info@volksmuziekcentrale.nl 

Beste muziekvrienden,

Op 7 maart bereikte volksmuziekcentrale.nl de miljoen pageviews. De belangstelling is na die datum alleen maar toegenomen waarvoor we iedereen zeer dankbaar zijn want zonder de bezoekers is zulk resultaat niet mogelijk. In de komende maanden zullen er ook weer nieuwe onderdelen toegevoegd worden aan onze homepage maar hierover een volgende keer meer. In deze nieuwsbrief willen we alvast de aandacht vestigen op enkele bijzondere festivals die in april plaatsvinden. Wij wensen u veel leesplezier. Uiteraard vindt u ook altijd uitgebreide informatie op onze homepage.

Mocht u deze mail niet goed hebben ontvangen of kunnen lezen, klik dan hier.

Vriendelijke groet,

W.Vrenken

24 maart 2008


ABELLA GEFUSEERD.

Abella Musikversand, een van onze partners op het gebied van cd’s en dvd’s, is onlangs gefuseerd met een Duitse firma. Zodoende zijn ze verhuisd van het Oostenrijkse Reutte naar het Duitse Berlijn. In de nieuwe combinatie is er het een en ander veranderd. In het verleden werden onze bestellingen altijd vrij snel geleverd. Nadat onze bestelling was geplaatst volgde er binnen een week altijd een eerste levering en dan naleveringen. Momenteel wacht men tot de gehele bestelling compleet is zodat ze in een zending geleverd kan worden. Doordat er verschillende toeleveranciers zijn en niet alle producten altijd op voorraad zijn duurt het langer voordat er wordt geleverd. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.


NIEUW BOEK VAN HANSI HINTERSEER.

“Hansi Hinterseer – der Mann hinter dem Star” is de titel van zijn boek dat verschijnt. Dit boek biedt een kijk achter de persoon Hansi Hinterseer met zeer persoonlijke en vaak verrassende inzichten en feiten. Het is geschreven door Eva Mang, de uitgeefster van Muzikantenstadlpost en telt 200 pagina’s in het formaat 270 x 210 mm. Het is nu al te bestellen via de Volksmuziekcentrale.


...meerLENTE-/LUNCHCONCERT IN SCHOONAARDE.

Aanstaande zaterdag en zondag organiseren Die Fidelen Scheldeländer Musikanten weer hun jaarlijks Lente-/lunchconcert in de gemeenteschool aan de Klinkaertstraat te Schoonaarde. Deze concerten, waar de Volksmuziekcentrlale al diverse jaren bij aanwezig is, kunnen we warm aanbevelen, niet alleen vanwege de muziek en de ambiance maar ook vanwege de heerlijke maaltijden die er op zondag genuttigd kunnen worden. Wij hopen u tijdens deze dagen te mogen begroeten.


...meer


26E BLAASKAPELLENFESTIVAL IN KESSENICH (B).

In het Belgische Kessenich, vlak over de grens bij het Limburgse Thorn, kunnen de liefhebbers van blaasmuziek op zaterdag 26 en zondag 27 april weer genieten van voortreffelijke blaasmuziek met de Tsjechische topkapellen Bojané en Zlatulka. Op zondag zijn er ook nog diverse andere bekende kapellen uit de Benelux te bewonderen. Dit festival, georganiseerd door de Maasglamkapel, is al vele jaren een begrip in de Benelux. Het is niet alleen bekend vanwege de uitstekende muziek en ongekende sfeer maar ook om de goede organisatie en de vriendelijke prijzen. U bent er welkom aan de stand van de Volksmuziekcentrale voor een uitgebreide keuze aan cd’s en dvd’s.


...meer


MET DE OOSTENRIJKSE VRIENDENKRING WEST-VLAANDEREN NAAR DE STUBAIER MUSIKZAUBER 2008.


De Oostenrijkse Vriendenkring West-Vlaanderen organiseert een vierdaagse uitstap naar het unieke muziekspektakel in Neustift in het Oostenijkse Stubaital. Het is een reis met prachtige uitstappen en met speciale aandacht voor de muziekliefhebber. U kunt er genieten van artiesten als: Kastelruther Spatzen, Die Klostertaler, Andy Borg, Grubertaler, Claudia Jung en anderen.


...info


INFOSERVICE.

Om onze dienstverlening uit te breiden/verbeteren, zijn we in januari begonnen met “Infoservice”, wekelijkse informatie over volks- en blaasmuziek. Omdat het onmogelijk is gebleken om alle informatie op te nemen in deze nieuwsbrief met foto’s en links hebben we daarvoor gekozen. Dit betekent dat naast onze homepage en deze nieuwsbrief de informatieverstrekking sterk wordt uitgebreid. Infoservice brengt allerlei nieuws en tips op het gebied van volks- en blaasmuziek uit heel Europa. Men kan zich te allen tijde aan- en afmelden voor “Infoservice”. Uiteraard garanderen wij, op grond van de privacy-wetgeving dat de verstrekte gegevens niet aan derden doorgegeven worden.

...aanmelden


NIEUWE CD’S/DVD’S.

Op 4 april presenteert Ernst Hutter zijn nieuwe cd “My Way” (foto). Ook de Zellberg Buam komen op die dag met hun nieuwste productie “Natur Pur”. Van Vlado Kumpan und seine Musikanten komt op 10 april “Die Goldenen Klassiker” op de markt. Ter gelegenheid van hun 40 jarig jubileum brengen de Stoakogler op 25 april een nieuwe cd en dvd uit met de titel “40 Goldenen Jahre” Al deze cd’s/dvd’s zijn via ons verkrijgbaar.


...meer


23E AUSTRIA FESTIVAL IN HOBOKEN-ANTWERPEN.

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 april organiseert Austria Freunde vzw het jaarlijkse Austria Festival. Er is weer gekozen voor het traditionele concept, dus zowel de muziek als de vele stands in een hal. Tijdens dit festival kunt u genieten van muziek, dans en gemütlichkeit met de Musikkapelle Holzgau, Trachtenverein Holzgau, Die Tirolkrayner en Original Zillertaler.
Er is massa’s toeristische informatie, Oostenrijkse producten/specialiteiten en natuurlijk de stand van de Volksmuziekcentrale met een grote keuze aan cd’s en dvd’s. Het festival vindt plaats in Zaal Extra Time aan de Louisalei 24 te 2660 Hoboken-Antwerpen. De Volksmuziekcentrale heeft Extra Time ervaren als een aangename accommodatie.


...meer


NIEUWE CD VIERA BLECH, NU MET GRATIS CD.

Viera Blech werd in oktober 2004 opgericht. De groep komt oorspronkelijk uit Kössen in Tirol. Om zich muzikaal te versterken musiceren ze sinds twee jaar met z'n zessen. Ze kunnen terugblikken op verschillende optredens in heel Europa. Bijzondere hoogtepunten waren het WK-Skiën 2007 in Zweden en Musikantenstadl in februari 2007. De zes muzikanten, met een gemiddelde leeftijd van net achttien jaar, studeren allemaal aan het conservatorium. De groep brengt bijzondere blaasmuziek en het is hun tweede cd die ze uitbrengen. Deze bijzondere cd is nu te bestellen tegen de prijs van € 17,00, met gratis cd "So schön klingt Blasmusik".


...meer


Bezoek de stand van de Volksmuziekcentrale.

De komende maanden zijn we met onze stand aanwezig bij de volgende evenementen :

  • Za. 29 & z. 30 maart : Lente-/lunchconcert in Schoonaarde-B;
  • Zo. 6 april : Jubileumfestival Eschlanderkapel Hellendoorn;
  • Zo. 12 april : Blaaskapellenfestival in Kaulille (B);
  • Za. 19 april : Muzikantentreffen in Houten;
  • Vr. 25 t/m zo. 27 april : Austria Festival in Antwerpen-B;
  • Za. 26 & zo 27 april : Int. Blaaskapellenfestival in Kessenich-B;
  • Zo. 11 & ma. 12 mei : Blaaskapellenfestival in Aarle-Rixtel;
  • Za. 24 mei : Kapellenfestival in Kampen;
  • Zo. 25 mei : Weekend van de Blaasmuziek in Stokkem;
  • Za. 31 mei : 19e Harmonica-Trefdag in Schipborg;

Wij hopen u op een van deze dagen te mogen begroeten.

Voor meer gegevens over diverse evenementen verwijzen we naar onze uitgebreide en actuele kalender.

 
 
Afmelden van de nieuwsbrief? ... Klik hier