Menu

Hier machen wir eine große Zielgruppe in Holland und Belgien aufmerksam auf neue CDs und DVDs.
Schicke ein gratis Exemplar zu und sofort wird sie erwähnt mit Foto und Link.
Fragen nehmen wir entgegen per E-Mail.


Die Volksmusikzentrale
van Ulftstraat 31
5975 ZH Sevenum - Niederlande


Hier brengen wij nieuwe cd’s en dvd’s onder de aandacht bij een grote doelgroep in de BeNeLux.
Stuur een gratis exemplaar toe en ze wordt direct vermeld, met foto en link.
Vragen zien we tegemoet per e-mail.

De Volksmuziekcentrale
van Ulftstraat 31
5975 XW Sevenum    

LIVE DUBBEL-DVD BÖHMISCH BITTE.

Op 5 juni 2016 heeft Blasorchester Böhmisch Bitte o.l.v. kapelmeester Henri Coppens een concert verzorgd in Schouwburg Venray, ter herdenking aan Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. Deze dubbel-DVD telt 31 titels, prachtige opnames met unieke beamerbeelden en elk nummer is voorzien van een anekdote of stukje geschiedenis, gepresenteerd door Ruud van Didden.

Enkele titels van deze DVD: Egerland Heimatland, Wir sind Kinder von der Eger, Alte Kameraden, Auf der Pfingstwiese, Böhmischer Traum, Im Rosengarten von Sanssouci, Lebensfreude, Trara es brennt, Garten Polka, Böhmische Liebe, Südböhmische Polka, Im Wäldchen, Sterne der Heimat en Bis bald auf Wiederseh’n.

Deze dubbel-DVD met 31 titels kost € 17,50 excl. verzendkosten (€ 3,50). U kunt deze DVD bestellen door € 21,00 over te maken naar bankrekeningnummer NL37 RBRB 0852 2075 14 ten name van Ruud’s Music Magazine in Maria-Hoop. Vermeld daarbij svp uw adres en postcode. Stuur ons liefst ook een mail dat u deze dubbel-DVD wilt ontvangen. E-mail: rvdidden@planet.nl


    

DIE TRENKWALDER.
Deze Tiroler groep, onder leider van de bekende Hubert Trenkwalder, viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit jubileum bracht de groep de cd "Abenteuerzeit" uit met mooie volksmuziek en allemaal eigen nummers.
>>>


    

DIE ORIGINAL DORFMUSIKANTEN PITTEM.
Vanwege het 25-jarige jubileum bracht deze Belgische blaaskapel de cd "Blasmusik Vergnügen" uit. De gevarieerde cd met 14 tracks mag niet ontbreken bij de echte liefhebber.
>>>


    

DIRGELLÄNDER MUZIKANTEN.
Deze blaaskapel uit Zuid-Limburg viert haar 50-jarig jubileum. In dat kader werd hun cd "Jubileumklanken" uitgebracht. Voor de liefhebbers beslist een aanrader !
>>>


    

HANS IM GLÜCK
De solo-artiest Hans Peter Müller uit het Duitse Neuhaus am Rennweg, met de artiestennaam "Hans im Glück", heeft een sfeervolle Kerst-cd uitgebracht met de titel "Dezembertage." Bijzonder aan deze cd is bovendien dat de tekst van alle tracks zowel op de bijlage als de website staan. Naast zijn dvd is het inmiddels zijn 10e cd.
>>>


    

AUNER ALPENSPEKTAKEL.
De Auner Alpenpektakel treedt ook jaarlijks op in Nederland en geniet hier groet bekendheid. De groep bestaat inmiddels 40 jaren en bracht daarom een cd uit onder de titel "40 Jahre flott unterweg" . De 15 nummers op de cd maken de titel zeker waar !
>>>


    

DAS SCHNEIDERWIRT TRIO.
Deze groep uit Voitsberg in het Oostenrijkse Steiermark, bracht de cd Ïm Auftrag der Kern Buam" uit. Met de legendarische Kern Buam, de voorzaten van de volkstümliche muziek in Oostenrijk, heeft het Schneiderwirt Trio een sterke band.
>>>


    

BLASKAPELLE SIMMERINKA
Deze kapel met muzikanten uit het Tiroler Oberland en het Wipptal bracht onlangs haar derde cd uit met de titel "Böhmischer Traum". De cd bevat 12 tracks. Een lust voor de liefhebbers !
>>>


    

DIE GOLDRIEDER
"Sommer endlich Sommer" is de eerste cd van Die Goldrieder uit OstTirol, de opvolger van het vermaarde Goldried Quintett.
Het is een cd met twaalf tracks, vlotte volksmuziek en allemaal eigen nummers.
>>>


    

ISARTALER HEXEN
De zevende cd van deze vrouwengroep uit Beieren draagt de titel "... eine Sünde wert", ofwel "een zonde waard". Luister zelf wat de vrouwen hiermee bedoelen.
>>>


    

IGOR UND SEINE OBERKRAINER
Het ensemble Igor und seine Oberkrainer werd 20 jaar geleden opgericht en is inmiddels niet alleen in Slovenië maar ook in het buitenland bekend als een van de beste Oberkrainerformaties. "Stoss mit an!" is de officiële jubileumsproductie.
>>>


    

DIE VAIOLETS
Dit trio uit Südtirol, bestaande uit Klaus Ebner en zijn zoons Patrick en Andreas, bracht onlangs de cd "Der schönste Platz" uit met 12 eigen nummers.
>>>


    

DE HUTZENBOSSEN
Dit duo, Andreas Tiede en Peter Kreißl, is afkomstig uit het Duitse Erzgebirge.  “Hutzenzeit” is de vierde cd die het duo al uitbracht.
>>>


    

ALPENREBELLEN.
Deze Oostenrijkse groep muzikanten uit Seiermark hebben 
enkele hits gescoord met hun bijzondere muziek. Ze hebben
de beste nummers samengevat op het album "Das Beste".

>>>


    

DIE PÖLLYS
Dit kwartet, ook  wel bekend als Doris und Herbert met dochter Mara en zoon Silvo, bracht de cd "Musik und Witze, das ist Spitze" uit. Die Pöllys genieten grote bekendheid in Nederland omdat ze hier ieder voorjaar diverse optredens verzorgen.
>>>


    

ISSELTALER MUSIKANTEN.
Met de cd "Isseltaler Schwung", die op 27 oktober verschijnt, tonen de Isseltaler Musikanten aan dat deze muziekstijl, indien op de juiste wijze geïnterpreteerd, wel degelijk kan swingen. Bij de Isseltaler Musikanten is er duidelijk sprake van "Schwung", wat ook de titel van deze nieuwe cd verklaart.
>>>


    

DIE ORIGINAL MAASKAPELLE.
Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum bracht deze kapel de cd "Diamant" uit. Het is inmiddels de 11e productie van deze bekende kapel uit Midden-Limburg (NL), die onder leiding staat van Bert Adams.
>>>


    

DIE KAISERWÄLDER MUSKETIERE.
Met "Die Sonne im Gesicht" brengt deze Oostenrijkse groep hun 13e cd op de markt. Ze presenteren de cd als "Oberkrainer-Sound vom Feinsten" en dat is terecht want er staan verschillende mooie Oberkrainernummers op.
>>>


    

DIE WILDERER.
Deze groep, uit het Duitse Beieren, profileert zich als Das Bayerische Original. Die Wilderer brachten de cd "Lass ma's kracha" uit met veertien tracks moderne volksmuziek waaronder enkele heerlijke instrumentale nummers.
>>>


    

ALPENSCHWUNG.
Deze groep, bestaande uit 5 jongen muzikanten en zangeres Doris uit het Oostenrijkse Salzburger Land, bestaat pas sinds het voorjaar van 2010. Op 21 mei presenteerde de groep de eerste cd met de titel "Beschwingt durchs Alpenland". Een prachtige cd met Oberkrainermuziek en veel eigen nummers.
>>>


    

VERA & IHRE OBERKRAINER.
Vera Solinc, voorheen zangeres bij die Jungen Original Oberkrainer, heeft haar eigen groep opgericht. Er werd direct een nieuwe cd uitgebracht met veertien eigen nummers. Een schitterende cd voor de liefhebbers van Oberkrainermuziek.
>>>


    

ORIGINAL GAMSBART TRIO.
Met "Die Alp ruft" brengt dit Duitse kwartet haar 9e cd op de markt.
Deze cd bevat 13 vlotte nummers in een eigen stijl.
>>>


    

ORIGINAL ZILLERTAL SOUND.
Het echtpaar Rita en Andreas Schlechter uit Schwaz is ook in de Benelux zeer populair. Ook dit jaar zijn er weer diverse optredens in Nederland en België. In mei bracht het duo de cd "Du bist kein Engerl, du bist kein Teuferl" uit. Een cd met 14 prachtige nummers.
>>>


    

BERGFEUER
Op 18 mei bracht deze groep uit SüdTirol de cd Indian Blue uit. Bergfeuer staat bekend om zijn typische eigen volkstümliche sound en met deze productie wordt er weer een uitstekende cd toegevoegd aan de reeks.
>>>


    

DIE HUAFSCHNEIDA.
"Zuckerl für dich" is de titel van de cd van deze Oostenrijkse groep onder leiding van Christian Gruber. Een mooie cd met een aantal bijzonder goede instrumentale nummers.
>>>


    

ALPSKI KVINTET/DIE ALPENOBERKRAINER
Deze bekende Oberkrainergroep uit Slovenië vierde haar 45-jarig
jubileum. Ter gelegenheid daarvan werd deze cd uitgebracht. Een
prachtige cd met 15 nummers in typische Sloveense stijl.
>>>


    

ZILLERTAL PUR
Markus, Michael en Andres zijn drie jonge muzikanten uit het hart van het Zillertal. De groep werd opgericht in 2009 en met "A Musi in a Lederhos" brengen ze al hun tweede cd uit.
>>>


    

ZILLERTALER GIPFELWIND
De vrienden Thomas en Christian uit het Zillertal zijn met "Burschen der Natur" aan hun vijfde cd toe.
>>>


    

ORCHESTER HOLGER MÜCK.
Deze bekende Duitse kapel, onder leiding van Holger Mück, bracht
in april haar derde cd uit met de titel "Unvergänglich Böhmisch". 
>>>


    

OBERKRAINER ENSEMBLE MARINKA
Deze bekende Oberkrainerformatie uit Brabant/Limburg was al
enkele keren te gast in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm
tijdens het bekende Puntigamer Musikanten Ski-WM. Na hun
geslaagde dvd heeft de groep nu een live-cd uitgebracht. Ze is
hier te bestellen tegen € 7,50.
>>>


    

BAUERNKAPELLE MINDERSDORF.
Deze, twintig personen tellende, kapel uit Zuid-Duitsland bestaat
al meer dan veertig jaren. Precies dertig jaar gelden werd de eerste
productie uitgebracht. "Aus Liebe zur Musik", al de elfde cd, is ook
weer een schitterende productie die niet mag ontbreken bij de echte blaasmuziekliefhebbers.
>>>


    

DIE JUNGEN ZELLBERGER.
Dit jeugdige trio uit Zell am Ziller in het Zillertal heeft weer
een fantastische cd uitgebracht met twaalf vlotte nummers.
"Am Gipfel" is de negende cd van deze enthousiaste groep.
>>>


    

ZILLERTALER HADERLUMPEN.
Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum brengt deze succesvolle
groep uit het Zillertal op 1 april de dubbel-cd "25 Jahre gewaltig" uit.
>>>


    

KATHRIN UND PETER.
Dit muzikale echtpaar was al enkele keren in Nederland
voor optredens. In maart kwam hun cd "Kurzurlaub" uit.
>>>


    

VLADO KUMPAN UND SEINE MUSIKANTEN.
Op 30 maart bracht deze Tsjechische trompetvirtuoos de cd "Virtuose Kumpane" uit. Een schitterende cd met 15 tracks.
>>>


    

BLASKAPELLE BLECHARANKA
Op 29 maart presenteerde deze bekende blaaskapel uit
Oostenrijk de cd "Mission Blasmusik". De cd bevat 16 titels.
>>>


    

DA ZILLERTALER & DIE GEIGERIN
Op 19 maart brachten deze "ambassadeurs van het Zillertal" weer een cd uit met niet minder dan 23 tracks. De titel van deze nieuwe cd is "Live"
>>>


    

DIE EGERLÄNDER REBELLEN
Rebelse, maar wel uitstekende blaasmuziek van deze Duitse kapel.
Op 16 maart verschijnt hun nieuwe cd "Bei uns in Böhmen".

>>>


    

DIE ALPENOBERKRAINER
Deze Sloveense groep brengt Oberkrainermuziek van een hoog gehalte. Op 2 maart kwam hun cd "Fröhlichkeit im Alpski Sound" uit.
>>>


    

DIE URSPRUNG BUAM
Op 25 februari presenteerde deze topformatie uit het Zillertal de cd
"Adam & Eva" in de bekende Erlebnissennerei in Mayrhofen.
>>>


    

DIE GESCHWISTER NIEDERBACHER
Die Geschhwister Niederbacher uit het Pustertal in Südtirol
brachten op 3 februari de cd "Im Garten der Rosen" uit.
>>>


    

HAMBERG DUO
Tirolerland du starkes Land is de derde cd van dit duo uit het Zillertal.
>>>


    

ANSAMBEL ZUPAN
Dit Sloveens Ensemble, onder leiding van de bekende muzikant Robert Zupan,  presenteerde op 27 januari de cd "Mein Oberkrain".
>>>


    

MARINIERSKAPEL DER KONINKLIJKE MARINE.
De zevende productie van de Marinierskapel draagt de titel "Ahoy Praag".
>>>


    

MARINIERSKAPEL DER KONINKLIJKE MARINE.
Narine Band in Egerland is de vijfde productie van deze koninklijke kapel.
>>>