Menu

Maak kennis met de onovertroffen Böhmische sound van een blaaskapel die in de sporen van Ernst Mosch voortschrijdt.
Toen Wilfried Schröer met familie de Original Egerland Musikanten oprichtte was hij zich er absoluut van bewust dat hij hierbij zeker de vader van de Egerländer blaasmuziek, Ernst Mosch, zou betrekken.

Wilfried Schröer wist ook dat de toeschouwers met een hoog verwachtingspatroon naar elk concert gingen. Wie zich echter tientallen jaren met de aangename Böhmische klank bezighoudt die weet hoe het moet klinken.
Nadat zijn zoon Markus de muzikale leiding had overgenomen maakte de „onderneming“ Original Egerland Musikanten een nieuwe start. De Original Egerland Musikanten vieren hun 15-jarig jubileum ! En dat zeer succesvol met uitverkochte zalen in heel Duitsland. Met optredens via radio en tv en meerdere zeges bij internationale hitparades veroverde het succesvolle orkest de harten van de toeschouwers. In 2014 winnaar van de internationale hitparade met de Löffelpolka en in 2015 met het muziekstuk „Auf der Vogelwiese.“

Om de klank van de grote meester zo goed mogelijk te benaderen treedt het orkest rond Markus Schröer uitsluitend op in de „Original“ Mosch-Besetzung. Met aangename 2-stemmige zang komt de muzikale prestatie inderdaad ongelooflijk dicht bij het originele. En niet alleen door de muzikale bezetting maar ook het repertoire moet beantwoorden aan het Mosch Konzept.
Dat is het succes !
Er zijn waarschijnlijk weinig kapellen die uitsluitend muziek van Mosch uitdragen. Daarin ligt het grote succes met de Original Egerland Musikanten, de grote succesnummers zoals Rauschende Birken, Egerland Heimatland, Fuchsgrabe Polka en veel andere  blaasmuziekklassiekers worden de toeschouwers in volle lengte aangeboden.
Alle succesnummers worden bovendien in „Original Mosch Bearbeitung“ gepresenteerd. De miljoenenhits van Mosch raken door de Original Egerland Musikanten niet in vergetelheid. „Wij gaan verder waar Mosch na zijn dood in 1999 helaas moest stoppen“, luidt de verklaring van Wilfried en Markus Schröer en zijn muzikanten. De Böhmische muziek, die zingend en swingend tegelijk de klank van uitstekende melodieën vertolkt, is de prikkel van dit succesvol muziekgezelschap. Want alle leden van het orkest weten welke kwaliteitseisen aan zulke naam verbonden zijn.
Verheug je op de karakteristieke sound van een blaaskapel die in de sporen van Ernst Moschwandelt. Immers : een opvolger van Ernst Mosch kan en zal er nooit zijn.
De leiding van de kapel, Wilfried en Markus Schröer, draagt er aan bij dat miljoenenhits niet vergeten worden. Alle leden van het zeer succesvolle orkest zijn bedreven muzikanten uit alle landsdelen van Duitsland. Een groot deel van deze muzikanten musiceert in bekende orkesten, de militaire kapel, opera’s, radio-orkesten enz. De meeste orkestleden zijn afgestudeerd muzikanten die veel plezier hebben met de muziek van Ernst Mosch. Ook muziekdocenten horen tot het kader.
Dit alles en nog veel meer geeft de kapel ook aan het publiek door. Verheugt u zich op onvergeteljke muziekmomenten.De cd's kosten € 12,00 per stuk (plus verzendkosten) en ze zijn te bestellen via onderstaand mail-adres.Adres : Steinstrasse 49A, 31275 Lehrte, Duitsland

Telefoon : 0049 5132 4064 • Fax : 0049 5132 3411

E-Mail : info@original-egerland-musikanten.de 
Website : www.original-egerland-musikanten.de