info@volksmuziekcentrale.nl 

Beste volksmuziekliefhebbers,

Met het begin van de lente breekt er weer een druk programma aan. Met deze nieuwsbrief willen wij de aandacht vestigen op een aantal festivals en andere onderwerpen. Het is onmogelijk om hier alle thema’s aan de orde te stellen maar daarvoor verwijzen we naar onze uitgebreide kalender die al vooruitloopt tot in volgend jaar. In deze nieuwsbrief geven we ook al enige informatie over 2008. Wij wensen jullie veel plezier met het lezen van deze informatie en voor meer informatie verwijzen wij naar onze homepage, met meer dan 763.000 pageviews de toonaangevende informatiebron in de Benelux voor de liefhebbers van volks- en blaasmuziek.

Mocht u deze mail niet goed hebben ontvangen of kunnen lezen, klik dan hier.

Vriendelijke groet,

W.Vrenken

... bezoek de Volksmuziekcentrale

25e Blaaskapellenfestival in Kessenich (B), zaterdag 28 en zondag 29 april.

In dit jubileumjaar heeft de organiserende Maasgalmkapel, zoals gebruikelijk, gezorgd voor een programma dat u als liefhebber niet mag missen. Naast de Tsjechische topkapellen Mistinanka en Bojané kunt u genieten van diverse andere kapellen uit Duitsland en de Benelux. Zondag is de entree vrij en beide dagen is er de hele dag eetgelegenheid aan de zelfbediening.

Het Blaaskapellenfestival in Kessenich een begrip in de Benelux ……

... Meer


Zaterdag 5 en zondag 6 mei : Jongerenfestival in het Belgische Essen.

De Essener Muzikanten willen de blaasmuziek onder de aandacht brengen bij de jongeren. Hiervoor heeft deze kapel een bijzonder programma opgezet dat zeker de moeite waard is. Het absolute hoogtepunt is het optreden van de Tsjechische kapel Vecerka, die hoofdzakelijk uit jongeren bestaat. Verder zijn er optredens van De Drie Donken Kapel, Die Roseländer Musikanten, Instaporkest MusicXpress, Samenspelklas Muzarto, de Maasgalmkapel en de Fidele Scheldeländer. Zondag is de entree vrij.

... Meer


Vrijdag 31 aug. t/m zondag 2 sept. Die Amraser in Ingelmunster (B), Gorredijk en Sevenum.

Deze groep jonge muzikanten uit het Stubaital brengt hoofdzakelijk Oberkrainer. In november waren ze te zien bij Musikantenstadl. De toer begint op vrijdag 31 augustus in Familiepark Aviflora te Ingelmunster, België. Zaterdag 1 september staat de groep op het podium in cultureel centrum De Skans te Gorredijk en zondag treden ze op op het marktplein in Sevenum.

Zie ...


Weekend van de Blaasmuziek in Stokkem-Dilsen (B).

Zaterdag 19 en zondag 20 mei staat Zaal “Nieuwenborgh” te Stokkem-Dilsen bol van de blaasmuziek. De Stokkemer Stadsmuzikanten bestaan 50 jaar en hebben voor de 5e maal Vlado Kumpan und seine Musikanten geëngageerd. De voorgaande optredens in Stokkem van deze Tsjechische trompetvirtuoos en zijn topmuzikanten waren telkens een daverend succes. Maar ditmaal heeft de organisatie ook de topkapel Hovorané vastgelegd die op zondag op het podium staat naast diverse andere kapellen uit de Benelux. Zondag is de toegang gratis!

... Meer


Voor de liefhebbers van Tirol.

“Tirols Landschaft, Musik, Kultur, Tradition …” is een schitterende dvd die 60 minuten duurt. De opnames bestaan uit mooie landschappen met achterliggende muziek. Ook zijn er muziekfragmenten maar er wordt niet gepraat in deze dvd. Een “must” voor de liefhebbers van Tirol. Deze dvd is nu verkrijgbaar tegen de speciale prijs van 17,50 euro, inclusief verzendkosten en een gratis cd waarbij gekozen kan worden uit :

 • Musik aus Oberkrain (cd 1)
 • Polka Hits (cd 2)
 • Volksmusik Boarisch • Polka • Walzer (cd 3)

Aanbieding geldt tot 7 mei.

... Bestellen


44e Int. Blaaskapellenfestival in Beringe : 26 t/m 28 mei.

Met Pinksteren bruist het in Beringe. De organisatie staat ook ditmaal weer garant voor een aantal muzikale toppers uit de blaasmuziekwereld. Wat dacht u van Moravanka, Tufaranka, Vlado Kumpan und seine Musikanten, Junge Eifelländer Blasmusik, Freunde Echo, Die Original Maaskapelle, Zwarte Fanfare, De Limburgse Boere Blaoskapel en diverse andere kapellen die op zaterdag en zondag te bewonderen zijn. Maandag (vrije entree) is er een groot Muzikanten Treffen met een scala aan activiteiten voor jong en oud. Het festival vindt plaats in en rond de hallen van hoofdsponsor Touringcarbedrijf Ghielen in Beringe.

... Meer


Volksmuziek 2008.

Door de sterk toenemende belangstelling voor internet trachten we al enkele jaren te komen tot een papieren uitgave die naast internet een meerwaarde betekent voor iedereen die bezig is met volks- en blaasmuziek. Daarom komen we volgend jaar met een unieke kalender-gids (omslag) door en voor de liefhebbers van volks- en blaasmuziek. De kalender omvat 52 weken (omslag) met veel informatie over groepen, kapellen, festivals enz.
Daarnaast een uitgebreide gids (ook omslag) waarin ook groepen en kapellen uit de Benelux vermeld kunnen worden. Groepen en kapellen die vermeld willen worden kunnen alvast informatie aanvragen. Deze kalender-gids heeft als voordeel dat een grote doelgroep wordt bereikt omdat de kalender dagelijks gezien wordt. De uitgave is geheel in kleur.

Info via ...Blaaskapellenfestival Aarle-Rixtel.

Ieder jaar met Pinksteren biedt de feesttent in het centrum van Aarle-Rixtel drie dagen plaats aan duizenden liefhebbers van blaasmuziek. Het festival is zo geliefd vanwege de perfecte organisatie, het uitgebreide programma en de sfeervolle feesttent waar iedereen zich in een Oostenrijkse omgeving waant. Met uitzondering van zondagavond is het festival vrij toegankelijk.

Kijk ...


Klostertaler in Nederland.

De Klostertaler genieten een grote populariteit in de Benelux want er is geen andere groep uit de Alpenlanden die zoveel fanclubs heeft in Nederland en België. Elk concert van de Klostertaler is een ware muzikale happening die je niet mag missen. Op zaterdag 2 juni zijn de Klostertaler te bewonderen in het Drentse Assen en op vrijdag 17 augustus in het Limburgse Neerbeek.

Meer ...Zaterdag 30 juni “Blaasmuziek, mooier kan het niet” in Elsloo.

Het bekende Kopersextet Steinetzki wil de blaasmuziek onder de aandacht brengen met een promotieconcert vol böhmische en mährische muziek. Aan deze avond werken mee : De Kaafbloazers Doonder en Steinetzki in grote bezetting.

Voor uitgebreide informatie ...Nieuwe dvd’s.

Onlangs verschenen de volgende dvd’s (leverbaar via de Volksmuziekcentrale):

Festival Sobeslav 2006
Semino Rossi
Ernst Hutter und die Egerländer Musikanten


Bestellen ...


Bezoek de stand van Volksmuziekcentrale.

U kunt ons bezoeken tijdens de volgende festivals :

 • Za. 28 en zo. 29 april : Blaaskapellenfestival in Kessenich-B.
 • Za. 5 en zo. 6 mei : Jongerenfestival in Essen-B.
 • Za. 19 mei : Blaaskapellenfestival in Kampen.
 • Zo. 20 mei : Weekend van de Blaasmuziek in Stokkem-B.
 • Za. 26 mei : Harmonica Trefdag in Zuidlaren.
 • Za. 26 mei : Theaterconcert Brabantsch’ Egerländer Musikanten in Goirle.
 • Zo. 27 en ma. 28 mei : Blaaskapellenfestival in Aarle-Rixtel.
 • Za. 2 juni : Blaasmuziek-avond in Roelofarendsveen.
 • Zo. 3 juni : Harmonica- en Accordeonfestival in Beringe.
 • Za. 9 juni : “Kleintje Festival” in Woerden.
 • Zo. 10 juni : Kapellenfestival in Almelo (onder voorbehoud).
 • Zo. 24 juni : 14e Accordeon- en Harmonicafestival in St. Anthonis.
 • Za. 30 juni : “Blaasmuziek, mooier kan het niet” in Elsloo.
 • Zo. 1 juli : Havenfeesten in Bocholt-B.
 • Za. 7 juli : Kapellenfestival in Klaaswaal.
 • Zo. 8 juli : Harmonicadag in Varsseveld.
 • zo. 15 juli : Jubileum Reifholzkapelle, Boven Leeuwen.

 
 
Afmelden van de nieuwsbrief? ... Klik hier