info@volksmuziekcentrale.nl 

Beste muziekvrienden,

Na een periode van relatieve rust waarin op het gebied van volks- en blaasmuziek weinig te doen was staan we aan de vooravond van een zeer drukke periode met een ongekend aantal evenementen. In tegenstelling tot andere berichten neemt de interesse voor de volks- en blaasmuziek alleen maar toe wat wij natuurlijk ondersteunen. Het is onvoorstelbaar wat er via internet inmiddels te zien is aan groepen en kapellen die zich er door een video presenteren. In deze nieuwsbrief daarover meer. Wij wensen iedereen de komende maanden veel plezier met of bij volks- en blaasmuziek. Uiteraard vindt u altijd uitgebreide informatie op onze homepage.

Mocht u deze mail niet goed hebben ontvangen of kunnen lezen, klik dan hier.

Vriendelijke groet,

W.Vrenken


GRANDIOOS WINTERFEST IN ZONNEBEKE-B.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 februari vindt in Restaurant ‘t Nonnebos weer het jaarlijks Oostenrijks Winterfeest plaats. Als u bij ’t Nonnebos binnnekomt proeft u direct een Oostenrijkse sfeer. Het bekende Tirolerorkest Die Alpen Spatzen staat garant voor “Stimmung, Humor, gute Laune und volkstümliche Musik”. Ontvangst, feesttafel, muziek, dans en een oergezellige sfeer …… U bent er alle dagen welkom aan de stand van de Volksmuziekcentrale.

...meer


INTERVIEW OESCH’S DIE DRITTEN.

Als een komeet zijn ze opgekomen deze Zwitserse muzikanten waaronder 5 leden uit de familie Oesch. En dat terwijl de groep al drie generaties muziek maakt. Met name zangeres Melanie Oesch is het voorbije jaar op de voorgrond getreden vanwege haar fantastische jodelstem en haar schoonheid. Met het nummer Ku-Ku Jodel wonnen ze tijdens de Silvesterstadl de finale als beste talentvolle groep. Daarna waren ze ook weer te bewonderen in Krone der Volksmusik. Wij laten u binnenkort meer weten over deze schitterende groep. Bekijk ook de video van deze groep.


...meer


BLASKAPELLE TSCHECHARANKA VOOR DE EERSTE KEER IN NEDERLAND.

Deze Oostenrijkse topkapel heeft in korte tijd de top bereikt. Zij biedt blaasmuziek van het hoogste niveau en vooral eigen nummers. Dit concert wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het bekende radioprogramma “Volksmusik mit Schwung”, gepresenteerd door Rob Claessens. Het optreden vindt plaats op zondag 9 maart om 13.00 uur in het schitterende Gemeenschapshuis Zalzershaof te Hout-Blerick. In het voorprogramma Blaaskapel Judaska. U kunt er aan de stand van de Volksmuziekcentrale terecht voor een uitgebreid assortiment aan blaasmuziek waaronder de cd’s van Tschecharanka.

...meer


OP NAAR EEN MILJOEN PAGEVIEWS!

De Volksmuziekcentrale heeft een ongekende naamsbekendheid bereikt. Veel groepen, kapellen en organisaties uit heel Europa, maar vooral de liefhebbers in de Benelux, weten inmiddels de weg naar volksmuziekcentrale.nl te vinden. In maart overschrijden we de grens van één miljoen pageviews. Vanaf het moment dat de homepage online ging is er voor gekozen ze transparant te houden zodat iedereen zich zelf kan overtuigen van de statistische gegevens. We waren en blijven van mening dat de bezoekers/liefhebbers correct geďnformeerd moeten worden. Daar hoort zeker een sitemeter bij met alle relevante gegevens. De mijlpaal van een miljoen hebben we uiteraard aan jullie te danken. Daarom willen wij dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Volg zodoende de speciale acties/aanbiedingen in maart.

...meer


DIE RUNDEN OBERKRAINER VOOR HET EERST IN NEDERLAND.

Vrijdag 22 feb. staan ze op het podium bij Hofsteenge in Rolde en zaterdag 23 feb. bij Dinkelsweide in Glane. Deze veelzijdige groep bestaat uit 5 muzikanten die hun hart hebben liggen bij de Oberkrainermuziek. Via hun grappen en grollen kunnen ze overigens ook zomaar in een ander deel van de wereld terecht komen. Mexico, Schotland en Rusland zijn hiervan enkele voorbeelden. Dit zorgt altijd voor verrassingen tijdens hun optredens. Runde mag inderdaad met een hoofdletter geschreven worden, want de meesten zien er gezond uit. Het is deze enthousiaste groep muzikanten gelukt om na vele repetities het publiek een avond lang van hun muziek te laten genieten. Kwaliteit en verrassende acts daar gaan ze voor. Hun derde cd is in voorbereiding. Ook bij Slavko Avsenik zijn ze allang geen vreemden meer. Dit is nog niet alles. Men is ook nog eens in staat om elkaars instrumenten over te nemen. Kortom 5 veelzijdige muzikanten. Dat Leon en Robert tweelingbroers zijn hoeven we u natuurlijk niet uit te leggen. Kortom, u moet ze een keer gezien hebben. Bekijk ook de video’s van deze groep!

...meer


CD/DVD-SERVICE VOLKSMUZIEKCENTRALE.

Vanwege de nog steeds toenemende vraag naar cd’s en dvd’s op het gebied van volks- en blaasmuziek hebben we de keuze- en zoekmogelijkheden op volksmuziekcentrale.nl uitgebreid en aangepast. Onder Cd/dvd-service is nu een overzicht te vinden op alfabetische volgorde, dus makkelijk zoeken. Ook is er een overzicht met keuze uit meer dan 150 verschillende dvd’s. Door onze samenwerking met het Oostenrijkse Abella Musikversand en het Duitse Musikverlag Scherber biedt de Volksmuziekcentrale in de Benelux de grootste keuze op dit gebied.

...meer


DIE URSPRUNG BUAM IN ASSEN.

Wie kent ze niet deze bekende muzikanten uit het Zillertal. Hun bekendheid is de afgelopen jaren enorm toegenomen en er is in Europa geen volkstümlich radio-of tv-programma waarin ze niet te gast zijn geweest. Inmiddels hebben ze ook een fanclub in Nederland die op zaterdag 29 maart een optreden organiseert in Partytown Assen. In het voorprogramma een optreden van Parel Echo uit het Limburgse Brunssum.

...meer


INFOSERVICE.

Om onze dienstverlening uit te breiden/verbeteren, zijn we in januari begonnen met “Infoservice”, wekelijkse informatie over volks- en blaasmuziek. Omdat het onmogelijk is gebleken om alle informatie op te nemen in deze nieuwsbrief met foto’s en links hebben we daarvoor gekozen. Dit betekent dat naast onze homepage en deze nieuwsbrief de informatieverstrekking sterk wordt uitgebreid. Infoservice brengt allerlei nieuws en tips op het gebied van volks- en blaasmuziek uit heel Europa. Men kan zich te allen tijde aan- en afmelden voor “Infoservice”. Uiteraard garanderen wij, op grond van de privacy-wetgeving dat de verstrekte gegevens niet aan derden doorgegeven worden.

...aanmelden


BLASKAPELLE GLORIA IN OVERLOON.

Deze Tsjechische topkapel staat zaterdag 22 maart op het podium in Overloon. In het voorprogramma de organiserende Blaaskapel Freunde Echo. Aanvang 19.00 uur (zaal open 18.00 uur) in Sportcomplex De Raaijhal. Wij hopen u tijdens dit concert te mogen begroeten aan de stand van de Volksmuziekcentrale met de grootste keuze aan blaasmuziek, ook van Gloria.

...meer


RADIO OBERKRAIN.

Dit jaar is het 55 jaar geleden dat de bekende Slavko Avsenik doorbrak met zijn Original Oberkrainer. Hij werd wereldbekend met zijn muziek en het aantal liefhebbers van deze schitterende Sloveense muziek is gigantisch toegenomen. Deze liefhebbers kunnen nu dag en nacht terecht bij Radio Oberkrain die nonstop Oberkrainermuziek presenteert.

...meer


CD “GOLD-EDITION” VAN FRANZ MIHELIC OF “IN AMRAS SPIELT DIE MUSI” VAN DIE AMRASER MET GRATIS CD!

Tot en met 29 februari kunt u profiteren van deze spectaculaire aanbieding. Bij elk van deze schitterende cd’s krijgt u gratis de cd “Klänge aus Oberkrain” met bekende groepen als : Alpenoberkrainer, Orig. Oberkrainer Sextett, Slowenische Sieben, Die Mooskirchner, Robert Zupan und seine Musikanten aus Oberkrain en div. anderen. En dat voor slechts 17,00 euro (1 cd + gratis cd), plus verzendkosten.

...bestellen
IMPORTEURSCHAP ALPENGOLD HARMONICA’S VOOR DIETER HOLMERSMA.

Dieter Holmersma, zeker geen onbekende in de harmonica-wereld, is officieel importeur geworden van Alpengold Harmonica’s. Net als bij de harmonica’s van Jamnik is het geen serieproductie. Ze zijn hoogwaardig van klank en echt exclusief. Een bekende speler is Dieter Schaborak die er zes heeft.

...meer

YOUTUBE-FILMS.

Zoals in deze nieuwsbrief al gesteld speelt internet een heel belangrijke rol op het gebied van promotie van de volks- en blaasmuziek. Het is onvoorstelbaar hoeveel artiesten, groepen, kapellen en organisaties zich al presenteren met een filmpje, op YouTube. Wij zijn begonnen op volksmuziekcentrale.nl overzichten in te richten met de mooiste video’s zodat het voor iedereen makkelijker wordt om de films te bekijken. Hou er wel rekening mee dat de overzichten nog sterk uitgebreid worden. Het is mogelijk om nieuwe films aan te melden zodat we die kunnen promoten.

...meer

Bezoek de stand van de Volksmuziekcentrale.

De komende maanden zijn we met onze stand aanwezig bij de volgende evenementen :

 • Vr. 22 t/m zo. 24 febr.: Winterfest in Zonnebeke-B;
 • Za. 01 maart : Accordeon- & Harmonicadag in Bakkeveen;
 • Za. 01 maart : Tiroler Spektakel in Babberich;
 • Zo. 02 maart : “Musikantenstadl” in Houthalen-B;
 • Za. 08 maart : Blaasmuziekfestival 2008 in Woubrugge;
 • Zo. 09 maart : Blaskapelle Tschecharanka in Hout-Blerick;
 • Vr. 14 maart : Oberkrainer-avond in Bakkeveen;
 • Za. 15 maart : “Alpenroos in Concert” in Ingelmunster-B;
 • Zo. 16 maart : Accordeon-Harmonicafestival in Nieuwediep;
 • Za. 22 maart : Blaskapelle Gloria in Overloon;
 • Za. 29 & z. 30 maart : Lente-/lunchconcert in Schoonaarde-B;
 • Zo. 6 april : Jubileumfestival Eschlanderkapel Hellendoorn;
 • Za. 19 april : Muzikantentreffen in Houten;
 • Vr. 25 t/m zo. 27 april : Austria Festival in Antwerpen-B;
 • Za. 26 & zo 27 april : Int. Blaaskapellenfestival in Kessenich-B;

Wij hopen u op een van deze dagen te mogen begroeten.

Voor meer gegevens over diverse evenementen verwijzen we naar onze uitgebreide en actuele kalender.

 
 
Afmelden van de nieuwsbrief? ... Klik hier