en de steevast uitverkochte sporthallen en feesttenten. “Van Denemarken tot Frankrijk, om van de Alpenlanden maar te zwijgen”. Jaarlijks hoogtepunt is de meerdaagse Alpenparty die de band hartje zomer op een alpenweide op poten zet. “Een waanzinnig feest. Vol live-muziek, frühschoppen en spass. Jazeker, zelf ben ik altijd present. Net als de meeste andere fans uit Limburg. Dit jaar dus voor het laatst. Er worden zo’n 30.000 bezoekers verwacht”, weet van Velzen.

Maar voordat boven op die Alp de laatste afscheidstranen geplengd worden, komen de Klostertaler naar Munstergeleen. Voor een exclusief Benelux-vaarwelconcert op zaterdag 19 juni. Midden op het dorpsplein bouwt de plaatselijke fanfare een feestpaviljoen, waar 1600 fans zullen samendrommen. Van Velzen kan een grijns niet onderdrukken. “Tja, dat is het voordeel als je de jongens persoonlijk kent. Ze weten dat onze fanatieke fanclub vanuit Munstergeleen opereert. Beschouw het als een soort dankbetuiging na al die jaren.”

 

Laurens Schellen (MGL)
11.02.2010

==========================================================================================================


ZEER SUCCESVOLLE CONCERTEN DIE DORFPLATZ MUSIKANTEN.
Deze kapel, die pas enkele jaren bestaat, heeft een vaste plaats veroverd in de blaasmuziekwereld. Zondagmiddag vond het laatste concert plaats in een serie van drie. De Volksmuziekcentrale was er bij. In het sfeervolle restaurant van Hotel Brinkzicht te Vledder, de thuishaven van de kapel, genoten circa 230 liefhebbers van prachtige Böhmische blaasmuziek. Dat de kapel aanspreekt bij een breed publiek blijkt wel uit het gegeven dat ook liefhebbers uit de provincies Brabant, Zuid- en Noord-Holland de weg wisten te vinden naar Drenthe. De presentatie door muzikaal leider Harrie de Jong dient ook vermeld te worden. Zonder langdradig te worden wist hij het publiek aan zich te boeien. Dat de bezoekers meer dan tevreden waren kwam  nog eens tot uitdrukking door de hartverwarmende reacties naar de kapel na afloop. Die Dorfplatz Musikanten waren overigens ook zeer succesvol tijdens het laatste blaaskappellenconcours in Muntendam. Wij kunnen een concert van deze kapel absoluut aanbevelen.
15-02-2010

 


    

WORKSHOP EN CONCERT VLADO KUMPAN.
Zaterdag 6 november organiseert Steinetzki uit Stein een workshop met de bekende trompetvirtuoos Vlado Kumpan uit Tsjechië. In de avonduren is er een concert. Een ideale gelegenheid voor de beoefenaars en liefhebbers van de Böhmisch- en Mährische blaasmuziek. Men kan zich alvast aanmelden via het formulier dat aangevraagd kan worden via deze link.

21-01-2010


KIJKCIJFERS TV-PROGRAMMA’S VOLKSMUZIEK 2009.

 

Adventsfest der 100.000 Lichter – 28 november – 6,41 miljoen – marktaandeel 21,0 %

Herbstfest der Volksmusik – 17 oktober – 6,28 miljoen – marktaandeel 21,0 %

Musikantenstadl – 14 november – 6,24 miljoen – marktaandeel 20,2 %

Winterfest der Überraschungen – 7 februari – 5,71 miljoen - marktaandeel 18,9 %

Musikantenstadl – 19 september – 5,63 miljoen – marktaandeel 21,8 %

Sommerfest der Volksmusik – 20 juni - 5,62 miljoen – marktaandeel 22,4 %

Musikantenstadl – 7 maart - 5,61 miljoen – marktaandeel 18,6 %

Willkommen bei Carmen Nebel – 31 januari – 5,50 miljoen – marktaandeel 18,9 %

Krone der Volksmusik – 10 januari – 5,41 miljoen – marktaandeel 17,4 %

Willkommen bei Carmen Nebel – 31 oktober – 5,40 miljoen – marktaandeel 18,4 %

Frühlingsfest der Volksmusik – 25 april – 5,34 miljoen – marktaandeel 20,1 %

Willkommen bei Carmen Nebel – 14 maart – 5,04 miljoen – marktaandeel 16,5 %

Die schönsten Hits der Deutschen – 1 oktober – 5,03 miljoen – marktaandeel 16,4 %

Willkommen bei Carmen Nebel – 9 mei – 5,00 miljoen – marktaandeel 19,3 %

 

Bron: Gfk

 

20-01-2010


    

HENNY VAN VOSKUYLEN VAN DE KERMISKLANTEN OVERLEDEN.
In Soest is Henny van Voskuylen, de mannelijke helft van het accordeon-duo De Kermisklanten, op 68-jarige leeftijd overleden. Hij trad sinds 1969 met zijn vrouw Coby op. Begin jaren zeventig werden ze bekend met de Zigeunertango en ook in Duitsland, waar ze als Die Kirmesmusikanten bekendstonden, waren ze immens populair. In 1979 stond hun best verkocht album ooit, '24 Immer Grüne Akkordeon-Erfolge', op nummer twee in de Duitse elpee top 100, achter ABBA. In een interview zei het duo zich niet te storen aan hoe er over hun volksmuziek werd gedacht. "Aan een piano of een viool hangt nu eenmaal veel meer status. Dan weet je dat je er als accordeonist altijd extra voor moet knokken om waardering te krijgen. Maar als we zo'n zaal weer voor ons hadden gewonnen, voelde dat geweldig." In 1999 werden De Kermisklanten door koningin Beatrix geridderd. Het duo stopte in 1998 met optreden, omdat Henny een ongeneeslijke spierziekte had. Hij raakte daardoor aan een rolstoel gekluisterd. Henny van Voskuylen overleed vandaag thuis, in bijzijn van zijn vrouw volgens hun manager.   >>>
12-01-2010


    

CONCERT SCHLAGERSTER HEINO AFGEBLAZEN.
Het kerkconcert dat Heino op vrijdag 15 januari in Hoensbroek zou geven is afgelast wegens gebrek aan belangstelling. Dat meldt Paul Schumans, secreatris van het kerkbestuur van de Kleine Sint Jan waar het concert zou zijn. Volgens de secreatris zijn in heel Hoensbroek slechts 23 kaarten voor het optreden van Heino verkocht. De Duitse zanger zou in de Kleine Sint Jan alleen sacrale liederen zingen.
08-01-2010


    
LISA STOLL WINT "MUSIKANTENSTADL-NACHWUCHSWETTBEWERB 2009.
Elk jaar kunnen de toeschouwers tijdens de Silvesterstadl de winnaar kiezen voor deze wedstrijd die bedoeld is voor jong talent uit Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Südtirol. In elke uitzending van Musikantenstadl was er een voorronde en de finale vond afgelopen vrijdag plaats. De Zwitserse Lisa Stoll won met grote meerderheid, 45% van de uitgebrachte stemmen, met het nummer "Tanz der Kühe" waarin zij haar kwaliteiten op de alphoorn toont. Lisa begon haar muzikale loopbaan op zesjarige leeftijd.     >>>
02-01-2010

    

CARMEN NEBEL : HET ZDF LAAT HAAR NIET VALLEN.
Sinds bijna zes jaren is Carmen Nebel (53) bij het ZDF de “Vrouw voor de zaterdagavond”. Eind 2010 loopt haar contract af. Sommigen speculeerden daarom al over een mogelijke opvolgster. Helene Fischer was in beeld heette het. Het 25-jarige multitalent zou jongere toeschouwers naar de zender lokken. Maar Carmen Nebel hoeft zich geen zorgen te maken: “Deze speculaties zijn nergens op gebaseerd”, stelde ZDF-Unterhaltungschef Manfred Teubner duidelijk. “Wij staan achter Carmen Nebel”.

Meine Melodie
15-12-2009


HEINO KOMT AAN ‘T BETALEN  VOOR KOSTEN AFGEZEGD TOURNEE.
Zanger heeft zijn verzekering onjuist geïnformeerd.

     Köln, 30 nov. 2009.
Schlagerzanger Heino heeft onlangs voor de rechtbank een zware tegenslag. De zanger moet samen met het concertburo voor de kosten van een afgezegd tournee opkomen ter hoogte van 3,5 miljoen euro. Hieno had zich weliswaar voor zulke annulering verzekerd maar omdat hij verkeerde informatie verstrekte hoeft de verzekering niet te betalen.

De argumentatie van het Landesgericht Köln luidt: De 70-jarige heeft voor het afsluiten van de verzekering in een vragenlijst over zijn gezondheid vorige ziektes verzwegen. Hij gaf niet aan dat hij aan Tinnitus –oorgeruis- lijdt en slaaptabletten neemt. “Beide zaken hadden op onmiskenbare wijze bij de passende vragen in de gezondheidsverklaring aangegeven moeten worden”, aldus de rechtbank.
     Problemen met de bloedcirculatie.

Heino had voor 2007 een tournee door Duitsland gepland met 40 concerten. Maar kort ervoor kreeg hij tijdens zijn optredens in New Jersey in de USA last van duizeligheid. Toen hij weer thuis was belandde hij in het Marienhospital in Euskirchen vlakbij zijn woonplaats Bad Münstereifel. De artsen constateerden problemen met zijn hart en bloedsomloop. Het tournee werd afgezegd. Aansluitend wilde het concertburo, waarbij Heino zelf betrokken is, een beroep doen op de verzekering. Doch verzekeringsmaatschappij Gothaer weigerde “wegens frauduleus bedrog”.

In mei had Heino in de zaak zelf als getuige opgetreden voor de rechtbank. “Ik was nog nooit ziek in mijn leven”, beweerde hij waarop de behandelende rechter Elisabeth Marnett-Höderath hem vroeg waarom hij dan in twee jaren 120 keer bij de dokter was geweest en zich 600 slaaptabletten liet voorschijven. Heino praatte zich er mee uit dat hij immers goed verzekerd was en ook wel eens iets voor zijn geld wilde hebben. Bovendien had hij de tabletten meestal aan zijn vrouw Hannelore gegeven of on der leden van zijn band verdeeld.
     Niet bereikbaar.
De Gothaer Versichuring in Köln is tevreden over het oordeel. Heino daarentegen is ondergedoken. Zijn antwoordapparaat liet horen “Momentan persönlich nicht erreichbar”. Zodoende is onduidelijk of hij tegen de uitspraak in beroep gaat.

Standard-AT

09-12-2009
======================================================================================================

 


SCHLAGERFANS KRIJGEN WAARDELOOS ENTREETICKET.
HALLE - Duizenden schlagerfans uit België en Nederland dreigen de dupe te worden van het dreigende faillissement van het Nederlandse evenementenbureau MG Events. Een concert van de Oostenrijkse vedette Hansi Hinterseer in Vorst Nationaal gaat niet door.    
Concertorganisator MG Events uit het Nederlandse Overloon had tot voor kort een goede reputatie. Het bureau ging mee in de schlagerhype van de voorbije jaren en organiseerde onder andere de bekende Musikantenstadl in de Lotto Arena in Antwerpen. In ons land plande MG Events ook een concert van de Oostenrijkse schlagerzanger Hansi Hinterseer op 4 februari in Vorst Nationaal. Maar het concert komt er niet. Honderden tickets werden er al verkocht voor prijzen tussen 60 en 80 euro. Een van de gedupeerden is Marc Dekegel uit Halle. 'We kochten tien tickets, goed voor 600 euro. Ik had de voorbije weken al gehoord dat er problemen met het bureau waren in Nederland en dus ging ik zelf op onderzoek. Toen we de tickets kregen, bleken het kaartjes te zijn die het bureau zelf had gedrukt en kreeg ik argwaan.'


Het management van Hansi Hinterseer zou zelf
het evenementenbureau willen vervolgen.


Nog concerten geannuleerd
'Onlangs kregen we van de zaakvoerster van MG Events het bericht dat ze met het bureau zou stoppen om gezondheidsredenen', zegt Marc Dekegel. 'Het Duitse bureau dat voor Hinterseer werkt, heeft me al laten weten dat Vorst Nationaal zelfs niet geboekt is op 4 februari. Zij voelen zich ook het slachtoffer van het evenementenbureau. De website van MG Events is intussen van het internet verdwenen en het bedrijf is telefonisch onbereikbaar. Heel wat mensen voelen zich bedrogen.' Het concert van Hansi Hinterseer is niet het enige dat niet zal doorgaan. In Nederland lokte een geannuleerd concert van Demis Roussos half oktober al hevige reacties uit omdat MG Events niets van zich liet horen. Heel wat noorderburen wachten nog steeds op hun geld. Een optreden van Andrea Berg in de Rijnhal in Arnhem op 19 november werd ook afgezegd en intussen is duidelijk dat ook Semino Rossi daar niet zal optreden in februari.
Klacht indienen
Op internetfora reageren veel fans woedend en vooral ontgoocheld. In ons land wordt aangeraden om een klacht in te dienen bij de lokale politie. Al de klachten worden dan gebundeld. 'Ik heb al mensen gehoord die tot 1.900 euro kwijt zijn door de afgelaste concerten', zegt Marc Dekegel. 'Niemand die weet of we ons geld zullen terugkrijgen. Het staat nu wel zo goed als vast dat het concert in Vorst Nationaal niet zal doorgaan, maar er zijn nog veel mensen die dat niet weten. Het lijkt er sterk op dat MG Events ons opgelicht heeft.'
Bart Kerckhoven
Het Nieuwsblad, België
07-12-2009
======================================================================================================


SCHLAGERFANS DUPE VAN MISMANAGEMENT.

Ruim 1800 schlagerfans zijn gedupeerd door de annulering van concerten van hun lievelingsmuzikanten. Dat is een gevolg van mismanagement van het Overloonse bedrijf MGEvents, een grote speler op de markt van schlagerconcerten in Nederland. Eigenares Marianne Los geeft toe dat MGEvents blaam treft. Het bedrijf is zo goed als failliet en kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen. De schulden zijn omvangrijk en de groep schuldenaars talrijk. De Griekse zanger Demis Roussos zegt contractueel 55.000 euro tegoed te hebben en wil beslag laten leggen op bezittingen van MGEvents. Het management van Hansi Hinterseer, die drie concerten in Nederland zou geven, claimt een onbekend bedrag. Ook de Rijnhal in Arnhem, waar enkele concerten zouden plaatsvinden, heeft een claim bij het bedrijf neergelegd. Boekenclub ECI gaf leden tien procent korting op  concertkaartjes van MGEvents en overweegt juridische stappen. Daarnaast hebben tientallen gedupeerden aangekondigd aangifte te doen bij de politie dan wel een advocaat in te schakelen. Zij hebben allen kaartjes besteld, waarvoor ze bedragen betaalden van dertig tot zestig euro afhankelijk van de artiest. De gedupeerden hebben gereclameerd bij MGEvents, maar krijgen al twee maanden lang geen antwoord. Er klinkt slechts de mededeling dat de eigenares ziek is en op dit moment niet in staat is om aan haar financiële verplichtingen te voldoen. Volgens Los, die zegt bedreigd te zijn door woedende schlagerfans, zijn de problemen ontstaan toen zij de zaak overnam van haar overleden man. ,,Ik stond er opeens alleen voor en heb niet de hardheid van zakendoen die nodig is in deze wereld.” Daarnaast speelde volgens haar ook de kredietcrisis een rol: sommige concerten werden zo slecht verkocht dat Los er geld ‘bij' moest doen. ,,De liquide middelen zijn op”, stelt ze vast. Gedupeerden krijgen via een Duits bedrijf de kans op een kaartje voor een concert van andere schlagerartiesten, maar voelen daar over het algemeen weinig voor.

HARTZEER IN DROOMLAND.
Ze kan er niet meer van slapen. Is schuldbewust. En hoopt op een mailtje van Demis Roussos.
Marianne Los, eigenares van MG Events, speelt de hoofdrol in een volksdrama, waar menig schlagerzanger een vette hit mee zou kunnen scoren. In de herfst van 2007 zat ze aan het sterfbed van haar man Hein. Hein had een laatste wens: dat Marianne zijn werk als schlagerpromotor zou voortzetten.Twee jaar later schrijft Marianne een noodkreet per e-mail naar de Atheense villa van Demis Roussos. De boodschap: help me. In twee jaar tijd is haar droomland veranderd in een nachtmerrie. Geen roze rozen. Geen arcadische landschappen. Geen eeuwig vrolijke mensen. Even niet.
Schlagerfans, artiesten, woordvoerders van bureaus en concerthallen, wie je ook spreekt: iedereen is vol lof over het werk dat Marianne met haar man verrichtte. Toen zij en Hein in 2002 op wintersport waren in Oostenrijk en daar de Zellberg Buam zagen spelen, keken ze elkaar aan en besloten ze er een missie van te maken: schlagerartiesten naar Nederland halen. MG Events werd hét evenementenbureau voor schlagerconcerten in Nederland. Het organiseerde busreizen naar concerten en cruises in het buitenland, waar schlagerartiesten optraden. MG Events kreeg zo'n goede naam, dat het concerten van rapgrootheden 50 Cents en Lil' Kim mocht organiseren.Iedereen blij.
Totdat het compleet misging. Begin januari dit jaar werd Los gebeld door boekenclub ECI met de vraag of ze een concert wilde organiseren rond de presentatie van een cd-box van Demis Roussos. Los nam contact op met Bert van Breda van BR Music, het bedrijf dat de Nederlandse rechten op Roussos bezit. Ze wist, zegt ze, dat Roussos niet meer de wereldster van weleer is. En dus koos ze voor de Rijnhal in Arnhem, een goedkoop alternatief voor de grote hallen. „Als je dan tegen de duizend kaarten verkoopt ben je aardig uit de kosten".  Roussos bleef volgens haar mekkeren dat hij de Rijnhal beneden zijn stand vond. Het moest toch op z'n minst de Heineken Music Hall worden. Roussos eiste ook dat zijn eigen band uit Parijs zou overkomen voor het concert. Eind maart werd een eerste contract opgesteld. Roussos zou op de 17de met band optreden in de Rijnhal. De kaartverkoop werd gestart. Half mei kreeg Los van Van Breda te horen dat de band van Roussos niet op 17 oktober kon komen spelen, omdat ze dan een verplichting elders hadden. BR Music kwam met een alternatief: de begeleidingsband van Rob de Nijs. Eind mei werd een nieuw contract opgesteld, nu met de band van De Nijs erin vermeld. Roussos en de band ontvingen voorschotten. Eind juli bleek dat de band van De Nijs een verplichting had op de 17de. Een nieuwe datum werd vastgesteld: de 18de. Enige tijd later belde een medewerker van de Rijnhal haar op: op de 18de was er al een beurs gepland.
Er werd weer een nieuwe datum vastgesteld, de 16de. De chaos was compleet. De fans konden het niet meer volgen. Halverwege september tekende zich een catastrofe af. Er waren slechts 756 kaarten verkocht. Tegenover de circa 21.000 euro aan inkomsten uit de kaartverkoop stond een bedrag van 20.000 euro aan voorschotten voor Roussos (15.000 euro) en de band (5000).
BR Music had er geen vertrouwen meer in. Bart van Breda: „Ik wilde financiële garanties. Ik vroeg Marianne om opheldering, maar hoorde niets meer. Ik kreeg een e-mail van haar broer: Marianne was ziek en overspannen. Ik had alles geregeld. Omroep Max zou speciale aandacht aan Demis besteden. Demis en de band hadden nog maar 20 procent van hun gage gekregen. En Demis had speciaal hiervoor een hele week  vrijgenomen”. Van Breda trok de stekker eruit. Hij stuurde Los begin oktober een mail dat hij afzag van het concert. MG Events bleek niet over voldoende liquide middelen te beschikken om de mensen die kaarten hadden besteld, terug te betalen. Volgens Los komt dat deels door de kredietcrisis. Zo werden er dit jaar te weinig kaarten verkocht van een concert van Die Flippers. „Daar heb ik op toe moeten leggen". En dan is er het zakelijke geschil met een partner, dat er toe heeft geleid dat MG Events nu failliet is. Los wil niet zeggen waar dat geschil over gaat.Wel dat het de oorzaak is geweest van het annuleren van de concerten van onder anderen Andrea Berg, Hansi Hinterseer, Die Ladiner en Monika Martin. In totaal gaat het volgens Los om 1100 gedupeerden, los van die van het Roussos-concert. En die gedupeerden zijn verbijsterd.Leon Pennings uit Tegelen kocht Roussos-kaarten voor zijn ouders, die het niet zo breed hebben. Hij moest uit de krant vernemen dat het concert niet doorging en wacht nog steeds op de door MG Events beloofde terugbetaling. Datzelfde geldt voor Ger Verstegen uit Roermond, een enorme Hinterseer- fan. Ger had drie kaarten gekocht voor het Hansi-concert in Eindhoven, inclusief Tiroler buffet. Geld is er dus niet meer om de gedupeerden terug te betalen.
Het Duitse Bureau Semmel heeft gedupeerden aangeboden om gratis een concert van een andere schlagerartiest bij te wonen. Hoe hard die toezegging is zal nog moeten blijken. Leon Pennings en Ger Verstegen hebben er geen boodschap aan. Zij gaan allebei aangifte doen. Ach ja, Verstegen zou wellicht nog wel naar een concert van Semino Rossi willen. Maar Pennings peinst niet over een alternatief. „Het was de droom van mijn moeder om Demis eens te zien optreden". En die droom is voorbij.  Net als die van Marianne Los. Al hoopt ze nog op een wonder. Dat moet van heel ver komen. In de mail die ze maandag naar Athene stuurde, vraagt ze Roussos of die bereid is om een benefietconcert te geven voor de gedupeerden. Het is wachten. Op dat ene telefoontje of mailtje. Anders is het Goodbye My Love Goodbye. „Ik heb Demis als schlagerzanger groot gemaakt in Nederland", stelt ze. „Als hij niet reageert, wil ik niets meer te maken hebben met deze business. Ik dacht altijd dat het één grote warme familie was".

Dagblad De Limburger

05-12-2009
==================================================================================================


    

KAARTEN HANSI HINTERSEER OPEN AIR 2010 BINNEN 12 MINUTEN UITVERKOCHT !
Hansi Hinterseer is dé superster in de volkstümliche muziek. De kaarten voor de twee shows van het grote Hansi Hinterseer Open Air 2010 in Kitzbühel waren op dinsdag 1 december, toen de voorverkoop om 9 uur begon, binnen 12 minuten uitverkocht. Hansi Hinterseer heeft zin in de zomer en het mooie van de Alpen. Het hoeft immers niet altijd wintervakantie met skiën en snowboarden te zijn. Stralende bergtoppen in de zon, weelderige weiden en kabbelende beken, Hansi Hinterseer weet waarover hij zingt. De in het prachtige stadje Kitzbühel levende zanger houdt van zijn thuisland. Aan zijn uitnodiging tot de wandeling met de fans en het open air-concert in Kitzbühel wordt ook in 2010, in het negende jaar, opnieuw door talrijke vrienden van de volkstümliche schlager gehoor gegeven. Op 19 augustus vindt de grote wandeling met de fans plaats aan de Hahnenkamm en op 20 en 21 augustus is dan de spectaculaire open air in het Tennisstadion Kitzbühel. De perfecte mix van topartiesten en tophits, videoprojecties en een sfeervolle lichtshow zorgt voor een onvergelijkbare ambiance. Voor degenen die geen kaarten voor deze open air konden bemachtigen bestaat er toch nog reden tot vreugde want van 11 januari to 18 maart voert de Jubileumstour 2010 Hansi Hinterseer en zijn vrienden van het “Tiroler Echo” langs 49 steden in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.

 

03-12-2010


    

OPEN DEUR VAN 1 TOT 31 DECEMBER BIJ FIRN HOEKBANKEN EN OOSTENRIJKSE MEUBELEN.
Firn heet u hartelijk welkom in een stemmige kerstsfeer, met Glühwein en kerstgebak. Gratis kalender 2010 bij uw bezoek en daar bovenop … een leuk geschenkje. U vindt Firn aan de Geemstraat 17 te 9220 Hamme-B. Openingstijden: dinsdag tot zaterdag van 13.30 – 18.30 uur. Zondag van 14.00 – 18.00 uur. Maandag en feestdagen gesloten. Met Kerstmis zijn we gesloten.     >>>


    

DE OOSTENRIJKSE SPEKBARON PRESENTEERT MARC PIRCHER EN EEN VERRASSINGSOPTREDEN, VRIJDAG 29 JANUARI.

Beste volksmuziekliefhebbers,

Voor diegene die ons nog niet kennen of ontmoet hebben op evenementen hierbij een kleine introductie. Wij zijn de gezichten achter de stand van de Oostenrijkse spekbaron. U weet wel het kraampje met spek, worst en schnapps.  Ongetwijfeld is u ter ore gekomen dat het niet zo goed gaat met MG Events, in de persoon van Marianne. Door deze moeilijkheden staat de MG Clubdag op 29 januari 2010 op het spel. Dit gaat ons erg aan het hart en hopelijk u ook. Om het Volkstümliche gevoel en de vele gemoedelijke uurtjes zo maar verloren te laten gaan is voor ons onacceptabel. We hebben dan ook het idee geopperd om deze dag toch door te kunnen laten gaan. Daar wij jarenlang fijn samengewerkt hebben en alle medewerking kregen willen wij graag iets terug doen voor Marianne en u als lid of vriend van MG. Wij hebben hier wel uw steun bij nodig want alleen redden wij dit ook niet en gaat de Volkstümliche muziek definitief verloren. De Oostenrijkse spekbaron gaat gewoon verder met haar verkopen op evenementen en via de website en …… geeft prijzen weg op deze avond. Bij aankomst ontvangt u een lotnummer. Diegene die reeds gereserveerd en betaald hebben zijn bij deze dan ook verzekerd van een gezellige avond. Voor diegene die nog geen kaartje gekocht hebben maar toch een gezellige avond willen hebben kunnen alsnog reserveren via de Oostenrijkse Spekbaron. Kaartjes kunt u ook aan de zaal betalen, maar wel even reserveren in verband met de capaciteit van de zaal. Wij garanderen u dat deze avond doorgaat ! Ook al hebt u reeds betaald, graag nog even een bevestiging of u aanwezig zult zijn of niet. Reserveren  per e-mail  of telefonisch via 06 22 41 67 95 (Margot). Kaartprijs : € 17,50 per persoon (incl. kop koffie). Voor nieuwe reserveringen (exclusief eten).Wel is de mogelijkheid aanwezig om bij aankomst een broodje en/of kop soep te kopen tegen aantrekkelijke prijzen. Zaal open om 19.30 uur. Vrije zitplaatsen. Kaarten kunnen betaald worden aan de kassa (wel reserveren) of overgemaakt worden op ons bankrekeningnummer als onderstaand vermeld. Personen die reeds betaald hadden hebben arrangement met eten. Deze personen worden verzocht om om 18.15 uur aanwezig te zijn. Voor deze personen is een plaats in de zaal gereserveerd. Rolstoelplaatsen s.v.p. ook tijdig doorgeven in verband met de capaciteit. Lokatie:  Feesttent Zijtaart: een mooie verwarmde feestlocatie aan hoofdweg Zijtaart (postcode 5465). Parkeerplaatsen aanwezig. Reserveren vóór 13 december !

23-11-2009


    

Sašo Avsenik und seine Oberkrainer.


Hij vervult de grootste wens van zijn opa Slavko.

Op 26 november viert Slavko Avsenik zijn 80e verjaardag. Het muziektalent heeft hij aan zijn kleinzoon Sašo doorgegeven. Er zijn mensen die een hoog symbolisch gehalte hebben maar men merkt dat pas veel en veel later. Toen Slavko Avsenik jaren geleden zijn neef Sašo (18) zijn favoriete accordeon uit 1969 schonk vermoedde nog niemand dat hiermee zijn muzikale erfenis begon. De jongeman zelf op z’n minst. “Voor mij is mijn opa een van de grootste muzikanten die er zijn. Hij heeft met oom Vilko samen meer dan 1100 titels geschreven en een eigen accordeontechniek en muziekrichting ontwikkeld” zegt de trotse zoon van Slavko’s zoon Gregor. “Die voetstappen leken mij veel te groot”. Maar op een gegeven moment had hij zoveel plezier aan het musiceren dat Sašo, dat je uitspreekt als Sacha, een eigen Oberkrainerformatie oprichtte. Natuurlijk neemt hij het accordeon-gedeelte voor zijn rekening. “Ik heb de vingers, en de houding bij het spelen, van mijn opa geërfd” zegt de Sloveen, die overigens uitstekend Duits spreekt.”Toen ik acht was heeft opa mij de eerste handelingen bijgebracht en tegenwoordig oefent hij nog af en toe met mij. Maar zijn belangrijkste advies is ‘Speel vanuit je hart’“. Dat heeft de 18-jarige zich op zijn debuut-cd “Sašo Avsenik und seine Oberkrainer” ter harte genomen. Een mooier verjaardagscadeau kon zijn beroemde opa zich niet wensen!

 

19-11-2009


    

Melanie Oesch van Oesch’s die Dritten.


Niemand neemt mij mijn geluk af”.

Als jodel-lerares maakte de Zwitserse Melanie Oesch (22) in 2008 bij de liefhebbers indruk bij “Immer wieder Sonntags”. Maar ook de fantasie van sommige persmensen scheen door de regelmatige optredens bij Stefan Mross aangewakkerd te worden want prompt werd gesuggereerd dat de twee een affaire zouden hebben. “Wij hebben er eerst over gelachen maar op een gegeven moment werd het gewoon te bont” stelt Melanie Oesch. “Plotseling waren er ook nog vier andere collega’s waarmee ik kennelijk iets zou hebben. Ik kreeg boze brieven van fans. Zelfs mijn oma werd over deze geruchten aangesproken. Dat was het moment om er niet meer over te lachen omdat zoiets echt pijn doet. Ondanks dat ik rustig overkom ben ik een gevoelig mens”. Gelukkig stond Melanie’s familie achter haar en ook haar vriend Othmar, student in het hotelwezen, liet zich door de kwalijke verdachtmakingen niet irriteren. “Dat is het belangrijkste” vindt Melanie. “Al degenen die leugens over mij hebben verspreid kan ik alleen zeggen: Niemand neemt mij mijn geluk af”.

 

19-11-2009


    

Brunner & Brunner.


Een come-back is definitief uitgesloten!

De aankondiging bij Musikantenstadl ging veel fans door merg en been. Na het actuele tournee (nog tot 15 december) zal het duo “Brunner & Brunner” niet meer bestaan! Ons gekibbel werd steeds pijnlijker, geven Charly (54) en Jogl (51) toe. “eerst konden we ons nog hervinden maar op het laatst waren de verschillen te groot zodat het uiteindelijk tot een breuk kwam”. Desalniettemin: De twee muzikanten zien in de beroepsmatige scheiding de kans om hun verhouding als broers nieuw leven in te blazen. “We gaan uit elkaar voordat we ons gaan haten”, zeggen ze. “Als we ons in de toekomst zien dan is dat omdat we ons willen zien”. Charly en Jogl willen ieder voor zich een solo-carrière beginnen. Voor de fans een schrale troost …………

19-11-2009


    

DIE JUNGEN ORIGINAL OBERKRAINER.
De officiële opvolgers van Slavko Avsenik und seine Original Oberkrainer hebben een nieuwe website. Het nieuwe website-adres is als volgt: www.jungeoberkrainer.eu. De website die tot nu toe gebruikt is, www.jungeoberkrainer.de, wordt voorlopig niet meer geactualiseerd. Wij nodigen u van harte uit onze nieuwe website te bezoeken en wensen u veel leesplezier.

 

11-11-2009


GRANDIOOS OPTREDEN DIE URSPRUNG BUAM IN RODEN.

Vanwege onze activiteiten deden we gisteren (zaterdag 7 nov.) het Groningse Leek en Roden aan. Na onze aanwezigheid bij de oudste Trekharmonica-trefdag van Nederland in Leek bezochten we ’s-avonds in het nabije Roden het optreden van Die Ursprung Buam uit het dorpje Stumm in het Zillertal. Jan en Tine Stoffers uit Eelde, als grote fans, waren zeven jaar geleden de eersten die de groep naar Nederland haalden. De groep heeft in die jaren een enorme groei doorgemaakt en veel cd's uitgebracht met steeds weer andere eigen nummers met de typische eigen sound. Een prestatie die niet veel groepen kunnen evenaren. Wij hadden de groep enkele jaren geleden voor het laatst live zien optreden in Eelde en we waren, na allerlei berichten, benieuwd. Ik kan iedereen verzekeren dat het een grandioos optreden was in de schitterende Zaal de Pompstee. Niet alleen het gitaar- en vioolspel van Martin Brugger was fantastisch maar zijn broer Andreas deed zeker niet onder met zijn kunnen op de Steirische harmonica en zijn bijzondere zang- en jodelstem. Manfred Höllwart leefde zich helemaal uit op zijn contrabas en harp. Wij stonden er van versteld met hoeveel overtuiging het trio bezig was met hun muziek en op welke wijze zij het publiek in vervoering bracht zonder afbreuk te doen aan de muzikale kwaliteit. Er heerste een eenmalige stemming en de ongeveer 450 bezoekers zullen zeker niet teleurgesteld zijn. Daarom kunnen we het volgende optreden, op zaterdag 3 april in Assen, zeker aanbevelen.
W.Vrenken
08-11-2009


==========================================================================================================
Op deze pagina plaatsen wij allerlei nieuwsberichten, reportages, enzovoort uit binnen- en buitenland.
Berichten kunnen aangeleverd worden via actualiteiten@volksmuziekcentrale.nl in het lettertype Courier, lettergrootte 10.
Foto's, uitsluitend in JPG en als afzonderlijk document.
Wij behouden ons het recht voor om aangeleverde berichten te weigeren.
==========================================================================================================