info@volksmuziekcentrale.nl 
Beste muziekvrienden,

Met deze nieuwsbrief ronden wij het jaar 2007 af. Een succesvol jaar waarin de Volksmuziekcentrale zich mocht verheugen in een sterk toenemende belangstelling Dit was alleen mogelijk door uw belangstelling en medewerking. Hiervoor spreken wij onze dank uit en wij vertrouwen er op ook in 2008 op u te kunnen rekenen. Uitgebreide informatie vindt u altijd op onze homepage. Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond 2008 met veel volks- en blaasmuziek.

Mocht u deze mail niet goed hebben ontvangen of kunnen lezen, klik dan hier.

Vriendelijke groet,

W.Vrenken


Promotie Slovenië in Benelux.

Vrijdag ontvingen wij bericht dat het Sloveens Verkeersbureau in de Benelux komend jaar een toer wil organiseren met groepen en kapellen uit Slovenië. Zoals bekend is Slovenië de bakermat van de Oberkrainermuziek, want wie kent Slavko Avsenik niet de grondlegger van deze muziek. De toer is bedoeld als promotie van Slovenië dat komend jaar voorzitter wordt van de EU. Een schitterend voorbeeld van verbroedering door muziek.

Blijf de informatie volgen via onze site...

Die Kaiser Buam naar Puntigamer Musikanten Ski-WM. Reis mee!

Van 2 t/m 6 april vindt in het Oostenrijkse Saalbach Hinterglemm voor de 17e keer de Puntigamer Musikanten Ski-WM plaats. Een festival met een winterse naam maar het is zo genoemd omdat er een skiwedstrijd wordt georganiseerd voor de artiesten. Tijdens dit festival treden ongeveer dertig bekende groepen uit Europa op in de verwarmde feesttent. Evenals de voorgaande jaren zijn hier weer klinkende namen bij zoals Die Mooskirchner, Alpenoberkrainer en Die jungen Original Oberkrainer die er in de voorgaande jaren waren. Vanuit de Benelux staat de bekende Oberkrainergroep Die Kaiser Buam uit Noord-Limburg op het podium. Het is de bedoeling dat er een busreis wordt georganiseerd naar dit festival. Heeft u interesse om dit schitterende festival te beleven dan kunt u zich alvast vrijblijvend aanmelden waarna binnenkort nadere informatie wordt toegezonden.

Volg ook de informatie via De Volksmuziekcentrale...
Ursprung Buam in Assen.

Zaterdag 29 maart staan de razend populaire Ursprung Buam op het podium in Partytown Assen. Dit optreden wordt georganiseerd door de Fanclub Nederland. Meer informatie vindt u hier. Voor dit optreden verloten we 6 (3x2) vrijkaarten. Bij iedere aankoop van cd’s of dvd’s uit onze online-shop neemt u automatisch deel. De actie geldt tot en met 31 januari 2008. De winnaars krijgen bericht en worden bekendgemaakt via onze homepage.
1e Südtiroler Festival voor Böhmische en Mährishe Blasmusik. Met 8.000 euro aan prijzen.

Van 12 t/m 14 september vindt in Mühlbach in Südtirol het eerste Südtiroler Festival plaats. Aan dit festival is een concours verbonden voor blaaskapellen uit heel Europa, dus ook kapellen uit de Benelux zijn van harte welkom. De jury staat onder leiding van niemand minder dan de in Heerlen geboren Freek Mestrini die nu woonachtig is in de Alpen. Het is de bedoeling om een busreis te organiseren naar dit festival. Vraag nu alvast informatie aan.

Uitgebreide informatie via Südtiroler Festival...


Cd/dvd-service.

Omdat de vraag naar cd’s en dvd’s dit jaar enorm is toegenomen hebben we op onze website de rubriek “Cd/dvd-service” aangebracht. Hier zijn de groepen en kapellen in alfabetische volgorde te vinden zodat u makkelijk en naar hartelust kunt zoeken. Door de betreffende naam aan te klikken komen alle producties van deze artiest op het scherm.

Dus snel naar Cd/dvd-service!


Die Runden Oberkrainer in Glane.

Zaterdag 23 februari is deze groep voor het eerst in de Benelux. Deze veelzijdige muzikanten doen hun naam zeker eer aan maar los daarvan staan ze garant voor uitstekende muziek en een avond vol spektakel die u niet snel zult vergeten. Het optreden vindt plaats in Dinkelsweide te Glane.

Info en kaarten via Marcel Wolterinck.Dvd’s Egerländer Blasmusik Neudsiedl am See met gratis cd.

Deze bekende kapel met Freek Mestrini heeft, naast diverse cd’s, drie schitterende dvd’s uitgebracht. Deze dvd’s zijn nu via ons beperkt verkrijgbaar tegen de prijs van 22,00 € (plus 2,00 verzendkosten voor NL),. Bovendien krijgt u er een gratis cd bij van de Tiroler Blaaskapel. Deze aanbieding geldt voor bestellingen tot en met 15 januari en zolang de voorraad strekt. Klik hier voor meer informatie. U kunt hier bestellen onder vermelding van de naam en het volledige adres. Ook de titel niet vergeten! De factuur volgt per e-mail.


Dvd Slavko Avsenik und seine Original Oberkrainer.

Op 30 november bracht de legendarische Slavko Avsenik und seine Original Oberkrainer een dvd uit met de titel “Rendezvous in Oberkrain-zu Gast bei Slavko Avsenik. Deze unieke dvd is nu via ons te verkrijgen tegen de prijs van 16,99 euro (plus 2,00 verzendkosten). Hier vindt u meer informatie. U kunt bestellen onder vermelding van de naam en het volledige adres. De factuur wordt per e-mail toegezonden.


Schitterende Oostenrijkse meubelen.

“FIRN NATUURLIJK WONEN” is dé speciaalzaak in de Benelux voor Oostenrijkse meubelen en hoekbanken. Tot 30 december hebben ze open deuren. U wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en u wordt ontvangen in een gezellige eindejaarssfeer met Glühwein en gebak. Kalender 2008 Schöne Bergwelt en een verrassingsgeschenk (een per gezin).

Firn is ook te vinden op internet.


Bezoek de stand van de Volksmuziekcentrale.

De komende maanden kunt u onze stand bezoeken bij de volgende festivals :

  • Zo. 20 jan. : Nieuwjaarsconcert De Postjagers, Groningen
  • Za. 26 jan. : Oostenrijkse Avond in Michelbeke (B)
  • Zo. 27 jan. : Accordeon- & Harmonicafestival in Ewijk
  • Zo 10 febr. : Harmonica- & Accordeonfestival in Eelde
  • Vr. 22 t/m zo. 24 febr. : Winterfest in Zonnebeke (B)
  • Za. 1 maart : Harmonica- en Accordeondag in Bakkeveen
  • Za. 1 maart : Tiroler Spektakel in Babberich
  • Zo. 2 maart : “Musikantenstadl” in Houthalen-Helchteren (B)
  • Za. 8 maart : Blaasmuziek Festival 2008 in Woubrugge
  • Zo. 9 maart : Blaskapelle Tschecharanka in Hout-Blerick

Wij hopen u te mogen begroeten tijdens een van deze festivals.

Bezoek voor meer evenementen ook onze actuele en zeer uitgebreide kalender.

 
 
Afmelden van de nieuwsbrief? ... Klik hier